Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Polly Shearman

Polly Shearman

07-06-2010 om 14:53

Niet bestaande werkgever op cv?

Van mijn oude werkgevers zijn er een aantal die niet meer bestaan; of die een andere naam hebben gekregen, en waarvan er een heleboel is veranderd.
Hoe zet ik dergelijke werkgevers op mijn cv? met hun toemalige naam? huidige naam?
Ik ben nieuwe in solicitatieland heb ik het idee, het is ook al weer zolang geleden
groet, Polly

angel3

angel3

07-06-2010 om 15:29

Herkenbaar

mijn universiteit is inmiddels van naam veranderd. Ik heb de nieuwe naam nu aangehouden. Ook vanuit het idee dat er op gegoogled kan worden. Misschien de nieuwe naam en eventueel tussen haakjes: voorheen: .....)
Zoiets?

Leuk, ga je ook al solliciteren!

Wat voor functie zoek je? Veel succes!

Guinevere

Guinevere

07-06-2010 om 17:32

Of je zet de naam van toen erop, met tussen haakjes de huidige naam.
Bij mijn opleidingen heb ik trouwens gewoon de huidige naam van de instituten vermeld.

Polly Shearman

Polly Shearman

08-06-2010 om 11:14

Daar hebben we dus een probleem

De opleiding die ik heb gedaan, bestaat niet meer... de school ook niet. Ik heb MDGO-AB gedaan, en die is gewoon weg! volgens mij is dat iets van spw geworden maar dan wel anders. De school zelf is ook weg, gefuseerd weer met andere en nieuwe naam, daarna weer enz enz,
Ik heb een aantal jaar bij een particulier buro gewerkt, wat gewoon niet meer bestaat. En een stichting waar ik voor heb gewerkt is van naam veranderd, nou die laatste lijkt me nog het makkelijkste ... maar de rest???

Tinus_p

Tinus_p

08-06-2010 om 11:27

Oude naam dus

Je geeft de namen op van de opleidingen en bedrijven zoals ze TOEN heetten. Wat is daar mis me?

Tihama

Tihama

08-06-2010 om 11:50

Werkgevers

kennen meestal de oude namen van relevante vakopleidingen echt nog wel. Per slot van rekening zitten ze meestal in hetzelfde vakgebied. Vaak zegt de oude naam hen meer, omdat ze dan beter weten wat de inhoud van de opleiding toen was.

Wat ik bijv. verwarrend vind is als de wisseling van de naam Hogeschool en Universiteit. Vroeger had je een aantal universiteiten, die hogeschool heetten. Tegelijkertijd had je HTS-en, die nu Hogeschool zijn gaan heten. Meestal is het uit de plaatsnaam en periode wel te herleiden wat er vermoedelijk bedoeld wordt.

Het grappigste was dat ik van slag was toen schreef dat ze MAVO gedaan had, terwijl dat volgens haar leeftijd helemaal niet kon. Toen heb ik ontdekt dat dit in Suriname anders lag.

Ik zou dus gewoon de oude namen van de opleidingen noemen.

Voor werkgevers zou ik de term voorheen gebruiken. Een van mijn oude werkgevers is ook tig keer van naam veranderd, maar als ik NU zou solliciteren, dan zegt die oude naam veel meer dan de nieuwe over het bedrijf. Daar kun je trouwens mee spelen. Welke naam is het best bekend?

Tihama

Guinevere

Guinevere

08-06-2010 om 12:38

Ik bedoel

Wat ik bedoelde met die namen van opleidingen: ik heb er veel gevolgd bij hetzelfde instituut. In die tijd is het instituut al 3 keer van naam veranderd. Dus ik heb alles op één hoop geveegd, en overal de (huidige, zeer bekende) naam bij vermeld. Dus in dit geval werkte het juist verhelderend.
Ik zit te wachten op het verlossende telefoontje van de sollicitatie trouwens, duim even mee... ik moest nog één kandidaat verslaan.

ilsepilse

ilsepilse

10-06-2010 om 09:33

Tja

polly, daar is niks mis mee toch ??
Ik woonde vroeger in Belgie, geen idee of die bedrijven nog bestaan ... ze staan wel nog op mijn CV anders krijg ik zo'n zwart gat :) ....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.