Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

snuffie60

snuffie60

17-08-2010 om 18:15

Nieuw arbeidscontract

Mijn echtgenoot heeft lang geleden een arbeidsovereenkomst getekend. Ongeveer 7 jaar geleden is het bedrijf overgegaan in andere handen. 4 jaar geleden werd van het personeel verlangd dat er een nieuw arbeidscontract getekend werd. 2 Jaar later was er opnieuw een arbeidsoverenkomst met hierin de bepaling over het pensioen. Werkgever heeft altijd volledig de pensioenpremies voor de werknemers betaald en in de nieuwe arbeidsovereenkomst staat dat werkgever zich het recht voorbehoudt om na een bepaalde datum een bijdrage van de werknemer te eisen. UIteindelijk heeft mijn man na gezeur de arbeidsovereenkomst van 4 jaar geleden getekend, want daar stond niets schokkends in, maar de laatste met de pensioenbepaling kreeg "ie vandaag weer onder z'n neus geschoven. Iets met...."als er niet getekend werd kwam de overeenkomst met de nieuwe pensioenverzekeraar in gevaar, iets colllectiefs". ( werkgever is overgestapt naar een andere pensioenverzekeraar).
Wij zien dit als een eenzijdige verandering van arbeidsovereenkomst en een waarschijnlijke verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. Steeds meer collega's tekenen onderdruk en we twijfelen wat we moeten doen.
Man is lid van een vakbond, heeft in de afgelopen jaren al een aantal malen contact hierover opgenomen, maar er word geen concrete hulp geboden.
Na dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd, zijn we zeer wantrouwend jegens werkgever en twijfelen wat nu te doen.
snuffel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.