Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Nagelstyliste

Nagelstyliste

06-03-2011 om 14:52

Opstarten eigen bedrijfje

Ik ga ongeveer eind april, begin mei starten met mijn eigen bedrijfje...dwz..ben nu aan het leren voor Nagelstyliste en wil dit naast mijn gewone werk erbij gaan doen.

Nu heb ik geen idee of dit wel of niet gaat lopen, er zijn er meerdere in mijn woonplaats en weet dus niet of ik me van die anderen kan uitblinken.

Nu heb ik dus een aantal vragen?
- Ben je je verplicht in te laten schrijven bij de KvK? Kan ik niet beter even aankijken hoe het gaat lopen? Ik kan door zelf een kasboek bij te houden toch precies opgeven bij de belasting wat mijn inkomsten zijn?
- is het mogelijk om je inkomsten dus bij je jaarlijkse belastingaangifte te vermelden?
Ik houd zowiezo voor mezelf een kasboek bij, zodat ik weet wat de in- en uitgaven zijn.
- wat zijn de jaarlijkse kosten voor een eigen bedrijfje?
Het zal een eenmanszaakje worden, met weinig inkomsten. Want dit ga ik erbij doen! De kosten voor de jaarlijkse bijdrage KVK zijn 46 euro....welke kosten mag ik nog meer verwachten?

-Ik zal als ik niet sta ingeschreven bij de KvK geen btw kunnen terugvorderen, maar ik verwacht dit ook niet zoveel, omdat ik niet verwacht dat er een horde klanten zal komen. Is het misschien toch wel noodzakelijk om je te laten inschrijven?

Wie weet de antwoorden? En wat zie ik nog over het hoofd?

Groeten van een aankomend nagelstyliste.

Monet

Monet

06-03-2011 om 17:37

Antwoorden

Ja, je moet je laten inschrijven bij de Kvk omdat je daar een BTW-nummer ontvangt waarmee je als bedrijfje bekend wordt bij de belastingdienst.

Meer verplichte kosten dan de Kvk-kosten heb je niet.

OM BTW af te trekken hoef je geen horde klanten te hebben. Ik neem aan dat je spullen moet aanschaffen om te kunnen werken, de btw daarvan kun je gelijk al aftrekken. Denk hierbij ook aan evt. foldertjes die je gaat laten maken, reiskosten die je moet maken om een en ander aan te schaffen etc.

En ja, je kunt inkomsten uit dit bedrijfje gewoon meenemen bij je belastingaangifte. Ik heb er zelf voor gekozen om dit jaar mijn belastingaangifte te laten doen door een accountant, omdat zij precies weten welke aftrekmogelijkheden en kortingen er zijn voor startende zzp-ers. Ik betaal daar 75 euro voor, die verdienen ze dik voor mij terug.

Valkyre

Valkyre

06-03-2011 om 20:02

Belastingdienst

Als je je bij de belastingdienst aanmeldt als ondernemer kun je in een keer ook inschrijven bij de KvK. Je moet jezelf dus ook als ondernemer inschrijven en een VAR-verklaring aanvragen.

De KvK geeft ook voorlichtingsavonden voor startende ondernemers.

Monet

Monet

06-03-2011 om 20:43

Valkyre

Het werkt dus blijkbaar beide kanten op? Ik dacht dat alleen een inschrijving bij de Kvk ervoor zorgt dat je meteen een BTW-nummer krijgt, wist niet dat het andersom ook werkte.

Dan die VAR. Ik denk niet dat nagelstyliste een VAR nodig heeft, omdat ze niet voor opdrachtgevers zal gaan werken (schat ik zo in)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.