Home » Forum » Hoe verder qua werk opleiding

Hoe verder qua werk, opleiding?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tineke
Hoe verder qua werk, opleiding?

Wie weet waar ik moet beginnen? Na een klein jaartje vrijwilligerswerk weet ik steeds beter wat ik wil gaan doen voor werk. Anders dan ik voorheen deed.
Nu kan ik dat nieuwe werk makkelijk, maar de juiste opleiding ontbreekt. Heeft solliciteren dan zin? Of hoe kom ik wel aan de juiste papieren (zonder jarenlange opleiding)?

Manda Rijn
Vraag het

aan bedrijven die dit soort vacatures open hebben staan, iemand van pz zal je vast kunnen vertellen waar zij op selecteren.

Succes en leuk je weer te zien op het forum !

Ellen Wouters
In aanvulling op wat manda zegt

Het hangt ook een beetje van het soort werk af. Er zijn banen waar een hoop onbekwame types op af komen die denken "oh dat lijkt me leuk en dat kan ik wel". Op dat soort banen zal strenger geselecteerd worden om de avonturiers eruit te zeven.
Bij andersoortige banen zal dat makkelijker gaan. En ook werkervaring (betaald of vrijwillig) kan meetellen.

Yta Chalne
Verschillend

Bij sommige banen (vooral in zorg en onderwijs) zijn bepaalde diploma's noodzakelijk. Maar die diploma's halen hoeft niet altijd een moeilijk e.o. langdurig proces te zijn. Bekijk de baan die je echt graag wilt hebben, maak een praatje met degenen die er over gaat en vraag uitgebreid naar welke diploma's aanvaardbaar zijn (vaak toch wel meer dan je denkt). Mocht je iets nodig hebben wat je niet allang had, kijk dan naar de simpelste opleiding daartoe. Ook daar maak je een afspraak en praat je minstens de helft van die opleiding 'eraf'. Dat kan vaak heel goed, is meestal heel realistisch en is niet veel moeilijker dan onderhandelen over de aankoop van een auto ;-) Zorg dat je die helft in de avonduren (deeltijd) en op kosten van je werkgever kunt doen.

Maak vooral gebruik van je netwerk. Je vrijwillerswerkbegeleiders (3x ww), mensen die je ooit zelf ingeschakeld hebt, iedereen moet even meedenken. Als mensen je kennen kom je veel makkelijker aan een leuke baan dan via 'anonieme'sollicitaties op banen waar iemand jouw brief hooguit scant op aanwezige diploma's, wegens aanbod zat.

amk
Evc

Erkenning verworven competenties. Misschien is dit iets om je ervaring om te zetten in officiele competenties.

http://www.kenniscentrumevc.nl/wat-is-evc

En leuk je weer hier te zien.

Inge M
Ga praten

Zoek functies die je vindt passen. Wacht even tot de procedure voorbij is. Bel dan naar de contactpersoon (niet de P&O persoon maar degene die je kunt bellen als je vragen hebt) en vraag om een gesprek ivm oriëntatie op de arbeidsmarkt en dergelijke banen. Mensen helpen over het algemeen graag. Ik denk dat 2 van dit soort gesprekken voldoende zijn om te weten hoe je over moet komen, wat noodzakelijk is en welke opleiding je eventueel vast moet starten.

Tineke
Mooi mooi

Alle tips samen geven een mooi beeld van wat ik te doen heb. Fijn dat niemand bij voorbaat al roept dat eea onmogelijk is.
Dank je wel, ik zal stapje voor stapje verder gaan. Momenteel is er geen vacature waar ik graag wil werken, maar ik ben er bang voor dat ik buiten de boot zal vallen als die er wel komt, naar alle waarschijnlijkheid over een jaar een aantal vacatures. Daarom wil ik me nu al voorbereiden op het hoe en wat.
En dankjewel voor het welkom-terug! ;-)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.