Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Margotje

Margotje

30-12-2018 om 17:35

ortho en verzekeringen

Hallo,

In april 2019 wordt mijn zoon 18. Ik ben al een paar jaar extra verzekerd voor een beugel en er ligt ook een plan klaar maar het is er niet van gekomen doordat hij een geboortedefect heeft waardoor er al veel medische handelingen moesten plaatsvinden. Het kon er gewoon niet bij naast alle ziekenhuis- dokters- en specialistenbezoeken. En ook nog de draaglast van dat geboortedefect.
Wel ontzettend onhandig natuurlijk want twee jaar voor niks extra premie betaald en ik heb al een laag inkomen, maar goed we moesten prioriteiten stellen. Daarnaast ziet zijn gebit er best goed uit, in mijn jeugd zou er helemaal niets aan gedaan zijn.

Mijn vraag: kan ik de orthodontist en/of de verzekeraar voorstellen, het leeuwendeel van de rekening in die eerste vier maanden van 2019 uit te schrijven? Of stel je dan iets illegaals of raars voor?

Sas

Sas

30-12-2018 om 17:41

Illegaal ja, raar nee

Tenminste richting de orthodontist. Richting de verzekeraar moet je niets laten merken.
Ik zou telefonisch overleggen met de orthodontist (niet met de receptie of met assistent). De hoogste kosten liggen sowieso aan het begin. Dus laat ze vooral een rekening sturen met de hoogste kosten aan het begin, waarbij ze alvast wat controles meenemen die wat later komen.
Heb je al een afspraak staan in 2019? Want die heb je dan wel zsm nodig.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

30-12-2018 om 17:47

Kosten vooral later

De eerste rekening was hier 650 euro (na de intake), verreweg het hoogste bedrag. Maar daarna dus wel minimaal 20 keer 39 euro, en laatst nog een keer 85 vanwege foto’s. De kosten zijn dus wel grotendeels gespreid, maar het is ongeveer 1/3 aan het begin en 2/3 verspreid.

Sas

Sas

30-12-2018 om 18:36

Phryne legt het beter uit

Per maand zijn de kosten aan het begin hoger. Die moet je sowieso meepakken in de komende vier maanden. En daarnaast kun je kijken of je wat van de opvolgende kosten in de eerste maanden kunt betalen via de verzekering.

Ik zou ook goed navragen of het echt nodig is. Bij mijn dochter was dat inderdaad zo. Bij mijn zoon zei de orthodontist dat de kans groot was dat hij er nooit last van zou krijgen. En dan kon er alsnog wat aan gedaan worden. Wel met meer moeite tegen die tijd. Maar in combinatie met de lage kans dat het zou gebeuren, en allerlei andere zaken die toen speelden en druk gaven op zoon, hebben we besloten niets te doen.

Angela67

Angela67

30-12-2018 om 22:23

waarom beugel

als het er goed uitziet, zou ik eerst een technische omschrijving vragen van de tandarts waarom een doorverwijzing volgens haar/hem nodig is.
dan googlen op die omschrijving zodat je weet wat men bedoelt.
dan een orthodontist zoeken die je niet als behandelend orthodontist zou kiezen om jullie te laten uitleggen wat risico's en voordelen zijn van wel/niet beugel.
Wellicht is het een vorm van risicomanagement (zo'n beugel aanraden) waarbij zoon en/of jij een hele andere beslissing zouden willen nemen.
gr Angela

Inanna

Inanna

30-12-2018 om 22:53

eens met Angela

De tandarts begon bij mijn zoon ook ineens over een beugel, dat bleek om puur cosmetische redenen en de reden dat ze er ineens over begon was dat het nu nog zou kunnen voor hij 18 was.
Mijn zoon vond zijn tanden prima zoals ze waren (ik zie ook nog steeds niet wat er nou zo afwijkend aan is) en had helemaal geen zin in een beugel. Wij hebben het dus niet gedaan.

Margotje

Margotje

31-12-2018 om 14:47

voor nu opgelost

Met Independer gebeld die mij heel goed hebben geholpen en me hebben voorgerekend dat ik het best het volgende kan doen: nu niet ortho voor zoon, na 18e een speciale beugel-jongerenverzekering afsluiten. Dat was verreweg de goedkoopste en beste oplossing.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.