Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Binnenkort Zonder Werk

Binnenkort Zonder Werk

05-01-2012 om 19:44

Gewoon echt geen vacatures (in mijn vakgebied)

Mijn baan houdt binnenkort op te bestaan. Dat zat er aan te komen, vandaar dat ik al een tijdje rondkijk. Heb ik 10 jaar niet gedaan, nu blijkt: nergens vind ik vacatures in mijn vakgebied (grafische vormgeving – drukwerk, geen websites). Ik ben ervaren en heb werk om te laten zien. Ik ben nu maar open sollicitaties aan het rondsturen, maar dat is helemaal demotiverend. Krijg je of geen antwoord, of een antwoord in de trant van 'val me niet lastig'. Een netwerk zal vast handig zijn, maar ik werk al 10 jaar op dezelfde (best geïsoleerde) plek, dus hoe kom ik opeens aan een netwerk. Ik weet het niet zo goed meer. Iemand tips?

sinas

sinas

05-01-2012 om 19:53

Om te beginnen

maak een linked-in en facebook aan. Dat is een start.

Chippie

Chippie

05-01-2012 om 20:07

In je vakgebied?

Je moet ook buiten je vakgebied kijken. Als er weinig tot geen vacatrues zijn in je eigen vakgebied dan is dit de kans om het roer eens om te gooien...

Hier een interieurontwerper

ondanks de takkenafstand van huis naar werk ben ijk blij dat ik 1 dag per week les geef in loondienst op een hbo, hopelijk komt er nog een dag bij (wat dichter bij huis) verder had ik mazzel dat mijn oude trouwe klanten weer langs kwamen en ik sinds de herfst het weer druk heb.

Ik heb afgelopen jaren ook gesolliciteerd, 1 keer uitgenodigd, gesprek was erg goed, functie naar beneden gesteld en dat was het dan.

Ik ga dus lekker door met wat ik aan het doen ben en ik hoop op een extra dag les geven, dat vind ik erg leuk om te doen en het verdiend zo lekker. Dus misschien is dat nog wat, kijk of je ergens les kan gaan geven, ik geloof dat op mbo's ook goede cao's hebben voor onderwijzend personeel.

evenzo

evenzo

13-01-2012 om 12:31

Zzp-er?

zelf websites ontwerpen spreekt mij zeer aan. Ben zelf HBO-geschoold in een totaal andere richting en heb net als 'binnenkort zonder werk' zelf in de grafische branche gewerkt (papiergroothandel).
Zo heb ik al een cursus Interactie ontwerpen gedaan om te kijken of het mij aanspreekt en dat doet het zeker. Eindopdracht was een dikke 9. Maar nu verder….het lijkt me supergaaf om voor mezelf wat te gaan doen. Ik ben zeer creatief en enthousiast.
Kun je mij helpen welke cursus ik het beste kan doen voor webdesign?

mirreke

mirreke

13-01-2012 om 18:47

Ehm, google is je beste vriend

volgens mij is er van alles te doen en te vinden. En dan gewoon beginnen...

OOL'er

OOL'er

21-01-2012 om 15:43

Onderschat het niet

Onderschat het bouwen van websites niet. Je bent creatief, dat is mooi. Maar een goede webbouwer is ook erg technisch. Er komt echt veel bij kijken. Websites bouwen leer je niet even tijdens een cursus. Verdiep je er eerst wat meer in. Wil je websites in HTML leren bouwen, of kies je voor een CMS? Er zijn verschillende open source systemen. Kies er een, en stort je daar op. Vergeet niet dat er massa's mensen in hun vrije tijd en hobbymatig al websites bouwen. Wil je je geld ermee verdienen, dan zul je dat niveau dus moeten ontstijgen. Ik heb beroepsmatig veel met het bouwen van websites te maken (bouw ze niet zelf), en het is altijd weer een flink gepuzzel. Heb je in Firefox een prachtig resultaat, werkt het in een van de Explorer-versies toch net niet helemaal lekker. Dat soort dingen. Daar kunnen webbouwers slapeloze nachten van hebben.
Je zult ook het nodige over hosting moeten weten, want daarvoor kijkt de klant ook naar jou.
Waar je nu al mee kunt beginnen: google eens rond. Joomla, Drupal en Wordpress zijn van die CMS'en. Gratis, en online vind je oneindig veel informatie (wel vaak in het Engels). Ga gewoon beginnen met een van die systemen, stel vragen op specifieke fora, en ervaar of dit is wat je ligt.

Keuze maken

Wij doen het niet, ons verdiepen in de technische dinges van het digitale. Kost veel te veel tijd en zo handig als andere mensen al zijn, worden we toch niet.
Kies je wel voor die weg, dan bestaat de kans dat je binnen de kortste keren niks creatiefs meer doet maar vooral uitvoerend bezig bent met ideeën van anderen. Dat is ook werk en als je dat leuk vind moet je dat zeker doen.
Maar als je werkelijk wat in te brengen hebt als grafisch ontwerper, dan kun je dat digitale bij de digitijgers laten en jezelf beperken tot de ideeën.
Je ontwerp kan zelfs gewoon op papier worden ingediend (doen wij nog steeds). Dat heeft als mega voordeel dat het idee zich in presentatie als idee gedraagt en niet als iets dat al (bijna) af is.
En dat laat de digitijgers dan weer de tijd om in de uitwerking de site niet alleen als plaatje, maar ook als werkelijk werkend ding (met alle browsers) in elkaar te knutselen.
Groet,
Miriam Lavell

Anders gezegd

Digitijgers kunnen zich compleet verliezen in het verzinnen van mooimakerij die uiteindelijk onleesbaar wordt, al steekt het wellicht wel vernuftig in elkaar. Maar met een schetsje in de hand maken ze in een handomdraai precies wat je wilt hebben.
Wij beperken ons tot die schetsjes.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.