Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Wam

Wam

01-12-2019 om 21:13

Managementopleiding

Ik werk nu zo'n 18 jaar als leidinggevende, bij twee verschillende organisaties in zorg en welzijn. Ben er jong ingerold en mijn bijdragen worden over het algemeen gewaardeerd. Ik heb natuurlijk ook veel geleerd in die tijd en mezelf ontwikkeld, maar ik heb slechts twee (korte) management-cursussen gevolgd. Ik weet wel waarom en het heeft weinig zin om daar spijt van te hebben, maar op mijn cv staat dat toch wel knullig.

Ik ben nu op zoek naar een nieuwe baan en voor vrijwel alle banen die aansluiten bij mijn interesses en ervaring wordt een aanvullende (post-)HBO managementopleiding gevraagd. Hoog tijd dus om daarmee aan de slag te gaan.

Nu is het aanbod enorm en zie ik door de bomen het bos niet. Kies ik een opleiding voor lean management? Of juist een specialisatie voor zorg en welzijn? Een opleiding van een jaar, of een paar losse programma's?

Mijn vraag aan jullie: wie heeft ervaring? Hoe bepaal je je keuze? Kunnen jullie instituten aan- of juist afraden? Heeft iemand weleens een studie-adviseur van zo'n instituut gesproken? Heb je daar wat aan gehad?

Eva

Eva

01-12-2019 om 22:57

Effectief leiderschap Windesheim Zwolle

Daar heb ik een positieve ervaring mee.

Flavia

Flavia

01-12-2019 om 23:07

Kijk eens bij de open universiteit, gespecialiseerd in afstandsonderwijs en geen ingangseisen qua opleidingsniveau.
Je wordt goed begeleid en kunt vooraf al veel informatie krijgen van de studiebegeleider.

Biebel

Biebel

02-12-2019 om 11:21

Skills of kennis?

Als het gaat om hoe je in je werk bent, ben ik zelf altijd erg te spreken geweest over de trainingen van Bureau Zuidema. (situationeel leiderschap, inzicht in invloed, effectief communiceren...).
Gaat het over een echte post-HBO, dan heb ik zelf goede ervaringen met ISBW, en ik zie dat zij een opleiding "post HBO leidinggeven in zorg-welzijn" hebben. Je zou eens kunnen vragen of Lean voor hen onder het kopje "actuele ontwikkelingen" valt.

Ook ISBW

Ik werk ook in de zorg en heb een post hbo management opleiding bij isbw gedaan. Je kunt kiezen uit verschillende modules, ik heb er uiteindelijk drie gedaan van elk 3 maanden. Daarna heb ik nog een master verandermanagement gedaan.

Binnen onze organisatie volgt vrijwel iedere manager een post-hbo bij isbw. Ze zijn goed aangeschreven, goeie docenten, veel locaties waar les wordt gegeven en relatief betaalbaar. Kortom: ik ben er heel tevreden over!

Wam

Wam

08-12-2019 om 23:13

Bedankt

Ik keek al veel bij ISBW. Fijn om positieve geluiden te horen. Ik heb me aangemeld voor een oriënterend gesprek.
Los van de inhoud is het voor mij heel belangrijk dat het goed staat op mijn cv, dus een erkende opleiding is. Verder heb ik enige flexibiliteit nodig ivm af en toe haperende gezondheid, maar korte programma's zijn relatief veel duurder dan een opleiding van 1 jaar. Ik denk dat ik kies voor de 1-jarige post-HBO opleiding management in zorg en welzijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.