Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

ayla

ayla

11-03-2009 om 09:04

Hoeveel uur werken jullie en wat is fijn

Ik heb net een hele leuke functie gezien, intern, precies wat ik zoek, functieschaal hoger, dus groei, minder ver van huis. Alleen meer uren.
Officieel full time maar er valt over te praten. Maar ik denk minimaal 28 uur. Terwijl ik nu 20 uur werk.
2 kinderen, 1 van 2 en 1 van 4. Vind het moeilijk. Toch een poging wagen?

amk

amk

11-03-2009 om 10:38

Fijn

wat ik vooral fijn vind is dat er veel flexibiliteit in de indeling van mijn werkuren zit.
Ik werk gemiddeld 28 uur per week. De ene week 24, de andere week 32 uur. In de praktijk dus gemiddeld 30 uur.

Ik bepaal zelf mijn werktijden. Ik kom vaak later binnen en ga vroeg weg omdat ik mijn dochter moet ophalen. Kan dat niet delen, want ben alleenstaande moeder. De dagen dat dochterlief door haar vader opgehaald wordt van het kdv werk ik juist laat door. Of als ze door hem weggebracht wordt begin ik heel vroeg. Ook draai ik uren in het weekend of 's avonds thuis.

Het aantal uren is voor mij dus niet bepalend, maar wel de flexibiliteit om ze in te delen. Die flexibiliteit zorgt er voor dat je de kinderen nog naar een club je kunt brengen, even naar de kapper met ze etc. Wel heb ik afspraken over vaste dagdelen die ik in principe aanwezig ben. Maar ook daarin kan geschoven worden. Ik train bijvoorbeeld in mijn lunchpauzes en dat kan dan wel 2 uur of meer duren. Dat compenseer ik dan weer in de avond.

Ik vind 28 uur dus goed te doen, maar wel met flexibiliteit.

groet,
Angela

Tja

Het is maar wat je gewend bent. Ik werk 4 dagen, en dat deed ik al voordat ik een kind kreeg. Kind is nu bijna 3,5 en nummer 2 is onderweg. Ik blijf 4 dagen werken. Het bevalt mij goed. Zou ik 3 dagen gaan werken dan werd ik gillend gek (en eerlijk gezegd denk ik wel eens over uitbreiding naar 5 dagen). En ik werk als zelfstandige, dus ik mag het zelf weten.

Als je in deeltijd wilt werken, wees dan wel bedacht op het risico dat men een full-time takenpakket in een part-time baan wil proppen. Dat is een bekende valkuil en het lijkt mij een recept voor een ramp.

Waarom trouwens 28 uur? Is 32 (4 volle dagen) niet handiger? Die halve dag heeft de vervelende neiging naar een volle dag uit te lopen, vrees ik, dan kan je beter maar meteen die volle dag inroosteren anders loop je tegen de middag zo te stressen.

Trouwens: als het dichter bij huis is, is een deel van de extra werktijd dan niet al gecompenseerd door de lagere reistijd?

Kortom: ik zou het doen :-)

Succes

Temet

ayla

ayla

11-03-2009 om 11:13

Overheid

de functie is bij een grote overheidsinstelling, dezelfde waar ik nu ook werk, Over het algemeen zijn ze hier vrij flexibel met het indelen van je uren en heb je dus ook veel verlof.

Het is dichter bij maar ook weer niet zo dichter bij dat het uren scheelt. In de spits scheelt het denk ik ene kwartier omdat ik net niet naar de andere kant van de stad hoef maar net halverwege. het drukste stuk hoef ik dan niet meer door. Ik was zelf aan het denken aan 3 keer 9, misschien valt over zo iets te praten

Massi Nissa

Massi Nissa

11-03-2009 om 11:15

Fijn

Ik werk ook vier hele dagen en vind het goed te doen. Het is geen flexibele baan (onderwijs), de uren staan vast. Ben wel benieuwd of het allemaal lastiger wordt als onze dochter over anderhalf jaar naar school gaat. Ach, daar passen we dan weer een mouw aan.
Temet heeft helemaal gelijk, vraag meteen om 32 uur. Als je de opvang maar prettig regelt, dat was voor mij wel een voorwaarde. En dichtbij huis werken is zalig, ideaal en fantastisch, ik wil nooit meer anders.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

11-03-2009 om 11:20

Maar

Hee, tegelijkertijd gepost. Ik zie dat de afstand blijkbaar minder uitmaakt dan ik dacht. Als je werkgever vrij flexibel is met het indelen van je uren is 3x9 toch helemaal niet nodig als voorstel? Je vraagt gewoon om 32 uur (dan krijg je die ook uitbetaald, is toch lekker?) en deelt die in zoals het jou het beste uitkomt. Kijk eens of je ook een gedeelte thuis mag werken, dat is steeds vaker ook nog een mogelijkheid.
Groetjes
Massi

Ayla

zie draadje hierboven. Ik heb een tijdje geleden voor een vergelijkbare keuze gestaan. Wat voor mij telde was: kan ik de opvang goed regelen? Zijn er momenten dat ik kan compenseren (margedagen op school, ziekte van kinderen etc.). Je kan het allemaal keurig geregeld hebben, er blijven uitzonderingen die maken dat je vaker opvang moet regelen.
Verder vond ik het van belang of ik het samen met mijn man kan rondbreien. En last but not least....kan ik het allemaal behappen. Dat is iets heel persoonlijks. ZElf heb ik uiteindelijk moeten vast stellen dat ik dat ws. niet behap. Het is mij teveel gesjees, te druk, te veel. Wel wil ik graag 'meer doen'. Daarom heb ik besloten om op tijden dat het voor mij makkelijker is vrijwilligerswerk te doen.

