Home » Forum » Jezelf verkopen belangrijker dan inhoudelijke kwaliteit

Jezelf verkopen belangrijker dan inhoudelijke kwaliteit?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Leony
Jezelf verkopen belangrijker dan inhoudelijke kwaliteit?

Op ManagementSite las ik een interessant artikel. Het gaat over de stelling dat mensen die zichzelf goed kunnen verkopen meestal inhoudelijk zwak zijn, en dat mensen die inhoudelijk goed zijn zichzelf niet kunnen verkopen.
http://www.managementsite.nl/13603/human-resources/waarom-kwaliteit-vaak...
Ik herken wel dingen in het artikel. Belangrijk is natuurlijk dat je op elke werkplek personen hebt met de juiste kwaliteiten. Daar geeft dit artikel geen antwoord op.
Wat zouden sollicitanten die zichzelf niet goed kunnen verkopen maar inhoudelijk goed passen op een functie kunnen doen? Het lijkt me leuk om hierover een discussie te starten. Ik hoop dus op veel tips en suggesties!
Leony
(zelf niet aan het solliciteren btw)

Lidewei
Verkoper

Ik ben iemand die zich heel goed kan verkopen. Heb dan ook zelden afwijzingen bij sollicitaties gehad. Soms handig; want altijd werk met goed salaris. Achteraf helemaal niet handig, want ik deed dat wat niet bij me paste. Kortom; uiteindelijk val je door de mand.
Ben later voor mezelf begonnen en heb toen een prijs gewonnen voor beste ondernemersplan. Was dus wederom goed in het verkopen van mezelf en mijn idee. Gelukkig klopte het inhoudelijk ook, want ondanks crisis gaat het nog steeds goed.

Lidewei

Vic
Niet per definitie

Ik geloof niet dat mensen die zichzelf goed kunnen verkopen per definitie inhoudelijk minder goed zijn, en vice versa. De voorbeelden van goede 'verkopers' met minder inhoud ken ik natuurlijk wel. Zo heb ik een collega die een leuk verhaal kan vertellen zonder inhoudelijk ook maar iets nieuws bij te dragen. Hij wordt vaak gevraagd voor presentaties (flinterdun) of als er eens iemand een handje moet geven aan een hoogwaardigheidsbekleder die op bezoek komt. Er zijn collega's die inhoudelijk veel meer te bieden hebben (w.o. ik), maar als presentator minder goed uit de verf komen. Gelukkig is dat wel te trainen, dat heb ik bij anderen wel gezien. Andersom lijkt het me lastiger (om die inhoud te vergaren).

Leony
Halve leugens op cv?

Bij solliciaties probeer je natuurlijk jezelf van je beste kant te laten zien. Maar hoe ver ga je daar in?
Liegen over "gaten" in je CV bijvoorbeeld? In het gesprek halve waarheden verzinnen over bereikte resultaten, je kennis en ervaring of over je verantwoordelijkheden in je vorige baan?
Iemand in mijn vriendenkring heeft weinig succes met solliciteren. De kwalificaties zijn er en aan CV en brief ligt het ook niet. Maar in de gesprekken is ze heel (te?) eerlijk over zichzelf. Ze verbergt niets en ze liegt er niets bij. Ze heeft het idee dat ze mede daardoor zichzelf benadeelt.
Is het werkelijk zo dat je om jezelf te verkopen maar beter halve waarheden kan vertellen, dingen verdoezelen, leugentjes gebruikt?
Wie was eerlijk over zichzelf en kreeg de baan?
Leony

Guinevere
Eerlijk

Ja, ik was eerlijk en kreeg de baan.
Liegen of halve waarheden vertellen was gelukkig niet nodig. Wat wel werkt, is uitkomen voor de dingen die je nog niet volledig beheerst. Tegelijkertijd aangeven dat dat dus leerpunten zijn. Je kunt zelf je sterke punten naar voren brengen.
Het maakt heel veel uit hoe je in zo'n gesprek zit. Zit je daar alleen maar kort de vragen te beantwoorden die ze je stellen, of vertel je met vuur een verhaal over je favoriete werkzaamheden? In het laatste geval zul je zelf je sterke kanten veel beter kunnen inbrengen dan in het eerste. En dan is het ook minder problematisch om "toe te geven" dat je nog niet 100% van de vereisten voor de nieuwe functie onder de knie hebt.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.