Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

pluis

pluis

13-04-2010 om 11:32

Pedicure opleiding

Al een tijd loop ik met het idee om een opleiding pedicure te doen naast mijn baan. Nu kijk ik regelmatig op internet maar kom er niet uit. Ik zie LOI en andere thuis opleidingen maar ik zie ook dure particuliere opleidingen. Wie heeft hier ervaring mee?

Mijn ervaringen

als pedicure is dat jet het beste wordt opgeleid door een praktijkgerichte opleiding. Dus theorie en praktijklessen. Pedicure is een praktisch beroep; hoe kun je ooit vanuit een boekje leren hoe je eelt moet snijden, een likdoorn verwijderen, een ingegroeide nagel moet behandelen?
Ik zelf heb mijn opleiding gedaan bij IMKO, ze zitten door het hele land. Je kan kiezen voor een dag in de week; dan kun je na 9 maanden examen doen of voor een avond in de week (dan duurt het ongeveer anderhalf jaar).
De opleiding zelf is leuk maar ook veel. Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt; heel veel theorie (anatomie) en veel stampwerk.
Als je eenmaal je basisopleiding hebt, kun je je verder specialiseren.

Ik begrijp dat je de opleiding wilt doen naast je werk. Bedenk van te voren goed of je voldoende tijd kunt vrijmaken voor zowel de opleiding als ook praktijkervaring op te doen. Je moet gewoon veel oefenen om ervaring op te doen. Heb je al een beeld hoe je straks wilt gaan werken? Een praktijk opbouwen vraagt soms ook meer tijd dan je denkt. Bovendien is het moeilijk om te combineren met een andere baan is mijn ervaring. Je kunt wel beginnen met zeg een dag in de week te pedicuren maar clienten hebben die dag dan hun werk/geen oppas/ andere verplichtingen dus is het moeilijk plannen.

Als je verder vragen hebt, kom maar op! Pedicuren is echt een heel leuk beroep waar je veel vrijheid hebt, je werkt echt voor jezelf.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.