Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Hoe zit dat met tijdelijke contracten?

Goeiemorgen,

Ik zit met een vraag...

Eind april wordt het 2 jaar dat ik in dienst ben gekomen van het bedrijf waar ik nu werk. Ze hebben me toen een half jaar contact gegeven. Die is verlengd met een jaar en daarna weer met een jaar..

Mijn vraag is: hoevaak mag er verlengd worden en mogen ze me nog een keer een verlenging aanbieden voordat het óf een vaste aanstelling moet worden óf ik er uit gezet wordt? Ik weet nl. niet of de eerste keer (half jaar) al meetelt als eerste keer... Staat me vaag iets van bij dat ze maar 3 keer mogen verlengen.

Wie helpt me uit de onzekerheid?

Groetjes, Jottum!

ishtar

ishtar

09-02-2009 om 10:16

Jottum

maximaal 3 keer verlengen. (en dat mag in totaal ook maximaal 3 jaar duren) De volgende keer moet een vaste aanstelling worden. (of je moet eruit)

ishtar

ishtar

09-02-2009 om 11:13

Zeg het verkeerd

2 keer verlengen. Dus 3 periodes.

Yta Chalne

Yta Chalne

09-02-2009 om 13:21

Zo dus

Bij een tweede verlenging of te wel het derde contract is de werkgever verplicht minimaal 1 maand van te voren aan te geven of hij wel of niet door wil gaan met de medewerker. Bij een derde verlenging of te wel het vierde contract is beëindiging van rechtswege niet meer mogelijk. De werkgever is dan verplicht een ontslagvergunning aan te vragen bij het CWI.

Tijdelijke contracten mogen ook niet langer duren (in totaal) dan 36 maanden. Na 36 maanden is er ook sprake van een vast dienstverband.

Nasha 1st

Nasha 1st

09-02-2009 om 19:21

Yta

Vertel eens, waar staat dat in de wet, dat een werkgever je verplicht 1 maand voor aflopen 3e contract moet vertellen of hij wel of niet door wil gaan? Voorzover ik weet kan dat hooguit in een CAO staan, maar als jij meer info hebt hoor ik het graag, want dan kunnen wij onze informatie daar ook op aanpassen....

Vooralsnog ga ik er echter van uit dat ook het 3e contract van rechtswege eindigt en dat daar dus van te voren niks over gezegd hoeft te worden...

Oh ja, een CAO kan ook uitzonderingen op deze regel bevatten, er zijn ook CAO's waar wel 8 contracten mogen worden afgesproken voor er een vast dienstverband ontstaat, goed kijken dus of er een CAO van toepassing is.....

Yta Chalne

Yta Chalne

10-02-2009 om 12:13

Nasha

Dat zou best kunnen, dat die maand cao-gebonden is. 't Zou wel netjes zijn, overigens, na anderhalf jaar werken.
Er zijn overigens wel plannen voor wetswijzigingen aangaande het vrijwel oneindig mogen afsluiten van tijdelijke contracten in sommige cao's, begreep ik. Maar dat kan nog lang duren (of nooit gebeuren), dus daar heeft voorlopig niemand wat aan.

Nasha 1st

Nasha 1st

10-02-2009 om 12:47

Netjes

Netjes wel, maar je wilt niet weten hoeveel werkgevers het echt pas op de laatste dag van het 3e contract zeggen....En dat kan dus na 3 jaar zijn, want je mag ook 3 jaarcontracten afsluiten....Ja, netjes zou het wel zijn, maar het is dus niet verplicht.....

Flexwet

Voor een korte uitleg van de flexwet, zie bijvoorbeeld:
http://www.unie.nl/cms/publish/content/downloaddocument.asp?document_id=1451

Groeten,
Jonne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.