Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

opleiding

opleiding

25-11-2011 om 21:43

Opleiding via ncoi, kent iemand deze?

Momenteel ben ik bezig met een opleiding via de NCOI. E-learning. Ik ben er al jaren uit en ik moet nu een module-opdracht maken. Kennelijk mag je deze maar 1 keer voorleggen aan je leerkracht, want ik krijg nu de mededeling dat het de laatste keer is dat ze er op reageert! (ik heb het nu 2 keer gedaan omdat de 1e volledig werd afgeschoten) En ik denk dan, hallo!!! Hoe duur is die opleiding wel niet, ok, ik hoef hem niet zelf te betalen, maar ZIJ krijgen gigantisch betaald. En voor mij is het zoveel abacadabra.

Ik kan kennelijk niet goed de relatie met de theorie leggen en ik denk dan, huh?? Wat bedoel je in g...naam?? Ben toch over het algemeen best bij de pinken, maar dit snap ik dus niet.

Zijn er hier meer met ervaringen met de NCOI?

Yta Chalne

Yta Chalne

26-11-2011 om 07:59

Slaginspercentages

Slaginspercentages van 'schriftelijke' opleiders zijn over het algemeen schrikbarend laag. Ik weet niet welke opleiding je doet, maar zijn er geen klassikale aanbieders? Een goede docent en een groep cursisten geven enorm veel meer resultaat over het algemeen.

Isabella Caramella

Isabella Caramella

26-11-2011 om 08:01

Mijn vragen

".. ZIJ krijgen gigantisch betaald." Wat verdient zo'n docent dan? Hoe weet jij dit?
Ben je op de hoogte hoeveel vragen je per mail mag doen of kan je je vraag niet kwijt bij een contactbijeenkomst?
Kan je deze vraag niet beter kwijt bij de organisatie zelf? Je vindt jezelf bij de pinken(en dat vind iedereen meestal) maar is dat wel zo? Misschien ben je niet slim genoeg voor deze opleiding. Bovendien ben je er al jaren uit. En waarom ligt het aan de opleiding maar niet aan jou?

Limi

Limi

26-11-2011 om 08:06

Vreemd

Staat er niet ergens iets over begeleiding? Je moet toch ergens een vraag kunnen stellen als je het niet begrijpt, via email of op een forum of zo.
Ik doe nu een module via de LOI en mag mijn opdrachten meerdere malen insturen, wat ik dan weer vreemd vind. Bij de eerste had ik een tikfout en geen 10, maar omdat er stond dat ik nog een poging mocht wagen heb ik hem nog eens ingestuurd om te kijken of ik dan wel een 10 zou krijgen. Nou is een tikfout wel makkelijk te herstellen en zou misschien niet iedereen na correctie van de docent een 10 kunnen halen, maar ik blijf het wat vreemd vinden dat je zelfs met een 9,5 nog een keer mag insturen :-)

opleiding

opleiding

26-11-2011 om 14:23

Yta

een schriftelijk opleiding is op dit moment het enige dat ik in mijn gezinsleven kan inpassen. Helaas.

opleiding

opleiding

26-11-2011 om 14:25

Isabella

nou, ik bedoelde het opleidingsinstituut. De totale opleiding kost ruim 7000 euro, het is een MBO-4 opleiding, MBO Personeel en Arbeid. En ja, ik vind mezelf best bij de pinken ja ;-)
Ik zeg niet dat het aan de opleiding ligt overigens, ik zeg dat het aan de begeleiding van de opleiding ligt die ik wat vind tegenvallen als je in ogenschouw neemt dat het ruim 7000 euro kost.

opleiding

opleiding

26-11-2011 om 19:39

Nogmaals

het vet betalen was bedoeld, zoals ik al zei, voor het instituut zelf, heb geen idee wat die docenten betaald krijgen. Maar ik mag toch verwachten, zoals de reclame van ncoi beweert, dat je een goede begeleiding naar je diploma krijgt?

