Home » Forum » Kindertoeslag met terugwerkende kracht

Kindertoeslag met terugwerkende kracht?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
peutertax
Kindertoeslag met terugwerkende kracht?

Tot januari van dit jaar hadden wij een zodanig hoog inkomen, dat we amper toeslag voor de kinderopvang kregen. Voor 2010 ben ik ook eerlijk gezegd vergeten een aanvraag te doen. Nu is sinds februari ons inkomen drastisch verlaagd (eigen bedrijf begonnen). Is het mogelijk toeslag met terugwerkende kracht voor 2010 aan te vragen?

mijk
Ja

even naar de site van de belastingdienst ;)

an-ka
En te laat voor 2009

Je krijgt ALTIJD minimaal 33,3% terug van de belasting voor het eerste kind (en in 2009 85% voor het volgende). En helaas: "U kunt voor 2009 geen toeslag(en) meer aanvragen, tenzij u uitstel hebt voor uw aangifte inkomstenbelasting. In dat geval kunt u toeslag(en) aanvragen tot de datum waarop het uitstel afloopt. Dit geldt ook als uw toeslagpartner uitstel heeft." (citaat belastingdienst).

Voor 2010 kun je nog gewoon aanvragen met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2010. Doe dit wel vóór 1 april 2011.

woutje
Bedankt en nog een vraag

Dat is goed nieuws, ik ga zsm de aanvraag invullen. Omdat we echter een eigen bedrijf zijn gestart hebben we nog geen idee van ons inkomen dit jaar. We krijgen uit de B.V. wel een salaris, maar dat is minimaal en dekt net de vaste lasten (rest wordt aangevuld uit spaargeld).
De verwachting (en hoop) is dat dat langzaamaan wel zal stijgen. Moeten we bij het aangeven van ons toetsingsinkomen dan een schatting doen van de verwachte omzet voor 2010, of uitgaan van het lage salaris dat nu wordt uitgekeerd?

Minet
Schatting

Geef een reeele schatting op, waardoor je na afloop van het jaar nog maar weinig bij hoeft te betalen, of terug gaat krijgen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.