Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Naar huis bij erg slecht weer

Zoals jullie misschien weten hebben we een hurricane in Schotland ( gehad). De overheid adviseerde om niet tussen 2-9 te reizen en we mochten dan ook eerder naar huis.
Het was een advies, maar bij opvolging kostte het vakantie uren. Ik was net begonnen dus het heeft me bijna een hele vakantiedag gekost :o(
Ik vraag me af hoe dit in Nederland opgelost zou worden.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-12-2011 om 01:32

Bij ons net zo

Niet kunnen werken, ook al is het een beslissing van het bedrijf of overmacht zoals het weer, betekent verlof of inhalen.

Gemeente-ambtenaar

Gemeente-ambtenaar

09-12-2011 om 08:45

Ja bij ons ook denk ik

Als het bedrijf ons naar huis stuurt, wordt het vrije tijd op de kosten van de baas, schat ik zo in.

En in geval van externe factoren (zoals jij beschrijft) neem ik aan dat de baas verwacht dat je het zelf oplost. Ook omdat wij makkelijk wat werk mee naar huis kunnen nemen. Hoe dit voor collega's opgelost wordt die hun werk niet zo makkelijk mee naar huis nemen (bv een stratenmaker), weet ik niet. Ik denk eigenlijk dat ze op kosten van de baas naar huis gaan. Maar goed, bij ons worden er soms ook wel erg veel eieren ondergelegd (vind ik dan). Maar voor mij zou dit dus niet zo'n ding zijn, ik vul mijn tasje met wat dossiers en ga thuis lekker rustig aan de slag.

Vic

Vic

09-12-2011 om 09:55

Het hangt er vanaf

Ik geloof dat we bij de storm van een paar jaar geleden vanaf 15.00 uur buitengewoon verlof hebben gekregen. Veel collega's waren al lang daarvoor weg gegaan, dus ik vermoed dat dat verlofuren heeft gekost. Laatst hadden we een ontruiming waarna we niet meer mochten terug komen, en die uren zijn allemaal als verlof toegekend. Helaas had ik een afspraak buiten de deur dus geen cadeautje van de baas ;-)

He shonagh (ot)

Hé Shonagh, ik dacht al aan je toen ik gisteren naar het Journaal keek. Je hebt dus nog stroom, zie ik :-)

Was het erg? Iedereen ongedeerd thuisgekomen?

Groeten,

Temet

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-12-2011 om 11:00

Verlof

Ik denk dat we hier gewoon verlof krijgen. Als je het erg druk hebt kun je werk meenemen naar huis, anders heb je mazzel.

Ligt aan het bedrijf/mensen

Toen het 2 jaar geleden noodweer was in december werd ons (personeel) door de directie verzocht eerder naar huis te gaan om veilig thuis te kunnen komen. Begin van de middag werd het pand gesloten.

Dat kost ons personeel niets, het is een voorzorgsmaatregel en een groot stuk menselijkheid.
Daar wordt ook geen enkele discussie aan gewijd.

Shonagh

Shonagh

09-12-2011 om 13:24 Topicstarter

Reactie

Werk meenemen naar huis was geen optie, ik werk op een callcenter ;o) Wat me stoort is dat het een advies van de overheid was, maar je mocht zelf weten of je ging of niet.
Ik heb geen vakantiedagen meer, dus het kost me "pennies" (of je kunt de uren inhalen).
De telefoontjes zijn opgevangen door de mensen die vanuit huis werken en het onlangs geopende callcenter in Sofia (jaja).
Maar het was wel lekker om thuis te zijn en niet door het donker en de storm naar huis te moeten rijden. Het is nu windstil, een zonnetje en zo nu en dan wat sneeuwvlokken, wat een verschil !

Shonagh

Shonagh

09-12-2011 om 13:28 Topicstarter

Temet (ot)

Het was echt heel erg geweest, het dak is een ravage :o(.
We wonen in de bewoonde Schotse wereld met kabels in de grond. Gebieden waar de stroom nog met bovengrondse leidingen wordt aangeleverd hebben altijd problemen. Ik heb een vriendin op een eiland en die zat al 3 x 3 uur zonder stroom gisteren, dus ze belde een voor kletspraatje van haar mobiel. Het hele eiland zit dan zonder stroom, alleen het kleine zieknhuisje heeft een generator. En nu weer prachtig winterweer !

Shonagh

Shonagh

09-12-2011 om 13:30 Topicstarter

Temet (ot) 2

Ja iedereen veilig thuisgekomen, de kinderen hebben studieverlof en zijn de deur niet uitgeweest en man was ook om 2 uur al thuis en kan gewoon van huis uit door werken:-).

Bij ons

Is dat altijd eigen tijd. Ik heb het geloof ik 2 x meegemaakt dat er een weeralarm werd afgegeven (op mijn werkdagen) en toen moest je ook naar huis. Het werk wilde dat ook. Maar het was wel eigen tijd.. Zelfs een langdurige computerstoring is altijd een discussie punt. De ene keer krijg je het wel vergoed en de andere keer niet.... Zo raar.

Er is ooit eens een andere calamiteit geweest en dat was ook verplicht vrij van je eigen uren.

bibi63

bibi63

10-12-2011 om 15:03

Eigen verantwoording van zowel wn als wg

Ik ben van de stelling dat iedere werknemer z'n eigen verantwoording heeft mbt het werk én dat werkgever hier op mag vertrouwen. Als werkgever iedereen maant eerder naar huis te gaan ivm noodweer, vind ik dat een goed initiatief van de werkgever. En ik vind dan:
- dat werknemer die daardoor tijd te kort komt om bepaalde zaken af te maken, zelf het initiatief neemt om dat in te halen, op wat voor manier dan ook (een keer een uurtje langer blijven, of iets mee naar huis nemen, wathever).
- dat werkgever niet vakantie-uren of inhaaluren gaat claimen als dat voor de paar verloren uren feitelijk niet uitmaakt.
Gr. Bibi

Shonagh

Shonagh

10-12-2011 om 17:55 Topicstarter

Bibi63

Mijn werkgever heeft hier alleen maar voordeel van, vakantiedagen worden zo mooi opgenomen en in mijn geval krijg ik deze maand minder salaris. Ik werk op een callcenter, de calls zijn naar de mensen die van huis werken, callcenter in Sofia en, als het heel druk zou zijn geworden, naar Amerika gegaan. In het ergste geval( als het beredruk zou zijn geweest) hebben wat mensen opgehangen en bij de concurrent geboekt, maar ja dat is nooit te achterhalen :o).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.