Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Polly Shearman

Polly Shearman

26-11-2009 om 12:10

Opzeggen anwb

Ik wilde vrolijk mijn anwb gaan opzeggen omdat ik nu een super nieuwe auto rijd ga ik er van uit dat ik ze niet meer nodig heb.
Omdat het lidmaatschap van 1 jan tot 31 dec loopt dacht ik dat het verstandig was om voor 1 dec op te zeggen.
Maar nu blijkt dat ik het voor 15 november had moeten doen. Ik dacht dat het verboden was automatisch aan een jaarabonement vast te zitten??
Hoe kom ik er nu nog onderuit? iemand tips???

groet, Polly

Polly

Google:

"Kamer wil verbod stilzwijgende verlenging

vrijdag 4 september 2009

Het wordt eenvoudiger om abonnementen op uitgaven te beëindigen. Een wetsvoorstel van de PvdA om stilzwijgende verlenging van jaarabonnementen en lidmaatschappen op bijvoorbeeld boekenclubs te verbieden, kreeg donderdag steun van een ruime Kamermeerderheid. Wetgeving zal naar verwachting al op 1 januari 2010 van kracht worden, bericht Adformatie. Een jaarcontract zal straks een opzegtermijn van een maand kennen. Opzeggen per e-mail (in tegenstelling tot een omslachtigere brief) dient te worden gehonoreerd. Kranten en tijdschriften krijgen een uitzonderingspositie: zij mogen een opzegtermijn van drie maanden hanteren, wegens logistieke redenen en het feit dat deze sectoren het al economisch zwaar hebben. Volgens Van Dam zijn kranten bovendien van groot belang voor de democratie en samenleving."

Men wil dus wel, maar het is nog niet van kracht. Ik ben bang dat je er dus nog een jaar aan vastzit.

Gefeliciteerd met je nieuwe auto trouwens!

Chris

Yvon Meijer

Yvon Meijer

26-11-2009 om 12:51

Hier ook

Ik neem me al jaren voor de anwb op te zeggen en elk jaar kom ik er te laat achter, vreselijk. Ik lees mee, wil er ook van af.

Gewoon

Nu bellen om op te zeggen voor 2011.Kun je het niet meer vergeten. Je kunt ook vertellen dat je een nieuwe auto hebt en als dat automerk zijn mobiliteitsgarantie koopt via de ANWB mag je dus de wegenwacht nog stopzetten.
Bedenk wel dat als je ook naar het buitenland gaat met de auto en als je dus een europaservice hebt ,dit veel meer is dan je mobiliteitsgarantie biedt.
Hier spreekjt iemand met ervaring . Pecht in Spanje met een Opel van 3 weken oud. Wat was ik blij dat ik niet had opgezegd. De service van Opel loopt via de ANWB maar bleek enorm beperkt te zijn en via mijn lidmaatschap kreeg ik toch mooi vervangend vervoer en werd alles goed geregeld. Van Opel had ik tot na het weekend moeten wachten en kreeg ik geen vervang auto.
Lees je voorwaarden dus heel erg goed door en vergelijk alles dus goed.
Overigens vind ik wel dat ze duidelijk communiceren dat het voor de 15e november moet. Je hebt zelf ook wel verantwoordelijkheid natuurlijk.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

26-11-2009 om 16:15

Andere

Onze verzekeraar heeft ook een pech-hulp die goedkoper is en dezelfde hulp geeft, daar wil ik op overstappen. Wat ik wel irritant vind is dat de anwb zijn rekening voor volgend jaar 15 november heeft gestuurd; net te laat om je te herinneren dat je ook zou kunnen opzeggen.

Maar

in de Kampioen van oktober staat een artikel van een paar bladzijdes waarin ze ons erop wijzen en daar vertellen ze ook gelijk de nieuwe tarieven en andere wijzigingen.
De mobiliteitsgarantie, naar blijkt, beperkt zich vaak tot garantie op de auto. Dus als je iets hebt wat niets met de garantie van de auto te maken heeft kun je in de meeste gevallen niet rekenen op hulp van die kant. Dat is bij ons in elk geval wel duidelijk geworden op een heel erg vervelende manier. Bovendien mag je dan ook nog eens alleen naar een merkgarage en als die dus ( in ons geval ) geen tijd en geen zin heeft, sta je wel mooi stil.

Polly Shearman

Polly Shearman

26-11-2009 om 20:07

Ja maar ja maar ja maar

Bij de 3 jaar garantie zit ook een pech onderweg regeling... en!! bij onze nieuwe autoverzekering OOK!
dus ik denk dat dat niet het probleem is.
We hebben ook voor de eerste 3 jaar vervangend vervoer!

groet, pol

ps als ik nou gewoon eens niet betaal??

Wat ik zou doen

Heel veel dealers hebben ook een pechhulp. Zowel met onze Volvo als nu met onze Audi hebben wij een gratis pechhulp, ook in het buitenland. Als het 'savonds is en ik sta ergens langs de weg dan schakelt het nummer automatisch door naar de ANWB waar zij dan schijnbaar regelingen mee hebben. Betalen doen we daar nooit voor. Dus voor mij géén ANWB.
Ik zou eerst bellen zoals Pelle zegt. En als dat niet lukt zou ik opzeggen voor 2011. Want je had het tenslotte wel kunnen weten begrijp ik uit de andere berichten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.