Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Inzicht in declaraties?

Kan je als client van een AWBZ erkend thuiszorgbureau dat ZIN levert inzicht in de declaraties vragen?

Graag wil ik controleren of de declaraties kloppen. Ik heb namelijk veel zorg niet ontvangen. Wie heeft er verstand van dit soort bureaus en heeft inzicht in hoe Zin werkt en wat daar de vergoedingen voor zijn?

Waar kan ik eventuele declaraties opvragen?

Inge

Inge

03-04-2010 om 19:45

Zorgkantoor

Volgens mij kun je gewoon kontakt opnemen met het zorgkantoor, en geven zij je wel inzicht in de declaraties. Je hebt toch geen zorg gehad van een in een mercedes of porsche rijdende blonde mevrouw?
gr. Inge

Claudia B

Claudia B

03-04-2010 om 22:48

Zin

staat voor Zorg In Natura(in plaats van PGB).
Dat kan dus alle zorg zijn.
Op je indicatie van het CIZ kun je zien waarvoor je geindiceerd bent, welke zorg je dus mag krijgen.
Welke vergoeding er aan hangt ligt weer aan de indicatie, heb je zorg op afroep of 24 uurs zorg of op afspraak dat soort dingen.
Een bureau moet ook bijhouden welke zorg ze bij jou geleverd hebben en dit doorgeven zodat zij betaald krijgen daarvoor. Wellicht kun je het navragen/opvragen bij het bureau zelf en anders het zorgkantoor of het CAK (die laatste twijfel ik een beetje of dat niet alleen de huishoudelijke hulp is, ik ben er niet helemaal in thuis).
Het is dat ik donderdag pas weer aan het werk ga anders had ik het even voor je na kunnen vragen bij ons in het zorgcentrum waar ze ook in de wijk zorg verlenen, die weten dus wel hoe het werkt.
Sowieso kan ik het dinsdag wel even via een collega vragen (mailen) als je dan nog wat wilt weten.
WEllicht dat het zorgkantoor ook de vergoedingen wel weet, mensen met een PGB hebben dat overzicht van vergoedingen ook nodig natuurlijk.

Groetjes,
Claudia

Aftekenen

Ik heb zelf via thuiszorg bij mensen thuis gewerkt maar moest wel steeds bijhouden wanneer en hoeveel uur ik gewerkt heb, dat stond in een map die bij de mensen thuis lag. Later heb ik via PGB bij een oude mevrouw gewerkt en wij schreven altijd de uren samen op. ZIj had dan wel een vast PGB en dat kreeg ik volledig. Ik verdeelde het budget over de uren die ik werkte.Zij had ook een map waar zij zelf de uren en data's moest bijhouden en eind van de maand moest zij ervoor tekenen, dus had zij er wel controle op.

Claudia B

Claudia B

04-04-2010 om 11:50

Als je

een beetje vooruitstrevend bureau hebt dan wordt er tegenwoordig gescand (bij aankomst en vertrek op de verschillende geleverde zorg), dan zou het zo uitgedraaid kunnen worden door dat bureau en zie je zo wat er door hen gedeclareerd wordt.

Nikus

Nikus

04-04-2010 om 19:18 Topicstarter

Inge en de rest

Blond is ze wel maar een porche heeft ze dan weer niet ;-)

De rest: Dank, ik ga dinsdag eens op speurtocht

Inge

Inge

04-04-2010 om 20:48

Nikus

Je was dus niet bij H.B. uit O.P?
volgens mij kun je dinsdag gewoon naar Menzis bellen en vragen of je inzage kunt krijgen in de declaraties.
gr. Inge

Nikus

Nikus

04-04-2010 om 22:42 Topicstarter

Inge en fladder

Inge:

Nee het gaat niet om H.B. Zij is overigens nu fijn overnieuw begonnen. Ze vangt nu ex gedetineerden op. Hoezo je hebt er een opleiding voor nodig? Heb haar schoonzusje gesproken en die werkt ook vrolijk mee in het familie bedrijf.

Fladder,

Mijn indicatie weet ik maar ik wil inzicht in de uren die ze hebben gedeclareerd. Ook zorg in natura. Ik ga dinsdag bellen. Ik hoorde van een ZZPer dat ze meer schreef dan ik ontving aan zorg. Ze schreef bijv 2n uur terwijl ik amper een half uurtje zorg ontving. En dat voor een AWBZ erkend bureau...grrr

Nikus

Nikus

04-04-2010 om 23:00 Topicstarter

Huh fladder

Kreeg jij die briefjes van het CIZ?
Ik heb nog nooit een briefje van dichtbij gezien op e eigen urenbriefjes van het PGB na! Dat vind ik het nadeel van ZIN. Je hebt geen inicht.

Nikus

Nikus

06-04-2010 om 09:02 Topicstarter

Nee cak bedoel je denk ik

Je krijgt van het CAK de eigen bijdrage per accept.

Ik ga strakkies overleggen met mijn pgbers over ewat wijsheid is. Ik ben zo klaar met al dat gedoe. Het is toch ook geen wonder dat de AWBZ uit zijn voegen barst. Belachelijk zoveel misbruik er door awbz erkende bureaus wordt gemaakt van gemeenschapsgeld!

Weet je wat ik nou zo wrang vind? Als particulier met eenpgb geef ik het geld zo verantwoord mogelijk uit en de bureaus die de zorg verlenen op last van de overgheid/zorgkantoors sjoemelen maar raak.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.