Lizz

Lizz

26-11-2011 om 22:01

Ik doe ook een NCOI opleiding en ben tevreden. Maar goed, ik doe geen schriftelijke opleiding maar heb 1 keer in de maand les. En dat de moduleopdrachten vaak niet helemaal duidelijk zijn klopt wel. Maar in mijn geval is de docent gaan uitzoeken wat de bedoeling is.
Misschien NCOI maandag even bellen met je vragen? Misschien kun je een docent van de opleiding spreken.

Maylise

Maylise

27-11-2011 om 02:07

Voorwaarden

Staat het in de voorwaarden dat je een opdracht maar een keer mag voorleggen? Krijg je een cijfer daarvoor? In dat geval snap ik dat te vaak de opdracht voorleggen niet mag.

Echter als het gewoon gaat om een opdracht die je niet begrijpt vind ik het wel kort door de bocht. Ik leg sommige studenten zo 10x iets uit. Als ze het echt niet snappen en bereid zijn het wel te snappen dan hoort dat tot mijn taken. Maar goed er zit natuurlijk wel een eind aan de beschikbare tijd.

Ik zou in jouw geval de voorwaarden er goed op nalezen.

ex-docent NCOI

ex-docent NCOI

27-11-2011 om 18:55

Ncoi

Als het goed is heb je een studiebegeleider, bij hem of haar kun je terecht met vragen. Een moduleopdracht mag je maar een keer inleveren, een herkansing kost geld. De afkorting NCOI betekent immers Nederlands commercieel opleidingsinstituut. Een ja, als docent krijg je een vast bedrag per cursist, er is precies afgebakend waar je voor betaald krijgt, als je als docent meer doet, snijd je jezelf financieel in de vingers. over het algemeen krijg je goed onderwijs, de digitale leefomgeving is super, maar je moet echt voldoende zelfdiscipline op kunnen brengen om het tempo bij te houden.

opleiding

opleiding

27-11-2011 om 20:02

Studiebegeleider?

Bij de NCOI? Ik weet alleen welke docenten bij welke module horen, meer niet.
Ik wist niet dat NCOI daar de afkorting van was overigens ;-)
Het onderwijs is op zich ook helemaal niet verkeerd, en het tempo bijhouden is op zich ook geen probleem, al is het gewoon lastig met een gezin om het allemaal rond te breien.
Maar goed, inmiddels via de elearning site een mede-cursist gesproken die me dus wat tips gegeven heeft.

ex-docent NCOI

ex-docent NCOI

27-11-2011 om 20:25

Portfoliobegeleider

De studiebegeleider kan ook portfoliobegeleider heten. Voor je opleiding moet je stage lopen, gewoon tijdens je werk, maar vanuit NCOI moet je daarvoor wel begeleiding krijgen.

opleiding

opleiding

27-11-2011 om 21:19

Nou

ik weet nergens van. Ik moet wel voor die stage een praktijkbegeleider hebben, maar omdat ik niet op een afdeling pz werk, heb ik ook problemen die portfolio-opdrachten rond te krijgen. Dat is ook een manco bij NCOI vind ik, dat ze daar niet duidelijker over zijn. Ik ga nog wel proberen dat via een EVC rond te krijgen, omdat ik al meer dan 21 jaar werkervaring heb.

Ietsje kritischer zijn

voor/met jezelf. Lees nog eens goed de voorwaarden door en kijk waar je recht op hebt met opdrachten, begeleiding enz. Of bel gewoon even de klantenservice. Mijn ervaring is dat ze heel behulpzaam zijn en je goed inlichten over wat wel/niet mogelijk is en hoe het met jouw module gaat/staat.

Wanneer je een moduleopdracht moet maken, dat moet je als een toetsingsmoment zien, een samenvatting van de stof die je in de praktijk of in papier ten uitvoer moet brengen.

Je eerste keer is afgeschoten, daar leer je van.

