Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vic

Vic

19-08-2011 om 14:28

Jongerenrekening, abnamro of ing?

Ik zoek voor mijn oudste dochter een betaalrekening met pinpas. We willen kiezen tussen een jongerenrekening bij ING of ABNAMRO. Wie heeft ervaring met een van deze rekeningen en waar zouden jullie voor kiezen?
Het 'moet' een van deze banken worden omdat mijn ex en ik een rekening hebben bij deze banken (en dus allebei een andere voorkeur hebben).

Fiorucci

Fiorucci

19-08-2011 om 14:40

Abnamro

Omdat ik het internetbankieren van ING vrij omslachtig vindt, hebben wij gekozen voor ABN, onze kinderen hebben hier alledrie een rekening. De oudste is sinds kort overgestapt op een studentenrekening met internetbankieren.

rosa

rosa

19-08-2011 om 15:27

Ing

Grappig, ik vind juist het internetbankieren van ABNAMRO vreselijk onhandig.
Maar goed, als je maar af en toe iets betaalt maakt het allemaal niet zoveel uit.

Tirza G.

Tirza G.

19-08-2011 om 16:34

Hoezo

Een jongerenrekening? Wij bankieren allemaal als gewone mensen bij de ING :-)

Tirza

amk

amk

19-08-2011 om 17:34

En toch

zou ik de asn aanbevelen, krijgt ze tenminste nog rente over het geld op haar betaal rekening.

Fiorucci

Fiorucci

20-08-2011 om 08:30

Rosa

Met die tancodes via je mobiel? Hou op schei uit, wat is daar makkelijk aan? Toen mijn ma in het zh lag was het echt een gedoe om rekeningen te betalen voor haar, omdat ik dan ook haar mobiel moest hebben die ze liever bij zich hield natuurlijk.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-08-2011 om 10:47

Tancode ing

Je kunt ook een schriftelijke lijst tancodes aanvragen volgens mij bij ING.
Ik vind het internetbankieren bij ING prettig, maar inderdaad als ik de telefoon van mijn man niet bij de hand heb zit ik met een probleem. In het verleden is mijn telefoonnummer per ongeluk bij hem terechtgekomen. Ik weet al niet eens meer waardoor. We hebben aan het eind maar 1 cijfer die anders is, de rest is gelijk. Daardoor gaat de tan dus naar zijn telefoon, terwijl ik het meeste bankier. Maar ehm... bij een kind speelt dit toch niet? Die heeft een eigen rekening met een eigen mobiel waarop de eigen tancodes binnenkomen. Wij zitten allemaal bij ING en ik heb geen klagen.

Annet

Annet

20-08-2011 om 12:40

Inderdaad schriftelijke lijst tancodes

Die krijgen wij al jaren, eerst via postbank.
Als we op vakantie gaan, maak ik een foto van de lijst zodat we de codes op vakantie ook bij ons hebben.
Oudste (13 jaar) heeft een jongerenrekening bij ING. Haar rekening staat op ons overzicht van het telebankieren. Zij heeft uiteraard geen tancodes en telebankiert ook niet. Dan zou ze ook bij onze rekeningen kunnen. Rekeningen krijgt ze nog niet dus ze hoeft ook niet te kunnen telebankieren. Afschriften krijgt ze wel. Als ze tussendoor een overzicht wil, vraagt ze het aan ons, dan krijgt ze die per mail. Betalingen met pinpas doet ze wel.

Fiorucci

Fiorucci

20-08-2011 om 12:56

Tancodes

Toch blijft het omslachtig, als het ook zonder kan, vind ik. Zeker in onverwachte spoedeisende gebeurtenissen, zoals de opname van mijn ma.

Vic

Vic

20-08-2011 om 13:44

Abnamro

Bedankt voor de reacties. Ik denk dat we er wel uit zijn, het wordt een ABNAMRO-rekening. Daar krijg je over het positieve saldo 1,8% rente. Niet veel, maar bij de ING is het 0. Eerlijk gezegd vind ik het internetbankieren makkelijker bij ING dan bij ABNAMRO. Dat kun je overal doen, terwijl ik niet altijd met mijn inlogapparaatje van de ABNAMRO rondloop. Volgens deskundigen is zo'n apparaatje dan wel weer veiliger dan met tancodes. Maar goed, ik verwacht niet dat dochter heel vaak betalingen zal doen vanaf haar rekening. Ze zal voornamelijk pinnen.

rosa

rosa

20-08-2011 om 14:45

Mobiel

Ideaal, tancodes via mobiel. Voor mij dan. Bij ABNAMRo met dat apparaatje vind ik ellende, twee keer codes typen als je in wil loggen, ook als je wil betalen en dan als je een keer een groter bedrag overmaakt mag je tussendoor nog een keer. En iedere keer ook weer je pincode invoeren - erg onhandig vind ik dat allemaal.

Monet

Monet

20-08-2011 om 15:48

Abnamro app

Met een smartphone is bankieren bij de Abnamro ineens weer heel simpel. Even de app downloaden en installeren, en bankieren maar zonder apparaatje!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.