Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

bastogne

bastogne

03-07-2009 om 17:41

Niet willen werken in ander filiaal, werkweigering?

Mijn man wordt sinds 2 maanden door zijn werkgever verpllicht om 90km verderop in een ander filiaal te werken omdat daar meer werkzaamheden zijn dan zijn eigen filiaal. Nu begint dit mijn man uiteraard de keel uit hangen en heeft er geen zin meer in. Nu wordt er bij ook maar t geringste commentaar op de gang van zaken al gedreigd met ontslag en uitspraken als "je mag blij zijn dat je nog werk hebt" zijn niet van de lucht. In zijn contract staat dat hij idd bij andere filialen ingezet kan worden maar dan wel filialen binnen de regio en volgens mij vallt Huizen niet in dezelfde regio als Capelle ad IJssel??
wat te doen...kan hij idd weigeren, kunnen ze dat toch als werkweigering bestempelen??

hellup dus

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2009 om 18:39

Vakbond?

Is je man lid van een vakbond? Dit is nou typisch zo'n vraag voor de vakbond.

Vic

Vic

03-07-2009 om 18:47

Hmm

Ik weet niet hoe officieel je rechten zijn, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat een werkgever zijn personeel wil inzetten waar het nodig is. Als je het er niet mee eens bent, kun je altijd verhuizen of een andere baan zoeken. Zijn er afspraken te maken dat bijv. een gedeelte van de reistijd als werktijd geldt?

Regio

Voor de vraag onder welke regio e.e.a. valt zou ik eerst eens kijken in de arbeidsovereenkomst, en als het daar niet in staat, in de cao (als die er is).Geen idee wat 'regio' betekent. Misschien hebben ze wel een rayon Benelux...

Verhuizen, zoals Vic zegt, klinkt natuurlijk mooi, maar straks zijn er in het eigen filiaal weer meer klussen en mag-ie de andere kant weer op. Zo blijf je bezig.

Ik zou zeggen: probeer eerst eens uit te zoeken of 'regio' ergens gedefinieerd staat, en neem als dat kan contact op met bond of rechtsbijstandverzekeraar. Gaat dat laatste niet op, dan staat je man denk ik wel in zijn recht als hij aangeeft dat hij niet verplicht is om buiten de regio te werken. Het kan natuurlijk wel zinnig zijn om op een compromis aan te sturen. Bijvoorbeeld: een paar dagen per week in dat andere filiaal met hotelovernachtingen te betalen door de baas. Of zoiets, ik roep maar wat.

Hoe lang is de reistijd? E.e.a. is van belang voor het begrip 'passende arbeid' dat weer van belang is voor het vaststellen van het recht op ww. Ik ken de regels niet uit mijn hoofd. Misschien biedt de site van UWV uitkomst. Als je kan zeggen 'kijk, ook UWV vindt dit geen passende arbeid meer' dan sta je denk ik nog wat sterker.

Sterkte ermee

Temet

Vic

Vic

03-07-2009 om 20:19

Temet

Ik bedoelde het niet zo cru als het er staat. Ik heb zelf een werkgever (onderdeel rijksoverheid) die nogal graag reorganiseert. Bij iedere reorganisatie zijn er wel weer mensen die van standplaats moeten veranderen. Ik ga wellicht volgend jaar naar de vierde (!) andere locatie in 10 jaar. Gelukkig woon ik centraal ;-) Bij ons wordt een reistijd van 1,5 uur enkele reis nog acceptabel geacht. De tijd die je langer kwijt bent mag je een jaar lang als werktijd rekenen. Daarna is het reizen in eigen tijd, of verhuizen.

Vic-reistijd

Is dat reistijd met of zonder file? Of zijn alle locaties goed met het ov te bereiken?

Leuk trouwens, dat 'na een jaar verhuizen' beleid, als ze om de 2,5 jaar van gedachten en vestigingsplaats veranderen. Veel verloop daar, of valt het mee?

Groeten,

Temet

bastogne

bastogne

06-07-2009 om 20:56

Beslissing

We hebben de hele kleine lettertjes nog eens heel aandachtig doorgelezen en er blijkt dus te staan dat "in uitzonderlijke gevallen de werknemer ook buiten de regio ingezet kan worden". Geen poot om op te staan dus als hij zou weigeren jammergenoeg.
Iig iedereen bedankt voor de reacties, hier is de beslissing genomen....solliciteren (er spelen nog meer diingen dan alleen dit)

nogmaals bedankt
bastogne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.