Home » Forum » Hypotheek als ondernemer

Hypotheek als ondernemer !

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rita
Hypotheek als ondernemer !

Mijn man heeft een eigen bedrijf waar ik in mee werk. We zijn begonnen in 2004. Ons huidige huis hebben we sinds 2003.
Omdat ik het erg fijn zou vinden om werk en prive meer te scheiden ben ik aan het rondkijken voor een ander huis met een aparte werkruimte.
Maar we weten eigenlijk ook helemaal niet waar op gelet wordt als je als ondernemer een hypotheek wilt.
Wie weet hier meer van en heeft ervaring? IK ga er vanuit dat ze een aantal jaarrekeningen moeten hebben, dat is geen probleem maar als startend bedrijf maken we nog niet ontzettend veel winst natuurlijk.
Wel kunnen we goed leven van wat het bedrijf ons oplevert.

liat
Volgens mij moet je drie jaar lang

winst hebben gemaakt. Ik heb ook gehoord dat de rabobank en de Bank of Schotland soepeler zijn voor ondernemers. Verder natuurlijk een offerte vragen bij de bank waar je bij bankiert. Je kunt altijd nog dreigen over te stappen met de zakenrekening naar de Rabo als je bij een andere bank zit.

mirreke
Lastig, en zeker in deze tijd

Ik maak op uit je verhaal dat jullie geen vaste baan ergens hebben, maar dat jullie beiden werken in het bedrijf van je man. Ik ken inmiddels verhalen van ondernemers met zelfs grote winsten, die toch geen hypotheek konden krijgen omdat de banken het gewoon niet deden.
Zelf hebben wij (ook beiden kleine zelfstandigen) maar ternauwernood een hypotheek kunnen krijgen bij de Rabobank, terwijl we erg veel overwaarde in het huis hebben. Dus zeker geen tophypotheek. Dit was net voor de crisis. Bovendien liggen de eisen die ze aan zelfstandigen stellen veel hoger. Dus je krijgt minder hypotheek dan iemand met een vaste baan en een vergelijkbaar hoog inkomen.
Ik zou dus eerst eens gaan overleggen bij de Rabo, of de bank die Vic noemt. En daarop je eventuele plannen aanpassen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.