Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Hoe heet dit beroep?

Een vriendin van me is aan het denken over haar toekomst op de arbeidsmarkt. Nu lijkt het me wat voor haar om mensen te begeleiden om bijvoorbeeld hun geld beter te beheren. Dus zoiets als je op tv ziet in "een dubbeltje op zijn kant", maar dan niet met de tv er bij ;).
Wie weet hoe dit heet? En of er werk in is, en welke opleiding je ervoor zou moeten hebben?

Egberdien

liora

liora

21-05-2009 om 17:34

Schuldhulpverlener

De opleiding ken ik niet, zal vast in de richting van Maatschappelijke Dienstverlening zitten of zo.

Maatschappelijk werk

ik heb destijds de opleiding HBO Maarschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan. Je wordt hier opgeleid om mensen (tijdelijk)te begeleiden in een voor hen moeilijke periode/situatie. Daar valt ook schuldhulpverlening onder.
Andere opleidingen zullen dit ook wel in hun "pakketje" hebben zitten. Als je (of je vriendin) hier meer van wil, zou ze contact kunnen op nemen met een instantie die aan schuldsanering/hulpverlening doet.
Er is trouwens wel een groot verschil aan welke kant van de tafel je gaat zitten bij schulden; er is schuldsanering (waarbij het dus echt gaat om de schulden weg te werken) en hulpverlening (waarbij je mensen leert om anders/beter met hun geld om te gaan). Zo begeleid algemeen maatschappelijk werk (vanuit de gemeente)mensen maar ook de stadsbank die schuldsanering toepast. Gewoon bellen/langs gaan en om info vragen. Succes!

egberdien

egberdien

23-05-2009 om 17:41 Topicstarter

Bedankt!

Ze heeft een vacature gezien voor "budgetcoach". Daar wil ze eerst eens op solliciteren. En dan verder zien.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.