Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Marije

Marije

30-01-2010 om 17:14

Huis is van mijn man.

20 jaar geleden kocht mijn man ons huis. Hij zat toen beter bij kas dan ik. Ik hoefde er niet aan mee te betalen zei hij nog. Het huis is al afgelost we hebben geen hypotheek. Ik heb een stuk minder inkomen omdat ik toen de kinderen kwamen veel minder ging werken. Hij heeft eigenlijk de hypotheek afgelost.
Ik denk er over om uit elkaar te gaan, maar omdat ik waarschijnlijk geen enkel recht heb houd dat me tegen. We zijn niet getrouwd, hebben geen samenlevingscontract, wel een testament.
Ik heb nu een klein inkomen, kan zelf geen huis betalen. Het liefst zou ik hier blijven wonen met de kinderen, maar het is dus zijn huis. Hoewel ik heel veel eraan verbouwd, geschilderd, en niet te vergeten gepoetst heb. Hij zal niet weggaan.
Wat te doen? Ik heb waarschijnlijk nergens recht op?

En dus niet van jou

Nee, je hebt geen recht op het huis. Volgens mij is het alleen zo dat als je aantoonbaar rekeningen voor de verbouwingen betaald hebt van jouw geld (dus geen normaal onderhoud), je dan dát bedrag kunt vragen.

Dit had je je helaas al jaren eerder moeten bedenken, toen je minder ging werken om voor de kinderen te zorgen...

Even snel

Waarschijnlijk heb je inderdaad nergens recht op. Je man is in elk geval enig eigenaar van de woning. Omdat je niet getrouwd bent en geen samenlevingscontract hebt, heb je ook geen recht op partneralimentatie.

Er staat me vaag iets van bij dat je heel misschien wat vergoeding zou kunnen krijgen voor het werk dat je in de verbouwing etc hebt gestoken, maar ik zeg dit met 15 slagen om de arm want ik ben er allerminst zeker van. Wat je kan doen is naar het Juridisch Loket gaan en je voor een kort advies laten doorverwijzen naar een echtscheidingsadvocaat. Kost een paar tientjes, dan weet je de hoofdpunten.
Ik begrijp dat er kinderen zijn? Als je de zorg voor de kinderen zou dragen heb je wel recht op kinderalimentatie.

Ik hoop dat ik ongelijk heb maar ik ben bang dat het er inderdaad niet geweldig uitziet, financieel gezien. Ik zou me maar aanmelden bij een woningbouwvereniging en woonduur gaan opbouwen. Dat verplicht tot niets.

Sterkte

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.