Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Tihama

Tihama

07-05-2010 om 20:57

Hoe ontdek ik welke pin bij welke creditcard hoort?

Gisteren ontdekte ik bij toeval dat mijn creditcard geblokkeerd is. Na uren bellen vanochtend blijkt dat er een serie illegale afschrijvingen hebben plaatsgevonden waarna de maatschappij alle betrokken kaarten geblokkeerd heeft, waaronder de mijne. Prima actie, maar....ze hebben mij niets gemeld en ik vlieg woensdag naar China....
De bank gaat nu heel erg zijn best doen om mij vóór woensdag nog te voorzien van een nieuwe kaart. Hopelijk lukt dat.

Vanmiddag realiseerde ik me dat ik nog steeds een partnercard op rekening van mijn man heb. Maar daar weet ik geen pincode van. Niet slim, nee. Ik wilde die kaart al tijden opzeggen omdat ik hem nooit gebruikte. Ik heb gebeld: de pincode komt over 1 week thuis.....Dan kan mijn man hem doorbellen, maar met het oog op Hemelvaart kan het ook nog wel eens later worden.

Zojuist bedacht ik dat heel misschien mijn man die code wel ergens heeft staan. Inderdaad: hij heeft 2 codes genoteerd, maar hij weet niet zeker welke waar bij hoort.
Vandaar mijn titel: hoe ontdek ik welke code ik moet gebruiken? Ik heb 3 kansen dus dat moet toereikend zijn. Maar ik moet het ergens proberen waar ik ook mijn chip nodig heb. Ik kan dit natuurlijk maandag bij de bank vragen, maar ik zou me veel relaxter voelen als ik nu al weet of ik woensdag zeker een werkende kaart heb. Ter plekke kan ik wel cash pinnen, maar in verre buitenlanden vind ik het voor borg e.d. veel prettiger gewoon mijn creditcard te hebben.

Tihama

Pinnen bij de geldautomaat?

Gewoon in NL. Heb ik ooit een keer moeten doen met de code die in die tijd verder nerrgggens voor nodig was. Dat voelde ook heel spannend.

Of heb ik iets gemist waarom dat niet genoeg zou zijn... ik neem aan dat je bedoelt met "chip nodig hebben" dat je niet gewoon ergens kunt afrekenen waar ze genoegen nemen met je handtekening.

Een creditcard kan tegen een tarief van 3 of 4 euro per keer gebruikt worden om cash te pinnen bij een NL geldautomaat... laat maar ff weten of het gelukt is!

mirreke

mirreke

08-05-2010 om 10:45

Maar is het niet zo dat die oude code nu al niet meer geldig is?

omdat je een nieuwe toegestuurd krijgt? Of krijg je dezelfde toegestuurd.
Grappig trouwens, mijn partner volgende week maandag ook naar China, en heeft ook moeite gehad met zijn creditcard...
Toch leuk om te bedenken dat hij niet alleen daar is :-)

Vic

Vic

08-05-2010 om 11:56

Mijne was ook geblokkeerd

Daar kwam ik achter toen ik een auto probeerde te huren. Belachelijk dat je niet even geïnformeerd wordt, want dan sta je daar... Je krijgt trouwens altijd je oude pincode toegestuurd als je hem bent vergeten. Is mij ook wel eens overkomen.

Tihama

Tihama

08-05-2010 om 12:50

Psies, vic

Daar was ik gisteren ook pissig over. Waarom bellen ze je niet even om je te waarschuwen. Die man klonk eerst ook alsof ik hoogst persoonlijk die 'verdachte' transactie gepleegd had. Pas toen ie nakeek waarom de kaart geblokkeerd was, veranderde zijn intonatie.
Ik gebruik mijn CC in NL zelden. Toevallig dat ik het hotel wilde afrekenen met mijn CC (we zijn 2 dagen wezen skien met de kinderen in Snowworld;-). Ik stond daar zo vreemd te kijken. Gelukkig kun je dan in NL ook nog gewoon pinnen, maar als ik er pas volgende week achtergekomen was in China dan had ik gezeten.

Ik ga straks de optie van RodeBeuk proberen. Lijkt me het handigst. En dan eerst met de kaart van mijn man: ga ik daar mee de mist in, dan is de zijne geblokkeerd;-)

Tihama

Tihama

Tihama

08-05-2010 om 12:51

Mirreke

Gaat hij ook naar de World Expo?

Tihama

Kiki

Kiki

08-05-2010 om 15:07

Mijn kaart was ook al geblokkeerd

Ik wilde mijn hotel op mijn creditkaart zetten en toen deed hij het niet.
Ik vind het inderdaad waardeloos dat ze je niet even bellen daarover.
Stond ik daar in het buitenland met een kaart die niet werkte.
Gelukkig was er een bank vlakbij waar ik het bedrag kon pinnen

Vic

Vic

08-05-2010 om 15:41

Pinnen

Ik kon ook wel pinnen, maar het ging om een borg van 1200 euro, dus dat is wel een aanslag op mijn saldo. En dan had ik de dag daarna met 1200 euro in contanten gezeten, ook niet prettig. Gelukkig had ik iemand mee met ook een creditcard, want het heeft nog twee dagen geduurd voor die van mij weer werkte (was natuurlijk net in het weekend).

Tihama

Tihama

08-05-2010 om 21:37

Helaas

Geprobeerd, maar geen van de codes leek bij mijn CC te horen. Na 2 pogingen ben ik dus gestopt. Hopelijk heb ik woensdag mijn eigen CC weer en anders krijg ik later die week de code van de partnerkaart wel door van mijn man. Die is nu fanatiek bezig om Skype te installeren op het netbookje dat ik meeneem;-)

Tihama

mirreke

mirreke

10-05-2010 om 21:30

Geen wereldexpo

Mijn partner is enkele jaren geleden voor zijn werk in China en Tibet geweest en is daar verliefd geworden op Peking. En nu gaat'ie terug :-)
Het viel toevallig samen met de wereldexpo.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.