Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Loonsverhoging

Weet niet of ik dit bij de juiste groep plaats, maar ik zit met het volgende,

Ik heb vorige week gevraagd aan de bedrijfsleider waar ik werk of ik een tegemoet koming kan krijgen voor gedane arbeid.
Ik heb een managers functie in deeltijd en ben daar werkzaam sinds 1990.
Hij kwam er gister kort op terug dat hij er mee bezig was, maar dat het lastig werd omdat ik al in de hoogste loonschaal zit?
en idd op mijn loonbrief staat ook afdelingsmanager.
Ik zei dat we hier nog op terug zouden komen.
wie heeft er nog tips hoe dit nu verder aan te pakken.

by the way, ik heb het erg naar mijn zin in het bedrijf en zou het eigenlijk jammer vinden dat hierdoor de werksfeer word beinvloed.

groet sylvester

Nasha 1st

Nasha 1st

09-05-2010 om 13:56

Maar

je wordt dus kennelijk al betaald voor het werk wat je doet? Dan klopt het toch gewoon? Ik begrijp de vraag even niet geloof ik...

sylvester

sylvester

09-05-2010 om 14:07 Topicstarter

Vakantie doorbetalen

Er word nogal wat gevraagd, we hebben een goed draaiend team wat jaren niet zo is geweest, er wordt nu op mijn afdeling goed bezuinigd en er wordt weer meer verdiend, niet om op te scheppen maar sinds ik die afdeling draai zijn de cijfers prima.
(doe de afd. nu 4 jaar.)

We hebben een contract waarbij we de vak.uren en snip uitbetaald krijgen, ben nu aan dit loon gewned per 4 weken, maar als ik 3 weken vakantie neem dan krijg ik geen geld, zul je zeggen dan moet je van die 4 wekelijkse loon geld apart houden, maar ja dat heb ik nu net nodig.

Nasha 1st

Nasha 1st

09-05-2010 om 14:13

Begrijp steeds minder

hoe bedoel je een contract waarbij je vakantie en snip uitbetaald krijgt? Volgens mij mag dat wettelijk niet eens....heb je recht op minimaal 4 maal je gewerkte uren in vakantiedagen....En je vakantiegeld? Kennelijk is er een CAO, want je baas heeft het over een loonschaal voor je functie....welke CAO is dat. Wat staat er in?

sylvester

sylvester

09-05-2010 om 14:24 Topicstarter

Ja het wordt wat onduidelijker

sorry dat ik zo onduidelijk overkom,
ik krijg atv en snipper uitbetaald per 4 weken .
het is een detailhandel cao.

dan heb je afdelings manger en daarna staat er niets meer boven mij behalve de bedrijfsleider.

Er word erkend dat het een wat vreemde constructie is en ze willen dit nu wel aanpassen, maar dat zou in mijn geval betekenen:

contract 24 uur met recht op snipper en atv uren dus doorbetaling als ik vakantie heb, maar dat houdt dus in dat ik het niet meer 4 wekelijks uitbetaald krijg, logisch maar ik ben alwel aan mijn totale loonsom gewend die ik per 4 weken ontvang.

Nasha 1st

Nasha 1st

09-05-2010 om 14:28

Maar dat verandert toch niet?

Je totale salaris blijft toch hetzelfde? Alleen kun je dan betaald vakantie opnemen....Of inderdaad nu apart gaan zetten voor die vakantie....kijk, ik snap wel dat dat moeilijk is, maar je kan je baas moeilijk vragen om meer geld als hij eigenlijk al uitbetaald waar je recht op heb maar dat jijzelf niet met het geld doet waar het voor bedoels is, namelijk je vrije dagen bekostigen

sylvester

sylvester

09-05-2010 om 15:00 Topicstarter

Je hebt helemaal gelijk

zal wel onredelijke dingen vragen,

Nasha 1st

Nasha 1st

09-05-2010 om 15:15

Dat weet ik niet natuurlijk

vragen kan altijd :-) Maar of je baas er dus mee akkoord moet gaan, dat hangt van de CAO af....Ben je lid van een vakbond? rechtsbijstandverzkering? vraag het dan daar eens na.....Of bel met het Juridisch Loket....

Vic

Vic

09-05-2010 om 20:31

Volgens mij mag het niet

Albert Heijn heeft ook een tijdje bij contracten van minder dan 12 uur per week het salaris uitbetaald incl vakantie-uren en -geld. Dat bleek toen wettelijk niet toegestaan en daar moesten ze mee stoppen. Volgens mij is een afwijkende constructie alleen toegestaan in de bouw, waar ze met vakantiebonnen werken.

merene

merene

09-05-2010 om 21:23

Volgens mij wel

Je mag salaris inclusief vakantiedagen en vakantiegeld uitbetalen. Dit moet wel duidelijk op de loonstrook zijn. Overigens heb je gewoon recht op je vakantiedagen, maar die zijn dan onbetaald. Zo werkt het bij jou nu ook.

Ik vind loonsverhoging vragen, omdat je niet uitkomt met je geld geen goede reden, en vind het logisch dat je het niet krijgt.
Loonsverhoging kun je vragen als je vind dat je goed werk verricht. Meer of beter werk doet dan wat er in de functieomschrijving staat, die bij je loonschaal hoort.

P.S. de bouw werkt tegenwoordig niet meer met vakantiebonnen, maar met het tijdspaarfonds (om het ingewikkeld te houden).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.