Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Laranja

Laranja

18-12-2010 om 08:44

Kind ziek maar we gaan vandaag op wintersport

Wie weet wat handig is. 8-jarig kind is ziek, koorts, erg duizelig, moe. We zouden gisteren gaan, we moeten 1100 km rijden. Door de sneeuw besloten we om vandaag te gaan, in de hoop dat kind ook wat beter zou zijn. Dat is dus niet zo.
Ik weet niet goed wat we moeten doen. Normaal zou ik het kind lekker in bed houden en uit laten zieken. Ik zie het echt niet zitten om met een ziek kind naar Frankrijk af te reizen, ik heb al eens 2 weken in een Frans ziekenhuis gezeten. We kunnen nog een dagje wachten, dan gaan we morgen of overmorgen. Of is het verstandig de huisartsenpost te bellen en de annuleringsverzekering in te lichten?
Veel opties en ik kan niet helder denken (ik ga liever helemaal niet op vakantie, dus voor mij is alles aanleiding om niet te gaan. Man is ook niet zo goed in staat keuzes te maken). Vandaar dat ik hier kom vragen wat wijsheid is.
Vast bedankt voor het meedenken!

Yvon Meijer

Yvon Meijer

18-12-2010 om 10:11

Makkelijk

Ik zou een ziek kind niet een dag in de auto zetten. Mijn arts zegt altijd; een kind met koorts gaat alleen de deur uit voor een doktersbezoek. Daar ben ik het mee eens. Als je een annuleringsverzekering hebt is er toch helemaal niks aan de hand, behalve dat de plannen veranderen.

fladder

fladder

18-12-2010 om 10:55

Hm...

Klinkt niet echt alsof jullie de vakantie van je leven gaan missen... ;-)

Ga naar de HAP, roep de annuleringsverzekering aan en ga lekker thuis van de sneeuw genieten. Want ik geloof niet dat deze vakantie een succes zal worden, met of zonder ziek kind...

Man alleen

Is het een optie dat man alleen met andere kind gaat? Dat hebben we hier in een soortgelijke situatie wel eens gedaan.

Balen

Balen dat je kind ziek is!
Maar inderdaad is afwachten tot je kind zich wat beter voelt het beste.

En als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, spreek die dan aan. Je bent ervoor verzekerd. Daar heb je, denk ik, dan wel even een verklaring van de HAP voor nodig.

Misschien is je kind morgen of overmorgen alweer opgeknapt, en zo niet dan zul je voor jezelf een alternatief moeten bedenken als manlief perse op vakantie wil. Niet op wintersport, maar huur een huisje dichtbij huis, misschien is er nog iets leuks te boeken last minute?

Belang van het kind lijkt me toch het belangrijkst.

Andere optie is, als je dat niet erg vindt, dat je man en andere zoon wel gaan. Dat is natuurlijk niet echt gezellig zo met de feestdagen, maar hier ook weleens voorgekomen.

Succes met je zieke kind, en het beslissen wanneer je wel/niet gaat.

En?

Hoe is het met je zieke kind?
Ik ben benieuwd of je ondertussen misschien toch op weg bent naar je vakantieadres.

koentje

koentje

22-12-2010 om 14:27

Nou....

geen bericht, goed bericht lijkt me in dit gevall?☺

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.