Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Onderhandelen

Ik heb vandaag te horen gekregen dat de werkgever waar ik nu op projectbasis werk, mij graag in vaste dienst wil nemen. Ik werd aan alle kanten de lucht in geprezen en er werd net geen veer in mijn ..... gestopt. Heel fijn om te horen dat ik het project waar ik bij betrokken ben goed heb opgestart. Ik heb het ook enorm naar mijn zin en wil daar graag blijven!
Alleen....het salaris wat ze mij geboden hebben is gelijk aan hetgeen wat ik nu via het detacheringsbureau verdien. Ik heb aangegeven dat ik graag meer wil verdienen. Maar er werd meteen gezegd dat ik dat wel kan vergeten.

Ze betalen nu veel meer aan het bureau voor mij en ze hebben duidelijk in het gesprek aangegeven hoe waardevol ze mij vinden voor de organisatie. En dat ze in de functie die ik nu heb, nog meer taken willen brengen omdat ze denken dat ik dat kan.

Hoe kan ik het vervolggesprek in gaan? Denken jullie dat er nog te onderhandelen valt?

Eigenlijk baal ik hiervan!

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-06-2009 om 18:32

Je kan het proberen

Je kan een wens op tafel leggen, en dan zul je moeten beargumenteren waarom je dat verdient. Dat zij nu meer kwijt zijn is geen sterk argument, dat is juist waarom ze je in dienst willen nemen.
Wat wel een argument kan zijn, is dat vergelijkbare functies meer opleveren, of dat je nu eigenlijk te laag verdient.

Meestal zit er meer flexibiliteit in de secundaire arbeidsvoorwaarden (scholing, verlof, pensioen, laptop van de zaak) dan in het salaris, probeer daar eens wat uit te halen.

Taktiek

Dat is algemene werkgeverstaktiek, zeggen dat het salars vastligt. Gewoon hoger inzetten en kijken wat er gebeurt. Accepteren kan altijd nog als je echt die baan wilt. Succes,
Jonne

Inge M

Inge M

13-06-2009 om 23:03

Zorg dat je weet wat de marktwaarde is

Projectleider bij een bureau verdienen meestal meer dan projectleiders in vaste dienst bij een bedrijf/instantie/overheid. Ze worden extra betaald voor de flexibiliteit, onzekerheden, etc.
Je kunt jouw salaris niet zomaar vergelijken met het bedrag dat aan het bureau betaald wordt. Reken gerust 50% meer aan kosten voor het bedrijf waar je solliciteert (bovenop je salaris), zijnde sociale lasten, kosten werkplek, overhead, etc.
Je kunt beter vergelijken wat de normale salarissen zijn voor jouw soort functies in vaste dienst.

Verder ben ik eens met de vorige sprekers. Onderhandelen kan altijd en dat is meestal niet het sterkste punt van vrouwen. Maar zorg wel dat je goede argumenten hebt.

Sancy

Sancy

14-06-2009 om 13:48

Een mogelijk onderhandelingspunt

Je schrijft: "En dat ze in de functie die ik nu heb, nog meer taken willen brengen omdat ze denken dat ik dat kan.". Hier ligt een mogelijk punt dat je kunt gebruiken in de onderhandelingen. Spreek bijvoorbeeld af dat bij toevoeging van taken je salaris ook stijgt. Zorg dat die afspraak op papier staat, en maak die zo concreet mogelijk: binnen welke periode, hoeveel periodieken stijg je etc.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.