Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

valeska

valeska

09-02-2010 om 19:35

Hoe doen mensen dat?

hallo forumlezers,
even een vraag, geen idee of iemand er iets mee kan....

Ik ben net gescheiden, was huisvrouw, voor scheiding aan opleiding begonnen, na scheiding in bijstand beland. Om opleiding snel af te maken twee dagen kinderopvang geregeld, deel wordt betaald door belasting, deel door gemeente. ben over een maand of vier helemaal klaar en kan dan waarschijnlijk snel aan het werk.

maar! De rekening van de ko, 800 euro, wordt 1 maart afgeschreven..wordt vooruitbetaald. heb net te horen gekregen dat het mocht van de sociale dienst en meteen alles geregeld, maar jeetje. Ik denk niet dat alles dan al rond is bij de belasting ( hen kennende) en 800 euro is ongeveer wat ik elke maand krijg. Hoe overbrug je zoiets? Uitstel vragen bij ko? Voorschot bij sociale dienst? Wat is wijsheid?

Of gewoon boedel op marktplaats gooien...zucht.
stressvaleska

Nasha 1st

Nasha 1st

09-02-2010 om 21:06

Vraag

aan de organisatie of je later mag betalen....ik doe dat al jaren zo, ik heb aan het begin van de maand ook niet zoveel geld dat ik die 1300 euro in 1 keer kan betalen!

Tja

Als het eenmaal loopt met die tegemoetkoming van de belastingdienst gaat het wel goed, maar owee als er een kink in de kabel komt.

Ik zit ook al twee maanden op mijn geld te wachten en moet maandelijks meer dan 1300 euro betalen. Wijsgeworden uit het verleden heb ik dat geld dus achter de hand gehouden. De belastingdienst hanteert namelijk een behandelingstermijn van 2 maanden, hebben ze mij verteld. Dus als je het nu geregeld hebt zou je uiterlijk begin april je geld moeten hebben.

Jij hebt die buffer dus waarschijnlijk niet. Ik weet niets van voorschotten van de sociale dienst, maar dit lijkt me wel een gevalletje extra bijstand toch? En geen kinderopvang is niet werken en dat is ook niet in hun belang.

En als dat allemaal niets wordt zou ik uitstel vragen bij de kinderopvangorganisatie. Of je dat gaat helpen weet ik niet, die van mij is geloof ik niet zo coulant....

En anders maar hopen dat ze niet al te vlug gaan aanmanen...

joer

joer

14-02-2010 om 21:59

Kinderopvangorganisatie bellen

En de situatie aan ze voorleggen.

Bij ons zijn er altijd wel betalingsregelingen mogelijk totdat alles goed loopt via de belastingdienst.

Bij ons mogelijk en misschien ook een goede optie voor jou om de tegemoetkoming van de belastingdienst en sociale dienst direct over te laten maken aan de kinderopvangorganisatie.

Zo weet je zeker dat het financieel allemaal goed loopt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.