Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Mieneke

Mieneke

19-06-2012 om 08:45

Na je vijftigste de zorg in

Nu ik ouder wordt vind ik niet veel voldoening meer in mijn werk als medisch secretaresse. Ze verwachten in de toekomst ook dat mijn beroep waarschijnlijk overbodig wordt door de ontwikkelingen met het EPD.
Nu zit ik er over te denken om een overstap te maken naar een BBL plaats als verpleegkundige of misschien HBOV duaal. Ik ben 53 en redelijk gezond maar zou ik dat fysiek aan kunnen en hoe zouden ze op de werkvloer reageren op zo'n 'oudje'? Het lijkt mij heel fijn om wat te betekenen voor mensen. Heeft iemand hier ervaring mee? Er is in ieder geval wel volop werk in de zorg dus ik denk dat ik best een kans maak om aangenomen te worden.

Goed plan

In mijn opleidingsgroep zat vroeger al een jongen waarvan de moeder op 51-jarige leeftijd ook startte. En in mijn familie is ook iemand die de BBL gedaan heeft na een winkelcarriere.
Als je gezond bent kun je het prima doen. Houdt er rekening mee dat je wel onregelmatig werkt, dat is voor veel mensen lastig als ze ouder worden.
Maar wie moeten we dan bellen als er geen doktersassistente meer is. Een callcentre?:-)

Rieke

Rieke

19-06-2012 om 21:29

Ja hoor

Dat kan juist heel goed. Kijk maar naar de toekomst. De populatie ouderen wordt alleen maar groter, en een aantal daarvan hebben zorg nodig.
Zelf werk ik in een verzorgingshuis als verpleegkundige, een groot deel van mijn collega s zijn oudere vrouwen die op latere leeftijd de opleiding verzorgende ig ( vroegere ziekenverzorging ) zijn gaan doen. Zij werken met veel voldoening. Er zijn ' s morgens vaak meer handen nodig, dus veel kleine contracten, en op verzoek alleen ochtenden, of overdag werken is mogelijk.
Als je ouder bent hoef je vaak geen nachtdiensten meer.
De opleiding verpleegkundige is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar daar doe je weer wat langer over. Dus het ligt eraan hoe snel je echt aan het werk wilt.

Flora B

Flora B

20-06-2012 om 14:03

Niet geadviseerd

2 jaar geleden ging mijn oudste naar school, ik was toen 40. Altijd heb ik in gedachten gehad, als de oudste naar school gaat, wil ik HBO-V gaan doen, ik ben nu verzorgende niveau 3.
Ik ben bij verschillende opleidingsziekenhuizen geweest en door mijn werk ook verschillende mensen hier over gesproken.
De opleidingscoordinaten van de HBO waren zeer positief en moest het vooral gaan doen, maar de zorginstellingen en ziekenhuiscoordinaten raden het mij gewoon af.
Er moest alleen maar bezuiningd worden, op mijn 44e was ik pas klaar,voor mij konden ze ook een 20er nemen die goedkoper en flexibeler was, gewoon alle diensen kon draaien etc, etc....
Ik wa nu nog wel flexibel maar na mijn 50 werd dat al minder door mijn rechten.
Om heel eerlijk tegen mij te zijn en mij duizenden euro's en moeite te besparen heb ik het niet gedaan.
Ik vond het shocking...ik praat over het oosten van Nederland, misschien dat het in jou deel van Nederland totaal anders is.
Ben wel blij dat iemand eerlijk tegen mij was, de opleidingen willen je als student wel de hemel in prijzen, maar praten ook voor eigen bestaansrecht. Succes met je keuze.

Sancy

Sancy

20-06-2012 om 15:07

Flora

Bijzonder jammer dat jij enkele jaren geleden deze ervaring hebt gehad. Ik ken verschillende mensen van boven de 50 die (ook in het oosten van Nederland) nu opleidingen in de zorg volgen. En dat kost ze niets, het wordt allemaal door de zorginstellingen betaald, en met een vaste aanstelling nadat het diploma behaald is.

Flora B

Flora B

20-06-2012 om 15:46

Sancy

Mijn huidige werkgever heeft er geen belang bij dat ik HBO-V zou doen, dus kwamen de kosten voor mijn eigen rekening.
Ik kan mij voorstellen als je bijv. in een verpleeghuis zou werken, dan hebben ze belang bij je upgrade.
Ik werk als kraamverzorgster.
Mijn laptop had kuren en zie dat het dubbel is geplaatst en delen van zinnen zijn weggevallen in mijn vorige posting.
En oudste kind moet jongste kind zijn, maar niet echt relevant.

koentje

koentje

21-06-2012 om 11:27

Nou

ik ben net 50 geworden en wrk al heel lang in de zorg. Ik merk duidelijk dat dingen zwaarder gaan vallen, zoals nachtdiensten. En ook zwaardere personen verzorgen, als je echt fysiek meer nodig hebt.

Oudje

Een vriendin van mij was rond de 50 toen ze klaar was met haar opleiding HBO-V. Ze volgde de opleiding vanuit het ziekenhuis, alle stages vonden hierin plaats en uiteindelijk is ze er ook gaan werken.
Tot volle tevredenheid van zichzelf, haar collega's en de patiënten. Ze merkt dat ze als 'oudje' op de afdeling toch vaak een voorsprong heeft op haar jongere collega's. Tuurlijk is het fysiek zwaarder, maar daar staat tegenover dat zij ook meer levenservaring heeft, zich niet zo snel laat imponeren door artsen of door patiënten. En dat zij, dwars door alle protocollen en procedures heen, aandacht blijft houden voor de mens achter de patiënt.
Het zal niet alleen haar leeftijd zijn die haar (in mijn ogen) tot een superverpleegkundige maakt. Maar haar levenservaring speelt zeker mee.
[email protected]

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.