Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

piekie

piekie

02-12-2010 om 13:23

Hypotheek met bkr notering?

hallo allemaal
de titel zegt het al, wij hebben een negatieve bkr-notering maar willen graag een huis kopen..we hebben nu een huurhuis..
volgens de één kun je wel een hypotheek krijgen (als je een onderpand hebt) volgens de ander niet.
Heeft iemand hier misschien in hetzelfde schuitje gezeteen of ken je iemand die dit ook heeft meegemaakt? wij hebben morgenmiddag een tweede gesprek met een hypotheekadviseur maar als het allemaal geen zin heeft kan ik hem beter afbellen..
groet Piekie

Kaaskopje

Kaaskopje

02-12-2010 om 14:01

Piekie

Een BKR notering heeft vaak een bepaalde tijdsduur. Wij hebben dat ook en wel vijf jaar. In principe zijn wij daar over 2 jaar vanaf. Bij jou is dat waarschijnlijk ook zo. Ook al ben ik zelf niet van plan een huis te kopen vind ik deze inperking over zoveel jaar gevoelsmatig wel vervelend. Mijn vraag: Waarom heb je zo'n haast om uitgerekend nu een huis te kopen?
Als je op BKR Hypotheek googlet zie je meerdere sites van hypotheekverstrekkers die jou graag binnenhalen met je BKR notering. Of dat verstandig is vraag ik me af. Misschien is er iemand op OO die daar het fijne van weet.

piekie

piekie

02-12-2010 om 14:11

Kaaskopje

waarom we nu graag een huis willen kopen: momenteel wonen wij in een tussenwoning en we kunnen een hoekhuis kopen, we zijn er al geweest (we kennen de huidige bewoners) en zien ons daar helemaal zitten met onze drie kids. Ik heb net gegoogled en idd, hypotheekverstrekkers vind ik wel, of het verstandig is weet ik ook niet...heb er hoofdpijn van, al dat gepieker. De hypotheekadviseur heeft op basis van onze inkomens uitgerekend wat we konden lenen, dit is een bedrag van 174.000 nog wat. Het huis wat we kunnen kopen is 125.000 kk dus lang niet aan de top. We willen geen maximale hypotheek..

vlinder72

vlinder72

02-12-2010 om 17:08

Ligt er aan wat voor codering

Als je een A codering hebt na bijvoorbeeld een achterstand in betalingen van een hypotheek dan kan je het krijgen van een nieuwe hypotheek wel vergeten.

Maar er zijn zoveel verschillende coderingen. Wat voor soort codering heb je? Hoe kom je eraan? Hoe lang geleden heb je die codering gekregen?

Als je een hypotheek aanvraagt zou ik die codering direct melden met een brief erbij hoe je eraan komt en je legt uit dat zoiets nooit meer zal gebeuren (als het bijvoorbeeld gaat om een codering via de Wehkamp of T-mobile). Grote kans dat als je een hypotheek aanvraagt ruim binnen de maximale normen je deze gewoon krijgt. Maar verzwijg het niet. Een bank zal altijd een bkr controleren en als dan de achterstandscodering tevoorschijn komt dan is de kans groot dat je aanvraag direct wordt afgewezen of je moet dan ik weet niet hoeveel vragen beantwoorden.

vlinder72

vlinder72

02-12-2010 om 17:09

Oja

Er zijn bijna geen hypotheekverstrekkers meer die nog een hypotheek verstrekken als je een A codering bij de BKR hebt. Die waren er wel maar dat voor de bankencrisis. Bovendien betaalde je toen wel een ontzettend hoge rente.

Maar ik zou gewoon een afspraak maken met een bank om de mogelijkheden te bespreken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.