Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

P

P

01-10-2010 om 14:52

Heftruckcertificaat

Pman neemt ontslag maar heeft moeite om daar op correcte wijze weg te komen. Bij dit bedrijf heeft hij op kosten van het bedrijf een heftruckcertificaat behaald. Hij heeft het certificaat in eigen bezit en de kopie is behouden op het bedrijf. Begin dit jaar heeft hij via theorie en praktijk dat certificaat verlengd maar heeft hij nooit het origineel ontvangen. Nu wil hij het hebben maar gebleken is dat het bedrijf die cursus nooit betaald heeft (P heeft zelf naar dat bedrijf gebeld die de cursus gaf) maar nu schrijft het bedrijf waar p nog werkt dat hij het certificaat niet krijgt omdat de opleiding heeft plaatsgevonden tijdens bedrijfsuren en op kosten van de zaak.

Het rammelt aan alle kanten natuurlijk maar wat doen we nu want het nieuwe bedrijf wil dat certificaat wel hebben/zien.

ilsepilse

ilsepilse

01-10-2010 om 15:47

Pff

ik zou idd vragen aan dat oude bedrijf om een soort bewijs van opleiding.. . wel balen zeg ...

cqcq

cqcq

01-10-2010 om 16:23

Hoezo rammelt?

Bij ons ben je verplicht opleidingskosten van het laatste jaar volledig terug te betalen als jezelf ontslag neemt. De baas is dus niet zo heel erg onredelijk dat ze dat op hun kosten behaalde heftruckcertificaat niet willen overhandigen. Kun je niet voorstellen om bijvoorbeeld de kosten te delen? Jullie de helft, zij de helft. Zij hebben er nu immers ook geen voordeel meer van dat je man op hun kosten een opleiding heeft gevolgd.

(overigens geld de terugbetalingsverplichting voor ons in totaal drie jaar lang, waarbij het deel wat je terug moet betalen langzaam afloopt, aangezien dan de baas ook deels profijt gehad heeft van een opleiding).

cqcq

cqcq

01-10-2010 om 16:28

Aanvulling

De terugbetaling van studiekosten hoort dan natuurlijk wel vastgelegd te zijn:
http://www.intermediair.nl/artikel/overig/53161/terugbetalen-studiekosten-bij-arbeidsovereenkomst-voor-bepaalde-tijd.html

Je kunt ook nog proberen of het nieuwe bedrijf een deel van de kosten wil overnemen.

Vic

Vic

01-10-2010 om 17:43

Wat kost dat?

Is er een mogelijkheid om het zelf te betalen? Dan zou je het eventueel via je rechtsbijstandverzekering kunnen proberen de kosten op de oude werkgever te verhalen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.