Succes met je keuze.

groetjes van Purk

P.s.-je

ik werk 24 uur, ma-di-do.

Dat was ik nog even vergeten.

groetjes van Purk

3x9

3x9 is misschien niet zo'n gek idee, maar hoe zit het met opvang en halen en brengen? Hier zou het slecht werken vrees ik omdat dan alle rek er echt uit is wat betreft de samenhang tussen begin- en eindtijd van werk en halen en brengen bij het kdv. Maar e.e.a. hangt ook van je partner af.

Groeten,

Temet

ayla

ayla

11-03-2009 om 13:33

3x9

Zou best kunnen, op dag 1 let schoonmoeder op en die komt bij ons thuis dus iets eerder weg of later thuis maakt niet veel uit, dag 2 is manlief thuis en dag 3 is de opvang dag. Dus jongste kdv (half acht brengen) en oudste naar VSO.
Het enige waar ik dan tegenaan hik is dat ik nu op dag 3 om half vier op school ben om haar op te halen en dat gaat dan niet meer. Dan zou ze dus 1 dag per week naar de NSO moeten.

22.5 uur

Ik werk 3 dagen van 8-4 met een half uur pauze. Mijn man brengt en ik haal en allebei hebben we best wat flexibiliteit als het nodig is.

Zoals jij het beschrijft vind ik het echt niet teveel om dan die ene dag in de week VSO en NSO te hebben. De andere dagen zijn ze thuis dus ik vind het meevallen voor de kinderen.

ayla

ayla

11-03-2009 om 14:45

Ik ga schrijven

de functie is zo interessant en is zo precies wat ik zoek en wat ik wil dat ik een paar uur meer op de koop toe neem. Nu fingers crossed, ik hoop dat ik een kans maak. Leidinggevende weet eral van en vond het 100% iets voor mij

Massi Nissa

Massi Nissa

11-03-2009 om 18:30

Succes!

Nu maar hopen dat je die functie krijgt (en op jouw voorwaarden). Ik duim mee.
Groetjes
Massi

Inge M

Inge M

11-03-2009 om 21:18

28 uur ideaal

Je kunt dan 4 dagen werken met heel veel flexibiliteit. Of je spaart de extra uren op voor de schoolvakanties. Of je kijkt per week op welke dagen je wat minder werkt. Of je kunt 1x per week op tijd afhalen van school. Of combinaties van dit alles.
28 uur per week (zeker als je het verdeelt over 4 dagen) betekent dat je best vaak aanwezig bent op je werk. Eigenlijk net zo vaak als iemand die 32 uur werkt. Alleen ben je er soms niet. Voor de inhoud van je werk en de bereikbaarheid is dat ook heel goed.
32 uur vind ik lastig omdat je nog maar één doordeweekse dag overhebt voor andere dingen.

5 dagen

Ik vind nog steeds dat ik de ideale werktijden heb en de ideale baan,maar dat is heel persoonlijk natuurlijk.
ik werk 5 ochtenden van 900 tot 13.30 uur.(22,5 uur p/w)
Nu zijn mijn kinderen al ouder en zelfstandiger,maar toen ze jonger waren was het heel goed te combineren. omdat ik in de kinderopvang werk,mochten mijn kinderen in de vakanties gewoon mee naar het werk.Bovendien werkt mijn man in ploegendienst(32 uur p/w)dus hij is vaak doordeweeks thuis voor de kinderen.

Tip voor ayla

wat vind je moeilijk? ben je bang dat je het te druk krijgt?in dat geval kan je thuis extra huishoudelijke hulp nemen.Of zit het vooral in de kinderopvang?
Als dit echt je droombaan is zou ik er voor gaan,over vijf jaar zijn je kids een stuk ouder en wordt het gemakkelijker,die periode moet te overbruggen zijn met extra oppas ( eventueel aan huis?)of NSO.

ayla

ayla

12-03-2009 om 14:12

Moeilijk vind ik

ben bang dat ik het te druk krijg, zelfs nu met 20 uur heb ik het idee dat ik mezelf soms voorbij ren. Maar als ik daar overna denk dan komt dat vooral door stress thuis dan op mijn werk. Mocht ik meer uren gaan werken dan komt er definitief een hulp, dat zei man gisteren ook al. Dat scheelt dus wel.

Verder zit ik ook wel met de opvang. Oudste gaat naar school dus dat is niet zo'n probleem echter nu heb ik 2 dagen thuis met jongste en zou ik een 4e dag gaan werken dan moet hij ipv 1 dag 2 dagen naar de opvang. Dat vind ik erg rot en doe ik echt liever niet. Opvang thuis is bijna niet te regelen en oma en opa willen ook niet een extra dag opletten. Die 2 dagen met hem zijn me best dierbaar

Moeilijk

je vind het rot dat je jongste twee dagen naar de opvang moet,is dat omdat hij het niet naar zijn zin heeft daar? of vind jij het moeilijk om hem twee dagen weg te brengen?
in het eerste geval zou je kunnen uitkijken naar een leuk gastgezin,in het tweede geval zou ik mijn carriere gewoon nog even uistellen tot je jongste ook naar school gaat.

Ayla

Hoi Ayla, Ik heb niet alles gelezen, maar is het niet mogelijk voor een poosje ouderschapsverlof op te nemen dan? Dat zou ik niet gelijk zeggen bij het solliciteren, maar in de onderhandelingsfase.
Ik werk zelf 36 uur en vind dat heerlijk. Ik denk dat het niet perse zo is dat meer uren werk ook meer stress betekent.
Succes ermee,
Jonne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.