Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Appeltje

Appeltje

15-01-2019 om 21:46

OTS en je rechten

Ben je verplicht je kind van 4 en 7 met gezinsvoogd alleen te laten praten? Heeft kind recht op een vertrouwenspersoon tijdens gesprek?

Graag reacties!

Altijd voorstellen

Ja, dat kan. Ik denk dat je veel hebt aan dit document: 'https://docplayer.nl/18797609-Handelwijze-gecertificeerde-instelling-bij-het-verzoek-tot-maken-van-beeld-en-geluidsopnamen-door-clienten.html'

Een vertrouwenspersoon kan, ook een geluidsopname kan als je dat vooraf hebt besproken. Als de vertrouwenspersoon de geluidsopname maakt moet je wel even bedenken en bespreken of die met jou (ik neem aan dat jij de moeder bent) gedeeld wordt.

Stiekem gemaakte opnames worden meestal niet op prijs gesteld. Maar lees het document, print het uit, dan heb je enig houvast.

Denk wel vooraf even goed na over de taak van de vertrouwenspersoon. Moet die namens de kinderen wat gaan zeggen? Of toezien dat het gesprek voor de kinderen goed verloopt? Of toezien dat er geen manipulaties zijn? Of de kinderen het vertrouwen geven dat het goed komt. Wil je daarna een verslag van de vertrouwenspersoon? Op papier, of mondeling of een geluidsopname?
Heb je een vertrouwenspersoon die niet betrokken is bij een of ander conflict rond de kinderen? Lopen de kinderen het risico dat ze niet vrijuit kunnen spreken als jij via een vertrouwenspersoon meeluistert?

Tsjor

mirreke

mirreke

16-01-2019 om 11:53

appeltje

Laat je adviseren door Stichting kog.
Zij hebben ervaring en weten wat wel en niet mag (en ook wat de gezinsvoogd wel en niet mag).
https://www.stichtingkog.info/contact/

Appeltje

Appeltje

17-01-2019 om 20:31

bedankt

Bedankt voor jullie reacties! Ik ben de moeder idd en zal jullie info goed bekijken.

Groetjes

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.