Home » Forum » Nieuwe caravan

Nieuwe caravan

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
annakarenina
Nieuwe caravan

Ik heb een vraag voor de juristen onder ons!

Samen met mijn ouders zou ik een caravan willen kopen van een fors bedrag. We willen er ieder de helft van betalen. Mijn ouders zijn bang dat het door de fiscus als een schenking wordt gezien, terwijl het dat natuurlijk niet is. Hoe zouden we ervoor kunnen zorgen dat dat geen problemen geeft? Zou het bijvoorbeeld helpen om ook daadwerkelijk ieder de helft aan de dealer te betalen? We willen de caravan wel op onze naam zetten.

Nu is het zo dat ik ook een zus heb die verder geen interesse in een caravan heeft. Hoe zit dat dan later,
als mijn ouders overleden zijn en de caravan er nog zou zijn? De helft van de caravan is immers van hen, moet ik mijn zus dan een deel geven van de waarde van de caravan toen wij hem kochten?

Stel dat mijn vader de caravan helemaal betaalt en ik de helft van hem leen, maar dat pas aflos als de erfenis verdeeld moet worden, hoe werkt het dan? Is het dan een idee om bijvoorbeeld een rente te betalen om te voorkomen dat de fiscus het als een schenking ziet? Hoe zit het dan met mijn zus? Aan het einde van de rit is er een hap geld weg waar ook geen rente over verkregen is gedurende een aantal jaren.
Moeilijk, wie heeft er ideeen?

Inge M
Lijkt me simpel

Jij en je ouders maken een soort overeenkomst dat jullie samen een caravan kopen in 50/50 verhouding.
Hierin zet je ook andere afspraken als je dat handig vindt.
Je geeft je zus een kopie. Dit is van belang om de familieverhoudingen goed te houden, juist omdat de caravan op jouw naam komt.

Stel dat je ouders overlijden, dan hoort de helft van de caravan bij de erfenis, net zoals al hun andere bezittingen. Uiteraard niet tegen de waarde waarvoor zij bijgedragen hebben, maar tegen de helft van de dagwaarde van dat moment.

centenkrentje
Fiscus

Ik ben ook wel benieuwd naar de reacties, met name het gedeelte qua fiscus.

Volgens mij is het moeilijk na te gaan, wanneer je ouders geld stoppen in iets dat jij gebruikt, en zij betalen bij de dealer, winkel of wat dan ook.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.