Home » Forum » Is paspoort nog geldig

Is paspoort nog geldig

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pham
Is paspoort nog geldig

Mijn zoon (10 jaar) heeft momenteel een "dubbele" indetificatie, hij staat nog in mijn paspoort bijgeschreven en hij heeft een eigen identiteitskaart.

15 mei (dus nog vorodat bijschrijving in paspoort officieel vervelt) gaat zoon op schoolreisje, naar Duitsland. School heeft nu vraag identiteitskaart mee geven of nummer paspoort ouders meegeven. Maar is de bijschrijving nog wel geldig nu zoon een eigen kaart heeft?

Ik zie het niet zitten dat zoon identiteitskaart meeneemt, zo zorgvuldig zijn ze op die school niet en zoon is wat dat betreft ook niet echt zo op spullen letterig, heeft teveel vertrouwen in de medemens. Zou dus het liefst mijn paspoortnummer meegeven.

Pham

Temet
Vast wel

Ik zou denken dat de bijschrijving ook nog geldig is. Hij heeft toevallig twee manieren om zijn identiteit aan te tonen, dat kan (je kan ook een paspoort en ID-kaart naast elkaar hebben).

Ik zou dus het nummer van jouw paspoort doorgeven (en hem een fotokopie ervan laten meenemen).

Trouwens, al zou het niet meer geldig zijn: aan dat paspoort kan je niet zien dat hij een eigen paspoort heeft, dus er kraait geen haan naar, lijkt me.

Groeten,

Temet

skik
Beide

Mijn dochter stond in ons paspoort bijgeschreven en had een eigen ID-kaart vanaf haar veertiende. Nu heeft ze een eigen paspoort en nog steeds die ID-kaart. Ik laat haar namelijk niet de hele dag met haar paspoort rondlopen. Je kan twee IDbewijzen hebben, het meest recente maakt het eerdere niet ongeldig.

skik

amk
Maar

per 26 juni zijn al die bijschrijvingen wel ongeldig. Maakt niet uit of het paspoort van de ouder dan nog geldig is.
Elk kind ongeacht leeftijd heeft dan voor het reizen een eigen identiteitsbewijs nodig.

guera
Vreemd

Zodra mijn kinderen een eigen paspoort kregen werd de bijschrijving in mijn paspoort ongeldig gemaakt met een stempel of iets ...

Pham
Lezer

Zoals school ons doet laten vermoeden is dat kinderen of een eigen geldig ID kaart moeten hebben of dat het paspoortnummer van een ouder waarin het kind bijgeschreven staat bekent moet zijn.
Dan ga ik dus liever voor het nummer, die komt dan op de lijst van de begeleidende ouder of leerkracht.

Daarom wil ik weten of de bijschrijving geldig is.

Pham

Gemeente ambtenaar
Ja, nog geldig

Kinderbijschrijvingen blijven geldig tot 26 juni, daarna vervallen ze automatisch. In tegenstelling tot een eerdere reactie hierboven, mag een kind in het paspoort van één van de ouders bijgeschreven staan EN een eigen ID-kaart hebben. Alleen als het kind een eigen paspoort krijgt, wordt de bijschrijving in het paspoort van de ouders vervallen verklaard. Het paspoort van de ouder(s) blijft daarna geldig tot de vervaldatum.

Overigens is het idee van 'een kopie van het paspoort van de ouders meegeven' geen goed idee. Kind moet reizen met een origineel eigen document.

Tinus_p
Grenscontrole bestaat

Gemeente-ambtenaar:
"Overigens is het idee van 'een kopie van het paspoort van de ouders meegeven' geen goed idee. Kind moet reizen met een origineel eigen document."
En er wordt (soms) echt op gecontroleerd. Zondagavond moest ik mn ID-kaart laten zien in Bad Bentheim Bahnhof.

rodebeuk
Mobiele grenscontrole binnen schengen

en ik heb een heel akelige ervaring in de ICE terug uit Duitsland dat er opeens na Arnhem allemaal jonge mannen met pistolen in holsters om ons heen opstonden en heel selectief alleen de buitenlands ogenden intensief gingen controleren.

heel naar, maar wel volgens de nieuwe regels.
intimiderend ook. Tegen autochtone jongeren die geen ID hadden "we kunnen dit makkelijk doen, maar we kunnen ook moeilijk doen". Echt op en over het randje, wat mij betreft.

mirreke
De duitse bus

Mijn kinderen reizen elke dag met de bus van Duitsland naar Nederland. De bus wordt zeker 2x per week gecontroleerd, en dan op de manier die rodebeuk beschrijft: selectief, discriminerend en intimiderend. Heel naar, maar wel de realiteit...
mirjam

nathalie
Wat raar

dat de school zegt dat een nummer van een paspoort op een briefje ook wel goed is. Dat is het niet, ook een kind moet een geldig document bij zich hebben als ze de grens overgaan.
Bij ons op school bewaren de leerkrachten alle ID's en passen als er met jonge kinderen een schoolreisje over de grens is.

Pham
Bedankt

voor alle reacties; ik begrijp dat de bijschrijving nog geldig is maar dat zoon toch het beste eigen id kaart mee kan nemen

Pham

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.