Home » Forum » Nieuw huis na scheiding

Nieuw huis na scheiding

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
stans
Nieuw huis na scheiding

Situatie is als volgt. Gescheiden, huis verkocht, blijft helaas schuld over 20.000 euro leve de crisis. Vaste baan met goed inkomen. Kan die schuld meegenomen worden in een nieuwe hypotheek voor nieuw huis?
Nieuw huis wordt samen met nieuwe partner gekocht die flink bedrag zelf kan investeren en ook vaste baan heeft.
Iemand ervaring? Of een idee hoe banken hier op zullen reageren?

mirreke
Zal vast kunnen

Vooral als je nieuwe partner een flink bedrag inbrengt. Wat ik vooral je nieuwe partner wil aanraden: een samenlevingscontract met daarin wat jouw schuld is en zijn inbreng van extra geld. Dan een constructie waarbij jij je schuld inloopt (dus bv. extra betalen oid), zodat hij niet opdraait voor jouw ingebrachte schuld mocht het ooit misgaan en het huis verkocht moeten worden. En dat hij zijn ingebrachte deel dan ook weer terugkrijgt.
Een en ander hangt natuurlijk vooral af van huisprijs en salarissen.
En een contract'op huwelijkse voorwaarden'.
Wat je ook kan doen, je eigen schuld apart lenen en zelf inlossen. Maar ja, dan hou je minder te lenen over voor je huis. Wellicht dat dat echter niet uitmaakt, omdat je nieuwe partner dat met zijn flinke inbreng goedmaakt.

stans
Ingewikkeld

Dit klinkt als een hele geruststelling. Misschien is het wel heel verstandig een financieel adviseur in te schakelen. Ben zo'n leek op dit gebied en het moet wel goed geregeld worden straks.

mirreke
Zeker financieel adviseur

Maar nogmaals, ik denk dat het met allerlei bepalingen in een samenlevingscontract zou moeten kunnen. Bedenk wel: de regels zijn behoorlijk aangescherpt en daar weet ik niets van.
En ja dus, neem een onafhankelijk financieel adviseur. Laat je voorlichten.
Is die 20.000 euro overigens per (ex)partner? Dus voor jou 20.000 euro of de helft ervan? Meer om zicht te krijgen over de omvang van de schuld.

stans
Schuld

Die schuld is de totale schuld die ontstaan is doordat huis verkocht moest worden vanwege de scheiding. Ik heb totale schuld op me genomen omdat expartner anders verkoop tegen ging houden.

mirreke
Zo! was dat wel slim?

Is dat wettelijk wel in orde? Of moet hij nu bv meer alimentatie betalen ter compensatie? Heb je eea al op een rijtje?

mirjam

stans
Weet niet

of dat wel slim is, blijven aansudderen omdat huis niet verkocht wordt was voor mij geen optie

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.