Home » Forum » Nachtdienst weigeren

Nachtdienst weigeren

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
koentje
Nachtdienst weigeren

weet iemand vanaf welke leeftijd je geen nachtdienst meer hoeft te doen binnen de CAO welzijn/ maatschappelijke dienstverlening?

Toke
55

zie ik bij veelgestelde vragen op site AbvaKabo. Ik kan niet zien of er verdere voorwaarden aan vastzitten. Er staat een vraag: moet ik onregelmatig werken? In het antwoord staat o.a. dat nachtdienst vanaf 55 een uitzondering op de verplichting is.

Tirza G.
Maar.......

dan wordt je er dus ook niet meer voor betaald. Nu zal je in de zorg werken met een gedeelte ORT en een gedeelte daadwerkelijke vergoeding gewerkte uren, maar als je volcontinu werkt (zoals in de industrie) met een vast percentage is dit dus niet van toepassing. Sterker nog: het valt onder leeftijdsdiscriminatie. Er is geen enkele basis voor het niet kunnen werken van nachtdiensten boven de 55.

Tirza

wil40
In de cao staat...

http://www.flexservice.com/wp-content/uploads/AVV_CAO_Welzijn_en_Maatsch...

Een werkgever kan op zijn verzoek vanaf 55 jaar vrijgesteld worden van nachtdiensten. Artikel 3.2 Werktijden

wil40
Nachtdiensten draaien

Is pittig, maar als je wat ouder wordt is de overschakeling van dag/nacht nog lastiger. Het is geen kwestie van weigeren maar gewoon overleggen met je werkgever.Er kunnen goede redenen zijn waarom een nachtdienst te zwaar wordt. En vanaf je 55ste is die mogelijkheid er. Er zijn steeds meer CAO`s die de leeftijd opschroeven naar 56 en 57. Misschien omdat de AOW ook later begint?
De cao die ik gevonden heb is de nieuwste, 12 jan.2012 en daarin is de leeftijdsgrens nog niet opgeschroeft, maar moet een aanvraag wel goedgekeurd worden. Je krijgt dus niet automatisch ontheffing voor de nachtdienst, puur op leeftijd.

Kaaskopje
Zus

Mijn zus werkt al bijna 40 jaar in de verpleging waarvan een heel groot deel op de IC. Het werk begint haar zwaarder te vallen en ze is echt blij dat ze sinds haar 55ste geen nachtdiensten meer hoeft te draaien. Mijn gedachte: mag het ook eindelijk?

Vertigo
Moeder

Zelfde geldt voor mijn moeder. Zij was echt een week doodop na 1 weekend nachtdienst. Natuurlijk kostte het haar onregelmatigheidstoeslag.. Maar dat had ze ervoor over. Inmiddels werkt ze ook amper meer late diensten geloof ik.

Als je tegen de 60 loopt, kan ik me voorstellen dat je iets minder hard wil rondrennen.

nathalie
Verpleeghuis

In mijn familie is een arts in een verpleeghuis, bijna 55. Laten ze nu 1 of 2 jaar gelden in die cao hebben besloten dat je ook dan gewoon nachtdiensten moet blijven doen. Best zwaar inderdaad.

koentje
Haha

ik merk dat ik het nu al zwaarder vind worden. En ik ben pas 50!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.