Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Iemand bekend met de nti?

ik zie een vacature (freelance) staan bij de nti, inhoudelijk wel interessant voor mij maar ik ken die hele organisatie niet, het lijkt mij iets zoals de LOI, is het een betrouwbare kwaliteit leverende organisatie die dus ook een goede reputatie heeft ?

Manda Rijn

Manda Rijn

27-03-2010 om 22:17 Topicstarter

Hopelijk kent iemand het wel

ben erg benieuwd hoe die NTI ervaren wordt voordat ik er op ga reageren.

Manda Rijn

Manda Rijn

29-03-2010 om 11:49 Topicstarter

Hummm

bedankt voor je reactie didi. Het blijft een voor mij onbekend bedrijf in een onbekende branche maar ach, laat ik eens een brief op de mail zetten, eens kijken hoe en wat.

Astrid

Astrid

29-03-2010 om 17:12

Nti, dat is toch van die maffe nepprins?

Hoi Manda,

Bij mijn weten is het NTI een zeer gerenommerd bedrijf, inderdaad net als de LOI maar meer gericht op het leren van een vreemde taal? Het is volgens mij opgericht door een man die daar zo rijk mee is geworden dat hij zich later de prins van Lilac (ofzo) ging noemen en hij had een jacht waar alles van goud was. Trapleuningen, deurknoppen, kranen en zelfs tandenborstels. Het personeel bestond uit licht getinte iets te jonge mannen als je begrijpt wat ik bedoel.... De prins leeft niet meer, maar misschien hebben ze af en toe nog een personeelsfeestje op het jacht?...

Groeten van Astrid

Klopt astrid!

Dat was Bram van Leeuwen. Steenrijk geworden met de oprichting en later verkoop van de NTI, het Nederlands Talen Instituut. Die kranen waren van goud omdat je koper moet poetsen en goud niet, scheelde weer personeel... Prince de Lignac noemde hij zichzelf. Heeft die titel gekocht als ik me niet vergis. Geloof niet dat er iets mis is met die NTI. Staan als betrouwbaar te boek.

Manda Rijn

Manda Rijn

29-03-2010 om 22:55 Topicstarter

Aha

vandaag een nti-mevrouw gesproken, het klonk best interessant. Al hoewel ik zelf niet echt geloof in een volledige hbo opleiding via internet/zelfstudie, maar dat is misschien niet mijn probleem maar die van hun.

Nou die enge gouden nicht is onder de zoden, laat ik het dan wel serieus nemen. Trouwens die enge gouden nicht was toch best vaak op tv, ik meen mij iets te herinneren indd met van die glibberige thaise jongens in witte matrozenpakjes, gadver de tubes glijmiddel lagen net buiten beeld zeg maar... Oh nu heb ik deze associatie keihard op mijn netvlies staan....

tonny

tonny

31-03-2010 om 08:51

Ot over de gouden nicht

Bram van Leeuwen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Abraham (Bram) van Leeuwen, ook bekend als Prince de Lignac en Hertog van Soveria Simeri, (Rotterdam, 18 juli 1918 - Málaga, 27 mei 2001) was een succesvolle Nederlandse zakenman en multimiljonair.

Armoede en rijkdom
Van Leeuwen groeide onder armoedige omstandigheden op in Rotterdam. De vernedering dat hij als een van de twee arme kinderen op school zijn boeken moest lenen en kaften, heeft een grote indruk op hem gemaakt. Deze ervaring was de voedingsbodem van zijn levenswens om rijk en succesvol te worden. Hij vergaarde zijn fortuin door zijn zeer winstgevende internationale groep bedrijven (waaronder onderwijsinstelling Nederlands Talen Instituut en Lekturama) op het juiste moment te verkopen aan het Vendex-concern van Anton Dreesmann.

Jetset
Hij stond bekend als een excentriekeling en was de laatste decennia van zijn leven (1980-2001) vooral beroemd door zijn jetset-leven in het zuiden van Spanje en aan boord van zijn jacht. Hij was eigenaar van een 60 meter lang jacht (de New Horizon L.) van werf Royal van Lent (Feadship), waarvan zelfs de luchtroosters van goud waren. De gasten gebruikten o.a. gouden tandenborstels. Aan het einde van de cruise kregen ze de tandenborstel als cadeau mee.

Homoseksualiteit
In de decennia na de Tweede Wereldoorlog was homoseksualiteit op privégebied maar zeker ook op zakelijk gebied nog een groot taboe. Abraham van Leeuwen was een van de zeer weinige captains of industry die er openlijk voor uitkwam dat hij homoseksueel was. Van Leeuwen gaf aan dat de tegenstand die hij ondervond vanuit het, veelal homofobe, bedrijfsleven, hem sterkte om succesvoller te zijn dan zijn belagers, hetgeen hem uiteindelijk gelukte.

Nalatenschap
Bram Van Leeuwen overleed in mei 2001 op 82-jarige leeftijd in Zuid-Spanje, na een kort ziekbed. Zijn vermogen dat werd geschat op € 219 miljoen, ging voor een klein deel (€ 35 miljoen plus zijn superjacht New Horizon L (verkocht voor € 12 miljoen) naar zijn partner Hans Verver. Het overgrote deel (€ 110 miljoen) werd aan de door Van Leeuwen opgerichte Stichting Van Leeuwen Van Lignac geschonken.[1]

mirreke

mirreke

31-03-2010 om 15:34

Hmm, die gouden nicht

was zo gek nog niet. Wat doet die Stichting eigenlijk?
Ik hou wel van mensen met een uitgesproken mening en visie, en dat hoeft dan echt mijn eigen mening niet te zijn.

Morgana Fata

Morgana Fata

31-03-2010 om 19:22

Nti

Ik volg ook een opleiding bij het NTI. Bevalt best wel goed eigenlijk. Wel merk ik heel veel verschil tussen de leraren, de een is duidelijk meer betrokken dan de ander. De nakijk termijnen vind ik vrij ruim, 6 weken volgens mij. De vrije manier van studeren voor studenten wordt blijkbaar ook doorgetrokken naar de richtlijnen voor de docenten. Het lijkt me geen onaardige baan.

Manda Rijn

Manda Rijn

31-03-2010 om 21:43 Topicstarter

Bedankt

ik heb net mijn brief etc gestuurd, het zou leuk zijn als ik word uitgenodigd en mee kan bouwen aan een stukje nieuw onderwijs (daar gaat de vacature over), ben ik weer een stapje dichter bij waar ik wil zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.