Ik heb een opleiding gedaan via NCOI waarbij ik 2wekelijks een dag naar de opleiding ging. Het tempo lag daarbij behoorlijk hoog en daarbij de portfolio-opdrachten maken is eigenlijk onmogelijk. Het kost zeer veel tijd. Tijdens die opleiding had ik als aanspreekpunt de leerkracht die de module gaf.

Neem daarom even contact op met het NCOI om deze dingen voor te leggen. Daar kom je verder mee dan hier. En daarbij is elke opleiding weer anders dus dat is een stuk lastiger.

Succes met je opleiding, groet, Moppeke

Algemene voorwaarden en studiegids

Ik krijg eerlijk gezegd uit je berichtje de indruk dat je wel gemakkelijk alles afschuift op de opleiding. Jij weet niet dat je maar één keer mag herkansen? Dan is de opleiding dus niet duidelijk geweest. Idem dito voor zaken rondom studiebegeleiding.
Ik neem aan dat er rond de opleiding toch wel dingen op papier staan? Wat staat er in de studiegids? En in de algemene voorwaarden? Een beetje initiatief bij het zoeken naar informatie lijkt me niet verkeerd. Dan weet je of je klachten over het gebrek aan begeleiding terecht zijn.
[email protected]

opleiding

opleiding

29-11-2011 om 14:31

Het gaat helemaal niet om een herkansing

Het gaat er om, ik moet een opdracht schrijven, ik heb nog nooit zoiets gedaan, er staat aangegeven dat je het mag voorleggen via de e-learning aan de docent. De docent is er voor de begeleiding van de gehele module, de eindopdracht moet aan iemand anders gezonden worden. Vóór je dat doet mag je hem dus aan de docent voorleggen. Nergens staat dat dit slechts 1 of 2 keer mag en daarna niet meer. Mijn 1e ingezonden opdracht was dus helemaal fout. Nou, dat kan, en die tips neem ik ter harte. Ik heb de opdracht dus helemaal herschreven. Deze heb ik weer aan de docent gestuurd met de vraag, is dat dan wat er bedoeld wordt? Daarop dus nog wat tips, nu niet afgeschoten, maar nog niet goed. En vervolgens dus de opmerking dat dit de laatste keer was dat ze er naar keek, want het was niet de bedoeling dat ik de eindopdracht oneindig ging inzenden en wijzigen tot hij perfect was. (wat ik ook niet vraag, ik wil alleen weten, ben ik op de juiste weg)

Jemig opleiding

Ga even te rade bij het opleidingsinstituut, dan weet je waar je aan toe bent.

Je bent nu 4 dagen verder, maar ben je nu echt opgeschoten?

En is er niet een plek waar je contact kunt zoeken met medestudenten? Toen ik een opleiding bij het NCOI deed, maar dat was een dagopleiding, toen had ik contact met medecursisten en konden we elkaar onderling mailen.

Daar kun je veel aan hebben, zeker ook als je opdrachten moet maken. Krijg je ook andere inzichten van waar je soms heel goed mee uit de voeten kunt.

opleiding

opleiding

29-11-2011 om 20:20

Moppeke

als je had gelezen had je gezien dat ik dat inderdaad gedaan had ja. En dat ik van 1 mede-student inderdaad bruikbare tips had gekregen, bruikbaarder dan van de docent. En nee, ik heb helaas nog geen tijd gehad om contact op te nemen net ncoi.
Ik vind het jammer dat er zo negatief en aanvallend naar me gedaan wordt.

opleiding

opleiding

29-11-2011 om 20:28

Van de e-learning

"Inhoud
In deze laatste les gaat u de hoofdpunten uit uw moduleopdracht bespreken.

