Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

100%mama

100%mama

04-02-2011 om 10:16

Hoe bedoelen ze nu bruto bij de creche?

Onwijs blonde vraag natuurlijk......

Voor aankomende telg hebben we straks 3 dagen creche nodig. Nu heb ik een leuke kleinschalige creche gevonden hier die mij erg aanspreekt. Op de site echter staan bruto bedragen vermeld.

Per uur bruto 5,70
Per 3 dagen per maand 838,-

Ik wil graag weten wat ik NETTO ga betalen.....zal ongetwijfeld simpel zijn, maar ik kom er niet op!

100%mama

100%mama

04-02-2011 om 10:45

Aha

simpel dus, hihihi

Ik heb ze al een mail verzonden omdat volgens mijn berekening hun berekening niet klopt (zeg maar het uurloon x aantal uren open) en het scheeld best een hoop. Ben benieuwd wat daarop dan het antwoord is. Voor deze ben ik in ieder geval een stuk wijzer, nu de belanstingdienst uitrekenen hoewel ik niet echt verwacht veel terug te krijgen :(

We moeten maar eens goed gaan nadenken of werkende moeder zijn wel echt iets opleverd.......in ieder geval minder uren draaien wellicht....

Www.toeslagen.nl

..daar kun je het uitrekenen.

Hun berekening kun je niet veranderen schat ik in, het gaat om een omslag van een jaartotaal over de maanden.

Als je toch al bezig bent is het interessanter om te weten hoe ze met studiedagen omgaan.

Keurig uurtarief

Mooi uurtarief hoor. En hoezo studiedagen, RB? Dat is toch met name van belang voor BSO? Hier gaat het om een KDV. Of bedoel je dat het hele personeel tegelijk op studiedag gaat? Dat heb ikzelf nooit meegemaakt dan.

Groeten,

Temet

Ja temet

Hier gaan de kdv's van de grote organisatie in onze stad die voortkomt uit de oude welzijnsorganisaties ieder jaar een paar dagen dicht voor een studiedag. Gewoon helemaal potjedicht.

Overigens gebeurt dat ook bij een paar commerciele organisaties, maar daar is het beeld wat wisselender.

Chippie

Chippie

04-02-2011 om 13:43

100% mama

`We moeten maar eens goed gaan nadenken of werkende moeder zijn wel echt iets opleverd.......in ieder geval minder uren draaien wellicht....´

Reken het eerst maar eens uit. Je krijgt echt heel erg veel terug. Wij verdienen samen behoorlijk en ik vind het echt belachelijk veel wat we terug krijgen. Wij betalen iets van 1500 euro een krijgen 1000 euro ofzo terug. Verdien je minder dan krijg je tot 95% terug! Tweede, derde etc kind krijg je altijd 90% terug. Ook als je een miljoen verdient. Het is een beetje omslachtig systeem maar echt stoppen met werken kost je veel en veel meer. Als je niet werkt mis je ook bepaalde toeslagen.

Rodebeuk

Ik ben hoogst verbaasd. Werkelijk nog nooit van gehoord. Kdv waar zoon opzat was van Catalpa, maar voordien van de plaatselijke welzijnsclub. Maar niks studiedagen, ze waren altijd open behalve tussen kerst en oud en nieuw (en zelfs dan nog wel, als je bijbetaalde).

Groeten,

Temet

NaShA

NaShA

04-02-2011 om 14:26

Dicht?

hier is alles open, alleen op 5 mei niet, dat is een CAO-dag geloof ik. Omdat ze het hele jaar open zijn is dat allemaal in de prijs inbegrepen...

Yta Chalne

Yta Chalne

04-02-2011 om 14:29

100%

`We moeten maar eens goed gaan nadenken of werkende moeder zijn wel echt iets oplevert.......in ieder geval minder uren draaien wellicht....´

Denk ook nog aan pensioenopbouw, een gat op je cv en werkervaring die zich uitbetaalt en het loont écht altijd.

100%mama

100%mama

04-02-2011 om 14:50

Blijf wel werken hoor :)

maar zo af en toe vraag ik mij wel af waarom het allemaal zo moeilijk moet terwijl wij wel vanuit de overheid gemotiveerd worden om te gaan werken......

Maar goed, inmiddels heb ik een mail terug gekregen en het verschil ligt hem erin dat ze 12 uur per dag open zijn en daar dus ook 12 uur voor betaald. Staat iets anders naar mijn mening op de site maar ok, geen probleem dus we weten het :)

Vanavond ga ik er eens goed voor zitten met de belasting ed. Ik had zelf het idee dat we geen fluit zouden terug krijgen aangezien ons inkomen te hoogt ligt, maar als ik nu alles goed begrijp zie ik het iets zwarter in dan dat het daadwerkelijk is. Ga dus even de site's bekijken die als tip gegeven zijn, bedankt daarvoor!

Studiedagen kennen ze idd, kreeg gelijk in de mail welke dagen ze dicht waren ivm studiedagen en ook bij kern staan er hier 2 dagen dit jaar op dat ze geheel gesloten zijn (en nee, geen compensatie mogelijk.....)

Voor zover.....bedaaaaaaankt, ben weer even wat wijzer geworden in opvangland!

Vic

Vic

04-02-2011 om 14:53

Eens goed voor zitten?

Op toeslagen.nl heb je binnen 2 minuten berekend wat je terugkrijgt. Daar is werkelijk niets ingewikkelds aan.

