Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

zzzonder

zzzonder

11-06-2010 om 21:40

Nieuwe baan

Een tijd geleden schreef ik hier dat ik wrs mijn baan kwijt zou raken (faillissement werkgever). Dat is helaas gebeurd. Drie relevante zaken: ik ben (enigste) kostwinner, vijftig plus en heb een dusdanig arbeidsverleden dat ik niet zo gek lang recht heb op ww, daarna wordt 't bijstand. En toen .... kreeg ik een baan aangeboden! Leuke baan, leuk bedrijf. Verdiensten redelijk. Bedrijf wil een jaarcontract. Maar voor deze baan zal ik perse moeten verhuizen. Dat betekent hier huis verkopen (erg lastig) en daar huis kopen/huren en de prijzen daar liggen tig hoger dan hier. HELP! Ik krijg 't niet op 'n rijtje. Wat is wijsheid? Ik hou niet van gokken en nu moet ik linksom of rechtsom gokken.

Minet

Minet

12-06-2010 om 09:41

Verhuizen?

Waarom moet je verhuizen? Kun je niet reizen voor deze baan?

zzzonder

zzzonder

12-06-2010 om 10:22

Verhuizen

De baan is aan de andere kant van 't land. Met OV zowat 2,5 uur enkele reis. Dat is me echt te veel, te vermoeiend.

Minet

Minet

12-06-2010 om 11:01

Dat is fors

inderdaad, dat is een forse reis en de moeite waard om te verhuizen.

Tijdelijke oplossing

ik kan me je onzekerheid voorstellen, tenslotte weet je niet helemaal wat je te wachten staat met de baan. Wie weet klikt het niet en is het na een jaar afgelopen, dan ben je ondertussen wel verhuisd voor die baan. is dat het waard?

wat ik bij collega's (inhuur, ver bij bedrijf vandaan) wel eens heb gezien is dat ze een afspraak maken met het bedrijf. Ze werken dan maandag tot en met donderdag 9 uur en zijn vrijdag vrij. Op maandagochtend vertrekken ze vroeg van huis. Op maandag, dinsdag en woensdag slapen ze in een goedkoop hotel of op een gehuurde, eenvoudige kamer. Op donderdag na het werk reizen ze weer naar huis.

Dit zou je voor de eerste maanden kunnen proberen totdat je weet of je de baan voor vast krijgt en je weet wat je wil: deze baan en verhuizen, of toch iets anders. Het is verre van ideaal maar geeft je even de tijd om te bedenken wat je wil.

Gruffalo

Lou

Lou

12-06-2010 om 14:38

Oei wat lastig

Verhuizen zou ik in dit geval ook wel een hele grote stap vinden. Je vreest al dat je je huis niet zo snel verkocht zal krijgen, en dat een nieuw huis veel duurder zal worden, én dat de verdiensten 'redelijk' zijn. Bovendien woon je dan ineens heel ergens anders, wat op zich al heel ingrijpend is. En zit je nog met scholen voor kinderen ook?

Ik zou eerlijk gezegd geneigd zijn om het niet te doen. Stel dat de baan ook nog tegenvalt, oei. Zit je dáár met je bijstand in je dure huis en in een onbekende omgeving. Sorry, ik zie allerlei beren op de weg...

Misschien is het wel reëel om te veronderstellen dat je arbeidskansen toch niet zo slecht zijn als het leek, aangezien je deze baan aangeboden hebt gekregen? Met andere woorden: dat er wellicht soortgelijke banen zijn maar dan dichter bij huis?

Succes met beslissen!

Wel doen

Ik zie eerder de andere kant van de beren van Lou...

We weten veel te weinig details om het je af te raden. Misschien heb je wel een gouden toekomst bij dat nieuwe bedrijf, zit je daar veel gunstiger tov familie/goede scholen/vervolgopleidingen.

Er hoeft maar net één iemand te zijn die jouw huis zoekt en dan is het al verkocht.

Kortom, de vraag stellen is haar openlaten. Alleen als je hier je hele hebben en houwen op tafel legt valt er iets zinnigs over te zeggen en dat laatste raad ik je af ivm je privacy.

Het blijft nu bij algemeenheden, daarom vind ik ook dat de beren van Lou heel goed aan de andere kant van de weg zouden kunnen staan...

zzzonder

zzzonder

12-06-2010 om 22:54

Voors en tegens

De beren van Lou en de niet-beren van rodebeuk en alle andere opmerkingen helpen me zaken op 'n rijtje te krijgen. Voorstel is jaarcontract vervolgens vast. Huis hier moet sowieso verkocht zijn voor we 'n ander huis kunnen betalen/financieren dus dat wordt eerst huren. Neig nu naar doen, moet komende week beslissen. Gelukkig hoogstwaarschijnlijk geen schoolperikelen, de vlag voor de jongste mag binnenkort vast uit!

Lou

Lou

13-06-2010 om 12:11

Spannend

Spannend hoor, zzzonder. Ik ben wel blij met de reactie van rodebeuk, want ik realiseer me daardoor dat "de beren van Lou" inderdaad mijn beren zijn en niet noodzakelijkerwijs de jouwe! Het vooruitzicht van een vaste aanstelling is natuurlijk ook weer een puntje vóór verhuizen. En dat je kinderen niet van school hoeven te verhuizen scheelt ook.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.