Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lena

Lena

31-01-2009 om 20:15

Omgangsregeling vastleggen: hoe vind ik een advocaat?

Hoi,
Mijn ex en ik zijn al een aantal jaar uit elkaar , we waren destijds niet getrouwd dus er na ons uit elkaar gaan niets officieel op papier gezet. Om verschillende redenen zou ik nu graag de omgangsregeling vast willen laten leggen voor een rechter, maar dan heb ik ook een advocaat nodig. Hoe vind ik die? Gewoon maar in het telefoonboek kijken? Ik woon in Groningen. Genoeg advocaten hier, maar hoe weet je welke je moet kiezen? Alvast bedankt, groetjes, Lena.

Caro

Caro

31-01-2009 om 21:48

Heb je geen rechtsbijstandsverzekering?

Want die kunnen je ook helpen hiermee

Groet

Rechtsbijstand helpt niet

een rechtsbijstand verzekering is niet geldig voor familiezaken.

Familierecht

geen vrienden die ervaring hebben met advocaten?
dan gewoon 1 uitzoeken die familierecht behandelt en gokken dat het een goede is.
klikt het niet tussen jou en je advocaat dat kan je zo switchen.

Sascha2

Sascha2

01-02-2009 om 15:18

Rechtsbijstandverzekeraars

Het ligt helemaal aan de voorwaarden of er wel of niet dekking (of beperkte dekking) geldt voor familiaire aangelegenheden. Bovendien kennen sommige rechtsbijstandverzekeraars een netwerk, waar je gebruik van kunt maken, voor het geval er geen dekking is. Soms zelfs met een kortingspercentage. Altijd dus even checken voor het geval je een rechtsbijstandverzekering hebt.
Verder kun je kijken op www.advocatenorde.nl waar je op plaatsnaam kunt zoeken. Zie je ook het vakgebied van de betreffende advocaten. En uiteraard ervaringen van anderen, die zijn zo belangrijk! Mocht je personen in je omgeving hebben, die gebruik hebben moeten maken van een advocaat in geval van een familiaire aangelegenheid, vraag dan naar hun ervaringen bij het betreffende kantoor.
Succes!
Sascha

Niet doen

Lena, ik verwijs je naar de rubriek 'alleenstaand ouderschap' waarin ik betoog waarom je het niet moet doen.

Maar als je het toch wilt een paar algemene tips:
vraag of iemand goede ervaringen heeft. Neem, tenzij je een goede doorverwijzing hebt, geen advocaat die alleen kantoor houdt (in die groep zit relatief wat meer kaf onder het koren). En vraag rond naar de tarieven. In het algemeen geldt dat advocatencollectieven (altijd), en advocatenkantoren die genoemd zijn naar de buurt/straat waar ze gevestigd zijn (meestal) in de hoek van de 'sociale advocatuur' zitten, wat betekent dat ze indien mogelijk werken op basis van gefinancierde rechtsbijstand, en als dat niet kan hebben ze meestal redelijk schappelijke tarieven (al blijft het prijzig, helaas).

Maar nogmaals: mijn advies is er niet aan te beginnen, zie 'alleenstaand ouderschap' voor de redenen waarom.

Groeten,

Temet

Lena

Lena

01-02-2009 om 20:08

Kijken

Hoi, bedankt voor jullie reacties. Soms wilde ik wel dat ik getrouwd was geweest, dan is in ieder geval duidelijk wat je moet doen na een scheiding. Ik zal in ieder geval kijken of ik een rechtsbijstandverzekering heb, en op zoek gaan naar een advocatenkantoor met de straatnaam erin :). Groetjes, Lena

Vic

Vic

03-02-2009 om 16:35

Waarom wil je het?

Waarom wil je de omgangsregeling formaliseren? Als hij nu goed loopt is het niet nodig en als het nu niet werkt gaat het straks niet ineens wél goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.