Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

els

els

10-01-2011 om 18:33

Partner alimentatie

Een collega van mij is een paar jaar getrouwd geweest met een vrouw van rond de 45 jaar. Ze werkt, maar heeft wel begeleid wonen vanwege asperger. ze hebben geen kinderen gekregen.

Ze zijn 2 jaar geleden gescheiden, en hij moet ondanks zijn lage salaris ongeveer 450 euro per maand betalen aan alimentatie aan haar. Nu is hij hertrouwd, en betaalt nog steeds maandelijks die alimentatie. hij wil er van af maar volgens hem kan het niet. met zijn nieuwe vrouw heeft ie het nu redelijk krap terwijl hij fulltime werkt.

is dit nu echt gebruikelijk, voor een vrouw die zelf ook gewoon werkt? tot hoe lang is hij eigenlijk verplicht om te betalen? ik vind het zo'n gekke situatie, heeft iemand hier meer informatie over?

Vic

Vic

10-01-2011 om 21:54

Tja

Zelazny heeft al verteld hoe lang de alimentatieverplichting duurt. Als hij het echt niet meer op kan brengen, kan hij via de rechter om verlaging van het bedrag vragen. Als zijn nieuwe vrouw ook werkt, bestaat de kans dat zijn draagkracht hoger is geworden en het alimentatiebedrag dan juist verhoogd wordt.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2011 om 01:46

Stokpaardje

Dit is nou typisch zo'n voorbeeld waarom ik tegen partneralimentatie ben.

Termijn 2

Bij een huwelijk dat korter dan 5 jaar duurde en waaruit geen kinderen zijn geboren duurt de alimentatieverplichting niet langer dan het huwelijk heeft geduurd.

Groeten,

Temet

els

els

11-01-2011 om 18:30

Tsja

ik had zelf die regel wel gezien maar ik had ergens in mijn gedachten dat dat was voor vrouwen ouder dan x jaar. het is toch echt niet van deze tijd dat een man zijn vrouw moet blijven onderhouden voor maar liefst 12 jaar nadat ze gescheiden zijn? en dat terwijl zijn exvrouw gewoon werkt? ik kon het me echt niet voorstellen, vind het nog steeds een ouderwetse, rare regeling.
hij is 6 jaar getrouwd geweest en zal dan 12 jaar vast zitten aan het betalen.... pffff...

Ach

"het is toch echt niet van deze tijd dat een man zijn vrouw moet blijven onderhouden voor maar liefst 12 jaar nadat ze gescheiden zijn? "

Daar kan je over twisten, maar dat zal ik hier niet gaan doen, hoe dan ook: in principe wordt wel van de alimentatiegerechtigde (in de meeste gevallen de vrouw) verwacht dat hij/zij werkt, en zeker als dat tijdens het huwelijk ook zo was. Dus het is nu ook weer niet zo dat de ex op haar luie krent kan blijven zitten en haar hand ophouden, dan heeft ze in elk geval wel iets uit te leggen. Maar ja, als ze niet of weinig werkte en in die situatie is geen verandering gekomen dan geldt inderdaad in principe die alimentatieplicht tot 12 jaar. Met wat mitsen, maren en kanttekeningen, en daarmee houden juristen elkaar dan weer fijn van de straat...

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.