Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

oregano

oregano

05-12-2011 om 20:30

Heeft ex recht op helft vd winst verkoop huis?

Ik moet even stoom afblazen...Ik hoor net van mijn vriend dat zijn ex zegt dat ze recht heeft op de helft vd winst vd verkoop van zijn huis, huis is net verkocht. Hij heeft haar na de scheiding uitgekocht dus daarmee is het dan toch klaar??
Wel heeft ze afgezien van alimentatie voor haarzelf, over ongeveer een jaar zijn ze 12 jaar gescheiden, kan ze daar nu ook nog een beroep op doen? Dat ze toch nog dit jaar die alimentatie wel wil?
Bedankt, groet oregano

Hangt af van wat er afgesproken is

Ik ken wel stellen waar afgesproken is dat er wordt uitgekocht op de waarde van dat moment maar dat er nog een aantal jaren overwaarde gedeeld wordt. Heel gek, die kennis van mij kon tot 5 jaar de helft van de overwaarde inleveren en na 5 jaar plus 1 dag kon ze de hele overwaarde zelf houden.

is geen antwoord op jouw vraag, maar het antwoord staat dus al in de aanhef: wat staat er in het convenant/rechterlijke uitspraak.

Vic

Vic

05-12-2011 om 20:47

Er is al afgerekend?

Vaak wordt de overwaarde direct bij overdracht verrekend o.b.v. een taxatie. Is dat niet gebeurd?

Tinus_p

Tinus_p

06-12-2011 om 19:17

Mede-eigenaar?

Oregano:|"Ik hoor net van mijn vriend dat zijn ex zegt dat ze recht heeft op de helft vd winst vd verkoop van zijn huis, huis is net verkocht. Hij heeft haar na de scheiding uitgekocht dus daarmee is het dan toch klaar??"
Zij was geen mede-eigenaar meer bij verkoop?

oregano

oregano

06-12-2011 om 21:51

Tinus,

Nee, sinds een jaar of 10 al niet meer.
Groet oregano

Toke

Toke

07-12-2011 om 00:29

Bizar

het lijkt me heel bizar als het zou kloppen. Uitkopen betekent in mijn ogen dat je op dat moment de waarde van het bezit aan de ander vergoedt, en daarmee is het bezit volledig van jou. Volgens mij bestaan er dan soms wel afspraken voor verkoop binnen een bepaalde periode, als winst/verlies afwijkt van getaxeerde waarde. Dat zou je als een soort correctie op de taxatie kunnen zien.
Maar na tien jaar nog? Nee, lijkt me niet. Zij heeft toch in die tien jaar geen enkele bijdrage geleverd aan de woning waardoor waarde is gestegen? Het zou ook een mooie boel worden in Nederland als dit waar zou zijn, want omgekeerd zou dan ook moeten. Na tien jaar wordt het huis voor minder verkocht dan tien jaar geleden het geval was, en dan klop je gewoon bij je ex aan om in de restschuld te delen...
Het lijkt me eerder een soort ultieme poging om te stoken in jullie relatie. Jullie gaan nu toch samenwonen? Of gooi ik draadjes door elkaar (sorry). Het komt over als jaloezie. Dus check het convenant en laat het daarna maar rusten.

Tinus_p

Tinus_p

07-12-2011 om 13:25

Simpel

Geen mede-eigenaar = geen recht op geld. Simpel, laat dus verder maar blaten.

oregano

oregano

07-12-2011 om 18:54

Reactie toke en tinus

Toke: juist dat is ook hoe ik het zie, maar zo zie ik het al jaaaaren en mijn ex had eea nooit door want : zo is ze niet.......dacht hij....Maar hij is soms ook wat naief en van zichzelf erg positief ingesteld dus doorzag dit nooit tot mijn grote frustratie. Nu komt hij er wel achter...Erg genoeg heeft hij dit nu ook nog niet van haarzelf gehoord maar van zijn zoon (is 19 en zet de boel ook onder druk samen met zijn moeder, er is nu co-ouderschap, en hij had de volledige vrijheid bij zijn vader , is ook behoorlijk verwned vanuit willen compenseren van een scheiding, en nu hij bij moeder gaat wonen (de ex dus) zegt hij dat hij dan in de hel komt....hoezo manipuleren, vreselijk vind ik het.)

Tinus: dit moest ik ook net even horen, dat is mijn leerdoel: laten blaten ☺ maar dat kost me soms erg veel moeite, ik kook dan alweer van binnen na zeven jaar van dit soort gemanipuleer, maar altijd erg subtiel, dat is dit niet inderdaad.......Maar wordt aan gewerkt (volg momenteel haptotherapie en dat is erg ondersteunend in deze spannende periode).
Bedankt voor de reacties!
Groet oregano

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.