Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Hoe lang duurt het tot je wordt uitgenodigd voor een gesprek

ik heb vorige week woensdag een sollicitatiebrief per e-mail verstuurd. Ik heb een ontvangstbevestiging gekregen, maar verder niets. Volgens mij sluit mijn cv erg goed aan bij het profiel en het gaat om een baan die ik heel graag wil.

Hoelang duurt het normaal gesproken tot je wordt uitgenodigd voor een gesprek? Wanneer kan ik beginnen te bellen om te vragen hoe het ervoor staat?

Secretaresse

Secretaresse

13-06-2010 om 22:41

Zoals het bij ons gaat

De sollicitanten die echt niet in het profiel passen schrijven we direct af, ook voordat de sluitingsdatum is gepasseerd. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek, en de tussengroep hoort soms idd enkele weken niks. In die weken hebben we vaak een eerste gespreksronde, en ontdekken we meestal snel dat er wel een keuze gemaakt kan worden uit deze eerste groep sollicitanten. Zo niet, dan krijgen enkele mensen uit de restgroep (sorry als het wat oneerbiedig klinkt) alsnog een uitnodiging.
Ik vind het niet erg, lees heel normaal, als mensen uit de "restgroep" mij opbellen na een week of 2 om te vragen naar de status. Ik antwoord ook eerlijk dat we reeds bezig zijn met enkele gesprekken, dat de keuze nog niet is gemaakt, en dat men zsm iets hoort. Een goede verstaander heeft aan dit halve woord (ik zit niet bij de eerste keuze) genoeg.
Mijn advies, afhankelijk van de sluitingsdatum, gewoon bellen, en vooral antwoord zien te krijgen op de vragen "waarom niet, wanneer wel".
Succes met solliciteren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.