Home » Forum » In de stress door mijn nieuwe keuken

In de stress door mijn nieuwe keuken

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Raadbaar
In de stress door mijn nieuwe keuken

Over drie weken komt mijn nieuwe keuken. Daar ben ik hard aan toe want de oude valt zo ongeveer uit elkaar. Helaas levert het me ook een hoop stress op, want ondanks de crisis is het nog niet makkelijk om iemand te krijgen voor het meerwerk (stucwerk en tegelen en leidingen verplaatsen). Via de keukenfirma kreeg ik, na lang aandringen, iemand doorverwezen die nu een offerte heeft gemaakt. De keukenfirma had bij aankoop van de keuken een indicatie van de kosten gegeven, die mij veel te laag leek dus in mijn berekening had ik die verdubbeld. Als de kosten op mijn max bedrag zouden uitkomen zou ik ook nog wat overhouden op mijn spaarrekening (noem het buffer). Nu dus die offerte, en die is gewoon 2000 euro hoger dan wat ik had begroot! Oftewel, eigenlijk past het niet ;-( Vanmiddag komt er nog een ander voor een offerte en ik verwacht (en hoop héél erg) dat die met een beter aanbod komt.
Pfff Hebben jullie nog suggesties hoe ik anders mijn liquiditeitsprobleem ga oplossen? Ja, het vakantiegeld komt eraan, maar mijn vakantie ook. Het slimste wat ik zelf kan verzinnen is om maar handig gebruik te maken van mijn creditcard, mijn roodstandlimiet omhoog doen, maar dat zijn natuurlijk op zich heel onverstandige oplossingen ;-(
Wat vinden jullie een acceptabel bedrag voor het slopen en stucen van een keukentje van 2,5 x 3 meter + tegels leggen en het verleggen van twee leidinkjes? 2000, 4000 of 6000?

Woensdag
Zelf slopen

Hm, dat valt moeilijk te zeggen, want wij weten niet hoe die leidingen lopen natuurlijk. Zit er ook electra bij?
Bij ons heeft de keukenboer bij plaatsing dit soort werk allemaal zelf uitgevoerd.
Ik zou er voor kiezen om de oude keuken zelf te slopen (scheelt weer wat geld). Dat tegelwerk: heb je die tegels al besteld? Je kunt ook voor een andere oplossing kiezen. Onze tegelzetter was laatst ruim 3 dagen bezig, dat was 2000 euro incl. materiaal (excl. tegels).

bromvlieg
Of - of

Niet de keuken levert je stress, maar wat het nu blijkt te gaan kosten. Daar moet je doorheen, ook al valt het tegen, ik neem aan dat afbestellen en eerst verder sparen geen optie is (want dat zou het beste zijn... dan maar een jaartje door met een gammele keuken).

Wijsheid lijkt me om zoveel mogelijk zelf te doen én de vakantie dit jaar over te slaan. Niks aan te doen. Extra rood gaan staan en bijlenen zou ik niet doen.

P
Ken je

De klussenier? zo nee kijk daar nog even en inderdaad slopen is het probleem toch niet zo? Vraag anders iemand die dat even gratis komt doen uit je familie of kennissenkring?

Raadbaar
Zelf doen

Er zitten geen klussen bij die ik zelf kan doen en annuleren kan ook niet, dus het zal op een andere manier worden. Ik hoop heel erg dat de offerte die ik nog ga krijgen een stuk lager uitvalt. Zou het tegelen dan nog het duurste zijn wat er qua werkzaamheden bij zit? Vloertegels zijn in ieder geval nodig, en voor boven het aanrecht zou dan nog gewoon stucwerk kunnen worden. Maar ja, dat is weer zo'n klein stukje dat daar ook de kosten niet in zitten.

bibi63
Werkspot

Kijk ook eens bij werkspot.nl

Tihama
Inderdaad, werkspot

Ik heb al verschillende klussen via werkspot geregeld. Stucwerk, hal tegelen e.d

Maak een goede omschrijving, foto erbij en dan maar aanbiedingen afwachten. Meestal heb je de volgende dag al een aantal reacties. Daarna klik je door naar de referenties die je bij elke aanbieder krijgt.
Ik heb steeds geselecteerd op degene met de beste referenties en redelijkste prijs. Oja en degenen die aangesloten waren bij een branchevereniging en in mijn woonplaats). Maar dan nog was er keuze.

Ik ben er heel tevreden over.

Onze keuken hebben we trouwens laten plaatsen door een klussenier. Via klussenier.nl
Je hebt dan meteen de juiste verzekering en garantie voor als er iets misgaat.

Tihama

Raadbaar
Nieuwe offerte

Vanmiddag heb ik de offerte gekregen van een klusser die al eerder werk voor me gedaan heeft. Die zag er een stuk beter uit gelukkig! Het blijft een heel bedrag, maar dit past wel binnen mijn budget.

jeanhil
Herkenbaar, hier ook veel duurder

Wij hebben in April vorig jaar een nieuwe keuken laten plaatsen. Maat 3.10 bij 2.70, komt aardig overeen dus. Het keuken bedrijf sprak over 1500 euro ongeveer voor het plaatsen. Het was een showroom keuken en een kastje moest ervanaf. De monteur kwam en had een offerte van ruim 5.000 euro. Oeps, drie maal zoveel als verwacht. Uiteindelijk hebben we de oude keuken op de valreep via marktplaats verkocht, dus het slopen viel af. Verder hebben we veel contact gehad met de keuken verkoper omdat dit totaal anders was dan hij liet doorschemeren. Het blad is toen door het keukencentrum op maat gemaakt. Water en gas moesten andersom, maar dat was bekend. Nu hebben we dan zo 4000 euro betaald voor de installatie. We hadden al het gevoel dat 1500 euro aan de lage kant zo zijn, dus met 2500 tot 3000 rekening gehouden. Met 4000 nog wel wat duurder maar de keuken was t wel waard.

nathalie
Vreemd

Ik weet niet anders dan dat je het plaatsen er meestal bij in onderhandelt als je een keuken koopt. Bij ons was het plaatsen door een lopende actie ´gratis´. Ja vast, het gaat gewoon om de totaalprijs en hoe je die uitonderhandelt met elkaar. Met zogenaamde gratis plaatsing zakken ze gewoon minder. Maar dat maakt niet uit, als je uiteindelijk maar het gevoel hebt dat je een goede keuken voor een goede prijs hebt gekocht, met plaatsing en al.
Want natuurlijk zullen ze je een rad voor ogen proberen te draaien met het verhaal dat dat plaatsen niet zoveel kost, dan ben jij immers bereid om meer voor je keuken aan hen te betalen. Ik zou dan ook altijd de plaatsing erbij onderhandelen, en als dat niet kan éérst met een klussenbedrijf gaan praten, dan weet je wat je marge voor de keukenaankoop is.

Raadbaar
Plaatsen

Het plaatsen van de keuken + monteren van apparatuur zit natuurlijk in de prijs van de keuken. Het meerwerk bestaat uit slopen van de oude keuken, leidingen verplaatsen, tegels aanbrengen, alles opnieuw stucen etc. Daar heb je dus allerlei deskundigen voor nodig. Gelukkig is het nu allemaal geregeld.

Onderwerp gesloten