Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Mamsie

Mamsie

04-01-2019 om 18:40

Opzegtermijn zonder contract

19-jarige dochter heeft sinds ruim 3 jaar een bijbaantje in een supermarkt op basis van contracten. Ze werkt nu al ruim een half jaar zonder contract en wil haar baantje opzeggen en eigenlijk het liefst zo snel mogelijk. Kunnen ze haar houden aan een maand opzegtermijn? ( stilzwijgende verlenging contract).

koffie

koffie

04-01-2019 om 20:46

Wat staat in het eerdere contract

Van rechtswege heeft ze inmiddels een vast contract lijkt me. Als er geen nieuw contract is aangeboden dan blijven de afspraken (muv van de einddatum) uit het voorgaande contract staan.

Afgezien daarvan: tenzij er extreme omstandigheden zijn waardoor je ontslag op staande voet wilt nemen, is het natuurlijk wel zo netjes naar de werkgever om een fatsoenlijke opzegtermijn in acht te nemen.

Laat je dochter met haar werkgever in gesprek gaan. Als ze uitlegt waarom ze eerder weg wil, kan dat misschien ook wel in gezamenlijk overleg. Aan een ongemotiveerde werknemer die de kantjes ervan afloopt en zich misschien steeds ziek gaat melden heb je als werkgever immers ook niet veel.

Mamsie

Mamsie

04-01-2019 om 22:10

Koffie

Ze heeft aansluitend 3 contracten gehad en nu de 4e periode zonder contract. Deze zijn niet allemaal na d’r 18e jaar , dus ketenregeling geldt volgens mij niet. ( is ook niet van belang). In het oorspronkelijke contract staat dat het verbroken mag worden en wettelijke regels gelden. Het liefst zou ze , in overleg, zo snel mogelijk stoppen. Ze wil alleen weten waar ze haar wettelijk toe kunnen verplichten. Ze is niet het type dat zich ziek meldt of de kantjes er af loopt. Haar werkgever is wat slordig qua contracten , data ed. Ze wil weten waar ze staat zodat ze niet overbluft kan worden.

Dees

Dees

05-01-2019 om 13:55

Opnemen van vakantie

Ze kan toch gewoon een ontslagbrief indienen met als einddatum de wettelijke maand opzegtermijn. En aangeven dat ze liefst eerder stopt door het opnemen van vakantie uren.

Mamsie

Mamsie

05-01-2019 om 14:55

Klaar

Ze heeft een fijn gesprek gehad en in overleg werkt ze de uren dat ze ingepland staat uit. Er was vooral verwondering dat het nog zolang gelukt was om alles te combineren. Helaas valt nu ook een klein stukje inkomen weg. Ze kan kijken of ze in haar studiestad wat kan vinden, maar dat is lastig door de vaak onvoorspelbare studieuren.

koffie

koffie

05-01-2019 om 15:27

Mooi

Dat het in een gesprek gelukt is om tot overeenstemming te komen. Ik hoop dat ze snel iets anders vindt dat beter te combineren is met studie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.