Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Beertje

Beertje

11-03-2010 om 16:32

Opleiding tot doktersassistente leuk/zwaar?

Hoi,

Ik zit een beetje in een giga dip qua huidig werk. Werk er al heel lang (part-time) en in principe met plezier maar de laatste tijd eigenlijk niet meer. Het werk is weinig uitdagend (ook weinig te doen), er zijn veel kinderachtige regels ontstaan waar ik me niet in kan vinden en met de leidinggevende botert het niet meer al te goed. Nou ja; dit is natuurlijk het verhaal in een notendop. Dat soort gevoelens borrelen vaak al langere tijd en dus ook bij mij. Kortom: ik zou best iets anders willen gaan doen. Lastig natuurlijk in deze tijd. Maar...waarom ook niet. Nou loop ik al een hele tijd met het idee om een opleiding te gaan volgen. En die van doktersassistente lijkt me goed bij me passen. Ik heb trouwens nog geen enkele ervaring op "medisch gebied".

Wie kan mij er wat meer over vertellen. Is het zwaar...redelijk te combineren met een gezin. Zit er wel een beetje toekomstperspectief in en zitten ze tegenwoordig nog wel te wachten op een war "ouder" iemand die 0 ervaring heeft (maar wel het papiertje?).

Alvast bedankt :-)

Femke:-)

Femke:-)

11-03-2010 om 18:35

Ja, daar zitten ze zeker op te wachten

Ik heb het namelijk ook overwogen...kon zo beginnen. Ik ben 42 jaar en dat is de perfecte leeftijd (zeiden ze). Je bent uit de kleine kinderen, flexibel, levenservaring. Als ik mijn opleiding was begonnen kon ik daar zo beginnen met mijn stage.

De opleiding duurt (verkorte versie) 1,5 jaar en dan heb je 970 uur stageuren die je moet lopen. Ik zeg eerlijk dat ik allemaal wel wat veel vond. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan, maar er speelde meer hoor.

Je gaat meestal de stage beginnen na een halfjaar opleiding, kan ook erna, maar dan duurt het alleen allemaal wat langer. De stage is meestal (hier dan toch) 2-3 dagen per week (ik weet niet of het te combineren is met je baan?)
De opleiding kun je volgen bij een school (avond of dagopleiding) of via LOI, maar je moet naast de opleiding nog 970 uur stage lopen, wil je het diploma krijgen. Ik vond dat erg veel. Temeer omdat de stage niet vergoed werd en het CWI kon me niet beloven dat ik dan voor een uitkering in aanmerking kwam.

Uiteindelijk ben ik afgeknapt op het salaris. Het beginsalaris (na de stage pas!!) start op 1700 euro bruto voor een volledige werkweek,óngeacht leeftijd of ervaring! Vond dat erg weinig, verdien ik nu bijna met mijn 18 uur! Plus vond ik de verantwoordelijkheid erg veel voor zo een lage beloning.....je bent toch als eerste het aanspreekpunt van de praktijk en moet beslissen of het spoed is of niet.

Heb zitten denken om wel of niet te reageren...ik ben namelijk nogal negatief geworden over het beroep doktersassisten...dwz..over hoe de artsen ermee omgaan. Het beroep lijkt me nog steeds super...maar de beloning vond ik ronduit belachelijk. Maar vind toch dat je het moest weten, vandaar mijn reactie.

Kijk als je als schoolverlater begint is het natuurlijk fantastisch. Dan heb je nog niets opgebouwd wat salaris betreft, maar als je de 40 gepasseerd bent...Kijk of je man moet zo een goed salaris hebben dat geld geen rol speelt...dan zou ik zeggen, doen!

Tijdens mijn stagegesprek kwam ook naar voren dat de praktijk altijd doorgaat, moet blijven draaien..is logisch...maar dat betekende dat als de 1 ziek was of vrij had, de andere moest invallen. De praktijkondersteuner vroeg me dan ook, hoe flexibel mijn man kon zijn. Je moet daar toch wel rekening mee houden dat vakanties wel eens moeilijk zijn, en dat hij onverwachts op de kinderen moest passen.

Toen haakte ik echt af........dit ben ik zowiezo niet gewend. Heb altijd bij grote bedrijven gewerkt waar dit soort dingen niet aan de orde kwamen.

Tot zover mijn ervaring met het willen starten van de opleiding. Hoop niet dat ik te negatief was...maar vond wel dat je het moest weten, want het heeft mij hard doen vallen...ik was zo enthousiast, tot ik het stagegesprek gehad had....

Ik wens je veel succes in het beslissen...en ik snap heel goed dat je het wilt gaan doen, het lijkt me ook een hele mooie baan...

Groetjes Femke

Lys Lionne

Lys Lionne

11-03-2010 om 22:31

Ziekenhuis

Als je het salaris voor lief kunt nemen (moet idd dus wel haalbaar zijn) dan heb je een superjob!! Ik werk zelf in het zkh op meerdere poli's en zie en leer daardoor echt enorm veel! Ik heb mijn diploma 20 jaar geleden gehaald, maar heb er nooit echt veel mee gedaan. Toch was het vorig jaar totaal geen probleem om een baan als doktersassistente te vinden. Mijn leeftijd werkte juist in mijn voordeel, evenals het 'uit de kleine kinderen zijn'....

100%mama

100%mama

12-03-2010 om 17:32

De combi

Hier een combi in de tandheelkunde. 1 dag in de week naar school, 3 dagen werken. Mijn voordeel wel is dat ik al in de tandheelkunde werk dus behou gewoon mijn normale salaris. Is het zwaar? Zeker wel. Alles moet je omgooien en veel doorzettingsvermogen hebben. Na een drukke werkdag, thuis komen, eten koken, kind naar bed en dan.....moet je nog met je neus in de boeken. Dat is zwaar. Aan de andere kant, het is tijdelijk. Ik heb er gene spijt van dat ik er aan begonnen ben, maar ben wel blij dat ik hopelijk volgende week donderdag mijn examen goed afleg zodat ik even niet meer hoef :)

joer

joer

14-03-2010 om 11:13

Ik ook...

42 jaar, 2 pubers, partner en een baan van 20 uur.

Ik heb me ingeschreven voor de verkorte 2 jarige BBL opleiding doktersassistente. Dit betekent 1 dag naar school en 3 dagen per week werken.

Ben op dit moment druk aan het solliciteren, bellen en aan het langs gaan bij bedrijven.

Maar het schiet niet op. Nog geen enkel positief bericht. Zonder werkplek kan ik deze opleiding dus niet starten.

Er zijn zeker banen, het heeft zeker voordeel dat je ouder bent. Ik heb zelf een MBO-verzorgende diploma.

Hoop zo dat iemand met mij een leer-arbeidsovereenkomst wil aangaan. Wil zo graag deze opleiding gaan doen.

Groetjes JOER.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.