Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kosten spiraaltje

Er is een spiraaltje bij me geplaatst. Het spiraaltje moest ik zelf kopen bij de apotheek (kosten € 162,52). In eerste instantie zou het bij de huisarts worden geplaatst. Op het moment suprème zag die echter een poliepje, waardoor ze het niet aandurfde en me doorstuurde naar de gynaecoloog. Daar bleek het allemaal een storm in een glas water... en is het (dezelfde, door mij meegenomen) spiraaltje alsnog geplaatst.

Nu is er van mijn eigen risico een bedrag van € 237,- afgeschreven... Dat is vast een normaal bedrag voor een ziekenhuis. En ik moest daarna nog een keer voor controle, terwijl ik verder geen klachten had. Dat tweede bedrag valt me dus best rauw op m'n dak... Is dit een normaal bedrag? Ik had misschien wat doortastender moeten zijn, niet aan gedacht. Aan de andere kant wil je met je gezondheid ook geen risico nemen (ook al is het je eigen risico...

Dit gebeurde me al eerder, met een bloedonderzoek waar weinig uit kwam maar waar ik best veel geld voor heb moeten betalen... En waarvan ik me later afvroeg hoe nodig het eigenlijk was...

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-09-2017 om 21:41

Twijfelachtig

Ik moest ook de kosten van de gynaecoloog zelf betalen terwijl mijn spiraal onder de aanvullende polis viel. De huisarts had al een spiraal verprutst omdat ze hem niet geplaatst kreeg, maar die tweede kreeg ik ook vergoed. Van de gynaecoloog hoorde ik vervolgens dat in de ziekenhuisrekening ook het spiraaltje zelf zit, maar korting werd niet gegeven. Mijn conclusie was dat als je je eigen risico al hebt benut, je dus kennelijk gratis een spiraal kunt krijgen.
Maar ja, voor dat geld ben je wel 5-10 jaar beschermd, dus dan valt het wel weer mee:

tante Sidonia

tante Sidonia

28-09-2017 om 08:04

leane

vooropgesteld dat het eigen risico gewoon sowieso ellendig is!

Zo'n bloedonderzoek geeft uitslag, dus achteraf niet nodig'tja, dat is natuurlijk een beetje onzinnig.

Hee, aangezien het om zwangerschapsbeperkende maatregelen gaat: betaald je vaste vriend mee , als je die hebt?

Leanne

Leanne

28-09-2017 om 14:06 Topicstarter

Inderdaad...

Je bent zo'n 5-10 jaar beschermd, dus over een aantal jaren uitgesmeerd, valt het wel weer mee... Maar ik vind het wel raar dat je op kosten gejaagd wordt als de huisarts het niet aan durft. Dat had ik me van tevoren niet gerealiseerd. In mijn geval is de plaatsing vanwege overgangsklachten (hevig bloeden, stemmingswisselingen)... Gaat me wat ver om dan mijn vriend hiervoor te laten mee betalen (hoewel hij het er zeker voor over heeft denk ik, want hij had geen leven!

Je hebt gelijk Sidonia... achteraf is het idd makkelijk praten dat er niks uitkwam bij het bloedonderzoek. De geruststelling is in die zin misschien ook wat waard. Toch hooor ik wel vaker van mensen dat ze er erg makkelijk naartoe gestuurd worden... Nu je het zo duidelijk zelf betaalt, heb je de neiging om kritischer te worden!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-09-2017 om 14:21

raar?

"Maar ik vind het wel raar dat je op kosten gejaagd wordt als de huisarts het niet aan durft."

Raar? Ik vind dat niet zo raar. De huisarts constateert een poliep, besluit dat hij/zij deze ingreep daarom niet kan doen en dat er een specialist mee aan de slag moet. En voor specialistische hulp geldt (wat je daar ook van vindt) nu eenmaal een eigen risico.

Zeetakje

Zeetakje

28-09-2017 om 14:50

Leanne

Wees maar blij dat je huisarts zo attent was om je door te sturen. Voor hetzelfde geld had je een prutser gehad, die het spiraaltje wel geplaatst had, terwijl je eigenlijk door de gynaecoloog gezien had moeten worden.

En geniet van het feit dat je kennelijk niet gewend bent om ieder jaar je hele eigen bijdrage kwijt te zijn door chronisch zieken in huis.

@Emma

@Emma

28-09-2017 om 21:46

Huisarts

Ik heb dezelfde ervaring met dermatologie: wat de huisarts kan doen kost me niks. Zodra je bij de dermatoloog zit met hetzelfde kost het je je eigen risico. Je hebt dus de neiging naar de huisarts te gaan, maar soms moet je echt bij een specialist zijn, zeker met een spiraaltje. Goed dat de huisarts het zelf zag.

Guppie

Guppie

07-01-2018 om 20:49

Alert op je gezondheid

Wat de kosten betref kan ik niet veel zinnigs zeggen.
Bij poliepen spelen factoren als oestrogeendominantie, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en belasting door gifstoffen. Hormonale anticonceptie zorgt voor de onttrekking van allerlei vitaminen en mineralen aan je lichaam, waaronder zink.
Weet niet waarom dat bloedonderzoek was. Bij allerlei vage klachten kunnen voeding en bepaalde tekorten een rol spelen maar tekorten kan je lang niet allemaal meten in je bloed.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.