Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

rozenstruikje

rozenstruikje

07-10-2010 om 09:33

Kinderopvangtoeslag 2008

Ik heb nog steeds geen definitieve berekening kinderopvangtoeslag 2008 ontvangen.
In juni 2009 heb ik de gevraagde stukken toegestuurd. Toen moest ik enkel de jaaroverzichten van de kinderopvang opsturen. 2008 is het jaar waarin ik officieel ben gescheiden en we uit elkaar gingen. Kinderen hebben toen eerst allebei bij mij gewoond volgens de officiele inschrijving in de gemeente. En halverwege 2008 hebben we die officiele inschrijving bij de gemeente omgezet naar elk een kind. Het is dus wat ingewikkelder en misschien dat het daarom is blijven liggen bij de Bdienst?
Vervolgens mocht ik juni 2010 weer alles opgesturen, nu inclusief ouderschapsconvenant en echtscheidingspapieren. En in juli 2010 weer want dat van juni hadden ze niet ontvangen.
Nu heb ik gisteren gebeld maar de mevrouw kon enkel in mijn dossier kijken en kon niet zien of de stukken nu ontvangen waren of niet. Ze zei dat ik er vanuit moest gaan dat alles binnen was en dat ze ermee bezig waren. Ze kon niet zeggen welke afdeling/ wie ermee bezig zou zijn en ook niet hoe lang dat dan zou gaan duren.
Ik ben dus bang dat ze het weer niet ontvangen hebben (en hoe kan dat nou eigenlijk vraag ik mij dan af, ik stop het nota bene in hun eigen retourenvelop) en dat ik dan alles moet terug betalen omdat ze het dan 3 keer niet ontvangen hebben.

Heeft iemand al de definitieve afrekening 2008 ontvangen?
Ik vind het namelijk zo lang duren, het is al bijna 2011!

Rozenstruikje

Sterre42

Sterre42

07-10-2010 om 14:05

Voor de zomer

Ook ik heb gesteggel gehad met de kindertoeslag 2008. Hoop heen en weer met stukken enz. Irritant, omdat vele gegevens bij hen bekend zijn. Ik heb het idee dat het daar een beetje een zooitje is.

Voor de zomervakantie kreeg ik dan eindelijk een defintieve aanslag (met het zeer gewaardeerde getal 0).

Omdat ik het idee had dat er veel langs elkaar heen gewerkt werd en men geen benul had waar men mee bezig was, heb ik alle feiten incl. alle acties van mij en de belastingdienst op papier gezet en aangetekend opgestuurd. Zo kon er geen misverstand over bestaan dat ik stukken had opgestuurd, hoe eea was verlopen en welke acties er waren geweest. Een soort indekken dus.

Misschien een tip om ook te doen, zodat er tenminste duidelijk is wat het verloop van alles is geweest? Benadruk je acties op gevraagde info en dat er nimmer bericht van hun komt en je in onzekerheid wordt gelaten.

Mocht er dan nog iets fout gaan, dan heb je de zaken in ieder geval sterk op papier staan.

En ondertussen? Ja, het kan lang duren met die gasten. Maar vergeten doen ze je uiteindelijk echt niet :-)
Alleen komt het tijdstip voor jou nooit prettig.

Chippie

Chippie

10-10-2010 om 13:34

Ik had deze vraag kunnen stellen..

Ik heb al twee keer gebeld over de kinderopvangtoeslag van 2008. Steeds was het antwoord; binnen enkele weken, ja we hebben een kleine (?) achterstand. Deze week weer gebeld en gevraagd of ze aub kunnen achterhalen of de papieren wel aangekomen zijn. Eerste antwoord was: ja, want anders had u wel een herinnering gekregen. Toch maar doorgedramd. Papieren zijn er.
Heel irritant dat je die juffies niet aan het verstand kunt peuteren dat je als ouder niet precies het aantal uren door kunt geven omdat er altijd wel iets doorheen fietst: een studiedag kinderen, vakantiedag, extra werken, extra dag ivm ziekte, etc. Ik moest toch echt iedere keer de wijzigingen doorgeven. Ja, doei!
Ik ga nu wel een iets betere inschatting maken (ik nam vakantiedagen, studiedagen etc nooit mee, maar nu ga ik ze wel mee nemen in de berekening). Ik betaal nog liever een klein bedrag terug dan dat ik heel lang op mijn geld moet wachten.

Carmen

Carmen

10-10-2010 om 14:49

Nou ja...

Ik krijg gisteren een brief waarin het volgende staat: Het maandbedrag januari tot en met december 2009 214,61 euro. Toeslag voor dit kind per maand 214,61 euro. Aan u te vergoeden rente 4 euro.
???

Carmen.

Carmen

Carmen

12-10-2010 om 22:39

En nu snap ik het helemaal niet meer

Ze hebben zojuist geen 4 euro maar ongeveer het honderdvoudige op mijn rekening teruggestort. Makkelijker maken ze het niet, maar op deze manier wel leuker :-)

Carmen.

Carmen

Carmen

13-10-2010 om 20:29

Izar

Heel raar! Om precies te zijn, het was 426 euro. Bij jou ook?

Carmen.

Miepje

Miepje

20-10-2010 om 13:50

Een paar weken geleden

heb ik de definitieve afrekening ontvangen. Moest wel bijbetalen ..

rozenstruikje

rozenstruikje

20-10-2010 om 20:43

Update, en het duurt maar...

Inmiddels heb ik een herziening voorschot 2008 binnen. Maar die was totaal verkeerd en omdat ik toen 7000 euro moest terug betalen, heb ik een bezwaarbrief ingediend en voor de vierde keer het bewijsmateriaal opgestuurd.
En vandaag: weer een herziening voorschot 2008. Bovenop de 7000 moet ik nu nog 150 extra terugbetalen. En weer allerlei gegevens niet goed. Ik heb mijn bezwaarbrief lichtelijk aangepast en die gaat dan morgen weer op de bus. Met dan weer alle bewijzen.

Hopelijk gaat het nu dan eens lukken.
Rozenstruikje

Vic

Vic

20-10-2010 om 21:17

Hou op, schei uit

Ik dacht dat bij mij 2008 al was afgehandeld. Ik had namelijk al een definitieve voorschotbeschikking en herziene definitieve voorschotbeschikking ontvangen. Ik ben zelfs al aan het terugbetalen na mijn (gedeeltelijk toegewezen) bezwaarschrift. Helaas pindakaas, let op het woordje 'voorschot', dit was dus nog niet de definitieve beschikking. Ik moet nu weer jaaropgaven toesturen van 2008.
Zie ook mijn klaagdraadje in Kinderopvang ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.