Home » Forum » Omscholing na ontslag

Omscholing na ontslag

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Toekomstig werkeloosje
Omscholing na ontslag

Ivm het verliezen van mijn baan, wil ik me laten omscholen. De arbeidsmarkt ligt momenteel toch op zijn gat.

Ik wil graag een opleiding doen voor Doktersassistente. Maar ik ben 42 jaar...dus zit men nog wel te wachten op een doktersassistente van 45 jaar? (opleiding duurt 3 jaar)

Wat denken jullie?

krin
Ken iemand

die ook op ongeveer dezelfde leeftijd aan die opleiding is begonnen. Ze vond het soms moeilijk om tussen de jonge en vaak ongemotiveerde meiden te zitten, had van alles aan te merken op de opleiding, maar heeft het wel fluitend afgemaakt en werkt nu én als assistente, én als docent op de opleiding (tja, als ze dan commentaar had, mocht ze laten zien hoe het beter kon). Dus het kan.

Minilot
Haaglanden

Hier in de regio Haaglanden is een grote vraag naar doktersassistentes, vooral naar gemotiveerde assistentes. Het probleem van de artsen hier is dat de jonge meiden die nu van school afkomen totaal niet gemotiveerd zijn om wat dan ook aan te pakken of de verantwoordelijkheid aan kunnen.
Succes met beslissen.

Groetjes Lot

(Janneke)
Leuke reacties

Het stemt mij alleen maar positief, want aan mijn motivatie en instelling zal het niet liggen.
Ik heb ondertussen info opgevraagd, wil het toch wel met een dagopleiding volgen en niet via LOI oid, ben niet zo goed met zelfstudie..heb ik al vaker geprobeerd en draaide nooit op iets goeds uit.

Bedankt voor jullie reactie

mar-ank
Ik ook

Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje; 40 jaar en ik wil me om laten scholen tot iets heel anders. Ik had ook twijfels over mijn leeftijd. Maar ik hoor van alles en iedereen; je bent nog hartstikke jong. Je moet nog 27 jaar werken, je bent nog niet op de helft. Pas als je de grens van 50 bent gepasseerd wordt het moeilijk.
Ik sta verbaasd hoeveel vrouwen in mijn omgeving ik blijk te kennen die tussen hun 40-ste en 50-ste nog zo'n carrière-switch hebben gemaakt! Van geologe naar klini-clown, van kunstenares naar lerares, van de zorg naar de politie.
Dus ik zou zeggen; ga er voor!

(Janneke)
Oei nog 27 jaar

Ja ik nog 25 jaar...ja, dan is het zeker tijd voor een switch. Ik ga er ook helemaal voor...ik zit te wachten op ene reactie van mijn werkgever en de school. Maar ik zie het helemaal zitten.

Jij ook succes

mar-ank
Bovendien

dit is toch een opleiding die je volgt in een combinatie van werken en leren? Dus dan ga je meteen aan de slag en heb je tegen de tijd dat je je diploma hebt, ook meteen al werkervaring. Mooi meegenomen lijkt me!
En afhankelijk van wat je hier voor hebt gedaan, kan je ook nog vrijstellingen krijgen, dus ben je misschien al binnen drie jaar klaar.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.