Deze bespreking vormt een belangrijk onderdeel van de module, omdat u hiermee een helder beeld krijgt van het concept van uw moduleopdracht. U kunt waar nodig om feedback en suggesties van uw docent vragen, om tot een goede, definitieve versie van uw moduleopdracht te komen. Voor deze laatste les zorgt u dat de conceptversie van uw moduleopdracht af is. In een conceptversie heeft u van alle onderdelen een eerste versie uitgewerkt. Hoe verder u bent, des te gerichter kan uw docent feedback geven. Lees nogmaals de exameninformatie door en bekijk het beoordelingsformulier in de download bij deze opdracht. Voldoet de conceptversie van uw moduleopdracht aan alle punten? Heeft u nog vragen, upload deze dan voor uw docent om tot een goede, definitieve versie van uw moduleopdracht te komen."

Waar staat dat het maar 1 keer mag???? Of max 2 keer?

opleiding

opleiding

29-11-2011 om 20:29

Goed (draad mag sluiten wat mij betreft)

we gaan er wel verder mee en ik zie wel, dan misschien maar gezakt. Of onvoldoende. Het is niet anders.

Jemig 2

"we gaan er wel verder mee en ik zie wel, dan misschien maar gezakt. Of onvoldoende. Het is niet anders."

Dat lijkt me nou niet echt de proactieve insteek. En ik vind het jammer dat je zo reageert.

Je bent starter van dit draadje, je krijgt tips en/of opbouwende kritiek maar je hoeft mij niet van je gelijk te overtuigen. Ik wil je alleen maar de andere kant laten zien, welke mogelijkheden je hebt.

Neem je eigen verantwoordelijkheid hierin, jij wilt dat diploma halen toch? Dus maak dan werk van je vragen en haal alles eruit/je recht bij het NCOI. Daar kom je verder mee dan met dit draadje.

Succes met je opleiding, en ga uit van het positieve. Misschien was deze opdracht even een domper om wat voor reden dan ook, maar ook een mooi leermoment voor de rest.

Vic

Vic

29-11-2011 om 22:01

Huh?

"Deze bespreking vormt een belangrijk onderdeel van de module, omdat u hiermee een helder beeld krijgt van het concept van uw moduleopdracht."
Ik zou hier al zijn afgehaakt. In welke zin moet je een helder beeld krijgen van je module-opdracht? Van de kwaliteit ervan lijkt me, aangezien je zelf natuurlijk al het beste beeld hebt van de inhoud. Nou ja, ik merk wel dat ik waarschijnlijk geen geschikte student zou zijn voor NCOI. Ik snap alleen heldere opdrachten ;-) Succes ermee.

opleiding

opleiding

29-11-2011 om 22:07

Nog even dan

ik ben kennelijk nogal ouderwets. Het huidige nieuwe leren is voor mij heel lastig. Zelfreflectie, competenties, het zijn voor mij allemaal nieuwe dingen. Mijn MAVO haalde ik in 1987. Pas recent heb ik weer eens een diploma gehaald, MBO-3, een verplichte opleiding van het werk, die ook direct gerelateerd was aan het werk. Dat ging dus vrij makkelijk. NCOI doet voorkomen alsof je deze opleidingen ook kan doen als je niet op een pz-afdeling werkt. Althans, vóór je je inschrijft. Als je vervolgens je handtekening gezet hebt, blijkt bij de introductie-avond ineens dat er diverse opdrachten zijn die je echt alleen kan doen als je ook op dat wwerkveld werkt. En ik was niet de enige die daar tegenaan liep!! als ik werkzaam was op een pz-afdeling zou ik deze opleiding ws niet eens doen! Ik doe hem juist omdat de afdeling waar ik zit gaat sluiten en ik verder wil, verder moet!
En ja, ik vind het dan vreemd als een instituut wat zoveel geld vraagt, zich zo makkelijk er vanaf maakt. Maar misschien ben ik te kritisch. Zou kunnen.
Hoe dan ook, ik heb de opdracht afgemaakt, met de tips van de medestudent, om het feest compleet te maken is de site ook nog in storing geweest en kan ik nu niet bij de opmerkingen van de docent. Heel fijn.
En ja, we zien wel ja, als het niet goed is, doen we het overnieuw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.