Puck

Puck

04-02-2011 om 15:57

Vast een boel terug

Laat je niet misleiden door andere kindgebonden toeslagen etc. Als je daar al helemaal geen recht op hebt krijg je van de kinderopvangtoeslag nog een heleboel terug is mijn ervaring.

100%mama

100%mama

04-02-2011 om 18:48

Haha vic

ik ben ZO niet thuis in toeslagenland wat dit betreft dus in mijn ogen moet ik er idd "even goed voor gaan zitten" hoor :)Maar dankzij de postings hier heb ik er wel weer volle moed in gekregen!

Puck

Puck

04-02-2011 om 22:25

Maak je borst dan maar nat 100%

Als je eenmaal met kinderopvangtoeslag te maken hebt dan ben je binnen een jaar helemaal thuis is toeslagenland. Mark my words! Er gaat zo vaak wat mis bij de belastingdienst. Ik heb al 3x gegevens van de BSO op moeten sturen. Een wijziging die ik te laat door had gegeven konden ze niet zomaar terug draaien, daar moest een heel bezwaarschrift aan te pas komen EN ik moest de wijziging ook nog eens een keer extra doorgeven. Nu kreeg ik ineens weer bericht dat ze de registratiecode van de BSO niet kennen. Hoezo? Ze gaan al jaren naar dezelfde BSO. Moet je weééér een hele rij gegevens die ze al lang hebben wederom opgeven. Leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker ook niet. Maar één voordeel: ik weet de sofinummers van de kinderen, het registratienummer van de BSO en het telefoonnummer van de belastingdienst ondertussen uit mijn hoofd ;-)

Jesse_1

Jesse_1

05-02-2011 om 20:48

Veel hoor!

Maak je ook echt van die complete 12 uur openstelling gebruik?
Ik weet dat je altijd de volledige openstelling moet betalen, maar ik vind 12 uur dan wel erg veel hoor. (Is hier 10,5 uur). Maar ik weet ook niet of je überhaupt keuze hebt in opvang.
Jesse

100%mama

100%mama

06-02-2011 om 14:34

Puck en jesse

Zeg Puck.....hou ff op ja, je de-motiveerd al voordat ik er aan ben begonnen......:) (geintje)!

Jesse, we hebben idd geen keus hier wat betreft de uren helaas. Naar aanleiding van het mailtje wat ik had verzonden kreeg ik idd het antwoord dat ik werkelijk betaal voor 12 uur of ik er nu 12 uur gebruik van maak of niet.

Maar.....ik ben er ondertussen mee bezig!

Puck

Puck

06-02-2011 om 15:37

100% mama

Ha ha, een gewaarschuwd mens telt voor 2 dus je kunt er alleen maar je voordeel mee doen.
Overigens is het hier ook zo dat je bij de BSO/KDV ook gewoon per dagdeel betaalt en dat het niet uitmaakt of je je kind nu het volle dagdeel laat komen of minder. Als ik mijn kind om 4 uur van de BSO op zou halen dan betaal ik net zoveel als wanneer het tot 6 uur blijft. Kind vindt het leuk op de BSO en ik laat haar wel eens bewust langer blijven dan nodig (meestal ben ik 5 uur thuis) en dan heb ik lekker even een uurtje voor mezelf.

100%mama

100%mama

06-02-2011 om 16:55

Jawel puck en :)

:) slaat op het gewaarschuwd mens, hahahaha

Hier betaal je echt per dag en ik maak er 1 dag in de week (2x een dagdeel) geen gebruik van. Het gaat straks bij ons om een baby dus dan valt het "ik laat hem bewust langer omdat hij het leuk vind" een beetje boel weg....andere zoon wordt opgehaald door ouders uit school, maar de zorg van een baby wil ik ze straks niet opleggen dus vandaar dat ik me nu wijs aan het maken ben in "toelsagenland"...maar dat leuker kunnen ze het niet maken klopt wel, hahahahaha, ook niet makkelijker overigens, hahaha, ik vul nog liever 10x de jaarlijkse belasting in!

Puck

Puck

06-02-2011 om 16:59

Nou 100% mama

LAnger laten blijven omdat kind het leuk vind valt dan wel weg, maar langer laten blijven zodat jij tijd voor jezelf hebt gaat dan wel weer heel goed op. Je kan dat opvullen met praktische en nuttige dingen zonder dat een baby zorg nodig heeft, maar denk ook aan een beetje extra tijd helemaal voor jezelf? En kun je op het werk niet regelen dat je de dagen dat je KDV inhuurt helemaal werkt?

100%mama

100%mama

07-02-2011 om 10:55

Puck

Ja, daar heb je helemaal gelijk in, maar dan zou ik het 1 dagdeel niet erg vinden bijvoorbeeld, 2 dag delen vind ik echt teveel.

Tja, kan ik het regelen op het werk.....tot nu toe niet maar wellicht in de toekomst wel. Beetje vaag, maar ik ben wel on speaking terms zal ik maar zeggen met mijn oude werkgever alleen heb ik geen contract getekend en zonder contract moet ik nu alles regelen op de conditie's die ik nu werk. Het zou ook pas per oktober zijn en dan kan ik wel 3 hele dagen werken ipv 2 hele en 2 halve. Waar ik nu werk is het een gebed zonder end zal ik maar zeggen :) maar moet er wel nu vanuit gaan dat ik hier naar terug keer na mijn verlof. Tuurlijk hoop ik dat niet!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.