Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Karolien

Karolien

11-11-2010 om 16:35

Nieuwe baas vindt me iets te leuk

Ik heb net een nieuwe baan en vind dat mijn baas me iets te uiig aankijkt. Als ik een rok aanheb schieten zijn ogen naar beneden en als ik een dag thuiswerk aankondig zegt hij "ik zal je missen". Dat heeft hij me ook al eens gemaild. En hij noemt me Karolientje. Ik baal er heel erg van want de baan is leuk. Ik werk nu zoveel mogelijk thuis en ga alleen tot mijn nek ingepakt en met een grote bril op naar mijn werk. Wat zouden jullie doen? Heb uit het verleden niet heel fijne ervaringen met afgewezen mannen, hoe aardig ik ook deed. En dit is ook nog mijn baas....

Grenzen stellen

Ik denk dat je heel snel heel duidelijk moet zijn, en je grenzen stellen.

Zolang jij niet zegt, blijft hij dit doen. Alsof hij dan een vrijbrief heeft.

Als hij Karolientje tegen je zegt, geef hem dan duidelijk aan dat je dit niet prettig vindt en dat je gewoon Karolien genoemd wil worden.

Je gedraagt je nu, in je nieuwe baan die je net bent begonnen, als een struisvogel. Je verstopt je voor je baas. Dat is echt van de zotte.

Gelukkig voor jou komt de winter eraan dus kun je je wat anders kleden (wat doe je als het weer voorjaar wordt??).

Heb je geen andere vrouwelijke collega's? En zo ja, hoe doet hij daar tegen?

Het is aan jou om stop te zeggen. Zolang je, al is ie koning, hem ruimte geeft dan neemt ie die ook.

Wat ie doet is respectloos, neerbuigend en zeer vrouwonvriendelijk. En hij maakt daarmee ook misbruik van zijn positie.

De manier waarop

hoi
het is duidelijk dat je grenzen moet stellen, dat je duidelijk moet maken dat je niet geïnteresseerd bent en het niet leuk vindt. maar het gaat hier vooral om de manier waarop je dit doet.

je kunt er heel scherp en strak in gaan, heel direct. kans dat er dan problemen komen is groot.

probeer het eerst 'ns op een vrolijke, grappige informele manier. Vertel hem uitgebreid over je kinderen, je man/vriend en doe dat ook als hij zegt dat hij je gaat missen. er boven op, maar dan als 'grapje'.

als hij het over karolientje heeft, maak dan een grap dat je zo niet meer genoemd bent sinds je drie bent (ofzoiets). Op die manier wordt het misschien ook duidelijk en heb je nog wel de goede verstandhouding.
het gaat om de manier waarop je dit doet.

Kortom: maak er niet te snel een drama van want dat komt de verstandhouding niet ten goede, hij is tenslotte je manager. Maar maak wel duidelijk waar je grenzen liggen.

dc

dc

12-11-2010 om 07:54

Vriendje

Gewoon terloops in je gesprek het over je man of vriend hebben. Vaak werkt dat wel. (maakt niet uit of het waar is of niet)

Als het niet werkt, zou ik toch verder kijken naar een andere baan ondertussen...

Precies

hier ook ooit een baas gehad met vergelijkbaar gedrag en dat is toen helemaal mis gegaan, ik ben uiteindelijk met een advocaat tot een leuke oprotpremie gekomen. Na die actie is de helft van het personeel zelf opgestapt, er was blijkbaar meer gebeurt voordat ik kwam.

Echt, dit soort mannen blijven het doen, na jou de volgende.

Jade

Jade

13-11-2010 om 19:59

Inderdaad..

..grenzen stellen. Je kunt wel een andere baan gaan zoeken, maar wie zegt dat het dan niet gebeurd?? Als het een leuke baan is zou ik dat niet zomaar opzeggen.

Overigens heb je een mail van hem waarin hij zegt dat hij je zal missen....die zou ik maar bewaren (bewijs:-))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.