Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Mind set tips, ik wil nu echt een nieuwe baan

afgelopen week te horen gekregen dat ik 2 vakken niet meer kan gaan geven, er verder ook geen nieuw budget is voor de tijdelijke extra functie die ik met veel plezier heb vervuld en ik dus vanaf mijn nieuwe contractdatum 1 augustus dus 50% salaris en uren in ga leveren.

ik moet dus echt weg. Er ligt nu een vacature waar ik mezelf wel in zie, ook veel dichter bij huis (slechts 1 uur en kwartier deur-deur ipv de 2 uur die ik nu onderweg ben).

Voor de 2 andere functies waar ik afgelopen half jaar op heb gesolliciteerd ben ik niet eens uitgenodigd. eentje van die functies wou ik heel erg graag, inhoudelijk heel beoeiend, leuke organisatie, Amsterdam met ov makkelijk te doen. En dus niet uitgenodigd.

Aangezien de tijd nu begint te dringen en ik met mijn hoofd al weg ben moet het deze keer wel lukken. Maar ik zit dus met een negatieve mindset, ik wil vooral weg weg en weg, het moet het moet want anders dit en dat en het lukt mij dus gisteren en vandaag totaal niet in een andere mindset te schieten zodat ik met positieve energie die brief schrijf.

graag tips. Ik zit nu ook te zoeken naar een carrierecoach of een therapeut die gespecialiseerd is in werk/carriere.

Manda Rijn

Manda Rijn

26-05-2011 om 11:50 Topicstarter

Iemand?

ik heb nu 3x gezegd "vertrouw in jezelf" maar het komt niet binnen.

frusterend dit, ik kan namelijk zo veel en er het is mijn eigen denken waarmee ik mezelf dwars zit.

mijk

mijk

26-05-2011 om 13:17

Men neme een

-fijn leeg bloknoot
-een kop thee koffie, verse jus naar keuze
-een pen die goed schrijft
-aan een leeg burea of keukentafel. Een plek dus waar geen rekeningen liggen, geen computer met nare werkmail etcetera (misschien toch maar de tuintafel ;)

Je begint te schrijven over jouw leven volgend jaar. Hoe zou je het liefste willen leven. Hoe ziet een dag in jouw ideale bestaan er dan uit. Dus niet over nadenken of naar werkgever toeschrijven maar puur vanuit jezelf.
Volgend jaar om deze tijd ben ik op woensdag vrij. mandarijntje zit in de zandbank te spelen en ik drink een kop koffie in de tuin terwijl ik op de laptop effe ouders online doorkijk. Zo grote dochter ophalen lekker broodje eten en dan met haar naar de leuke gesubsideerde multiculturele musicalvereniging.

EN dan is het handig als je het ook op je werk richt ;) Mij helpt dit om mijn motivatie en mijn sterke kanten weer helder te krijgen. Om weer gewoon te zeggen dit ben ik, dit kan ik, dit wil ik.

Mijk

Guinevere

Guinevere

26-05-2011 om 13:24

Iets dergelijks

Vorig jaar heb ik iets vergelijkbaars gehad. Een aankondiging dat ik mijn werk niet kon behouden. Dus ik wilde direct solliciteren. Dat was eigenlijk vrijwel niet mogelijk, om dat direct te doen. Ik heb meer dan een week nodig gehad om mijn woede te laten zakken. Daarna kon ik pas een goede brief & CV schrijven.
Gun je zelf dus, als het kan natuurlijk, nog even een paar dagen "rouw". Ga een paar dingen doen die je echt leuk vindt en die jou ontspannen (die dure kapper? Hardlopen? Naar de duinen?).
Ik zelf moest echt even van mijn nijd af, voordat ik me fris kon focussen op een nieuwe baan. Had ik onmiddelijk die sollicitatiebrief geschreven, dan had hij vast volgestaan met onaangenaamheden over mijn toenmalig baas. Dat was geen goede motivering dan dus voor die andere baan, zoiets is toch tussen de regels door te lezen in een brief.
Voor nu: probeer je eigen pluspunten goed op een rijtje te zetten en je motivatie voor die andere functie (los van het gedeeltelijke ontslag natuurlijk). Best kans trouwens dat je je dan weer wat positiever gaat voelen?

Manda Rijn

Manda Rijn

26-05-2011 om 15:20 Topicstarter

Positief

ik heb net eens wat mijk voorstelde gedaan, het is heel makkelijk om het ideale plaatje uit te schrijven, dingen te schrijven die ik leuk vind en goed kan en welke dingen ik aan het ontwikkelen ben en waar ik naar toe wil. Ook zie ik mezelf wel in die trein en op dat werk en dan op woensdag vrij met de kindjes en geld spenderen aan dure clubjes en lekkere lunches saampjes.

weet je, ik heb enorm veel geluk, ik heb alles behalve een stabiele carriere.

"Ik ben overal goed in maar kan niets" dat is wat in mijn hoofd spookt elk uur.

Kan niets?

Je legt de lat veel te hoog. Je wilt 100% presteren. Het liefst misschien 200%. Laat dat eens los. Maak het wat makkelijker voor jezelf.
Wat zou ik denken op dit moment in jou situatie?
Ik heb werk, iig tot Augustus. Ik heb genoeg kwaliteiten, ik kan maar kiezen (ahum...hahaha)Ik heb een leuke vent die geld binnen brengt en leuke, gezonde kinderen. Kortom, ik heb niets te verliezen.
Jeeee, wat een interessante advertentie, ik ga reageren! Ik schrijf een goede positieve brief, knal `m op de post en leun afwachtend achterover. Misschien lees ik volgende week weer een leuke advertentie, ik gooi bijna dezelfde brief eruit.
Ik heb werk, lig niet onder een brug. Help, ik word uitgenodigd voor een gesprek! Eerst een afspraak maken bij de kapper. Misschien word ik het, misschien ook niet. Gelukkig hangt mijn leven er niet vanaf. Een vervelend bericht van de dokter, daar word ik beroerd van. Niet van werk, noway.
Kom op, schrijven die brief!

Manda Rijn

Manda Rijn

26-05-2011 om 20:16 Topicstarter

Wil

dank !

En nu ga ik door weer en wind die 5 km lopen, ook als mijn vriendin binnen 5 minuten af belt. Even die negativiteit eruit rennen, heerlijk.

Manda Rijn

Manda Rijn

26-05-2011 om 20:55 Topicstarter

Zo ik ben weer terug

ipv 5 slechts 2 km gerend (zonder vriendin) maar het was heerlijk met wind en een beetje regen, ik voel me direct optimistischer. Morgen werken, wel zin in want ik zie vooral mijn studenten (die erg te spreken zijn over mij als begeleider) en dan in het weekend die brief maken.

mijk

mijk

27-05-2011 om 11:06

Oei herkenbaar!

"Ik ben overal goed in maar kan niets"

Die was herkenbaar. Ik kan me er heel erg in herkennen. Ik heb ook nog eens een opleiding gedaan die er bij sommige studiegenoten toe geleid heeft dat ze een min of meer bekende Nederlander zijn geworden. En dat is soms wel confronterend. maar als ik dan kijk naar hoe ik leef en wat ik heb dan zou ik niet willen ruilen.

Toch als ik diep in mijn hart kijk wil ik geen carièrre. Ik wil zinvol werk doen. Maar ik laat me wel makkelijk meeslepen door wat ik denk dat anderen van mij verwachten!

Mijk

Manda Rijn

Manda Rijn

27-05-2011 om 22:11 Topicstarter

Carriere, mijk

ik hoef ook geen carriere, ik wil een interessante baan waar ik mee kan werken aan de verbetering van de kansen voor kunstscheppende mensen in NL, ik vind coachen van jonge creatieve professionals en toegepast onderzoek doen erg boeiend. Aannemelijk maken dat door de inhoud van onderwijs af te stemmen op de praktijk zonder het innoverende te verliezen winstgevend is en een positieve bijdrage levert aan de maatschappij, dat was leuk afgelopen maanden naast het les geven maar dat stopt dus nu.

Les geven wil ik wel opgeven als ik kan blijven coachen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.