Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

HellenW.

HellenW.

23-01-2010 om 10:46

Plichten woningbouwvereniging?

Hoi,

Ik vraag dit even na voor een vriendin van mij die dit forum (nog) niet kent. Ze woont nu iets van 16 jaar in een huur woning van een woningbouwvereniging en heeft nog steeds na al die jaren een badkamer die nodig aan renovatie toe is. Er zit geen raam in de badkamer (die grenst aan een buitenmuur, dus dit zou makkelijk gerealiseerd kunnen worden) en zo'n afzuigding in het plafond functioneert niet voldoende. De badkamer heeft dus constant schimmel wat slecht voor de gezondheid is. Ze heeft dit al meerdere keren gemeldt maar krijgt dan alleen een pot schimmelwerende latex en daar moet ze het mee doen. Ze maakt de badkamer na het douchen meteen helemaal droog met een trekker en laat de deur ook altijd openstaan, maar toch blijft het een vochtig hok. De radiator doet het niet goed meer en zit vol roest, de leidingen lopen nog over de tegels heen, in het zicht dus. Maar de schimmel en het vocht zijn natuurlijk het ergste.
De vraag is nu, mag dit zomaar? Kan een woningbouwvereniging maar jaren en jaren huur vangen en niets aan de woningen doen? Ze woont in een blok met woningen waar dus niets aan gedaan wordt en tegenover haar zijn dezelfde woningen (maar van een andere woningbouwvereniging) en deze worden wel goed onderhouden. (dus deze woningbouwvereniging vond het blijkbaar al wel nodig wat te doen)

Alvast bedankt voor jullie reakties,
Hellen W.

yadira1980

yadira1980

23-01-2010 om 12:56

Hier ook zo'n huis,...

maar dit is een niveau 0 woning (staat dus op de lijst voor sloop (eigenlijk in 2009), sloop is enkel uitgesteld ivm vertraging in andere wijken)
ze mogen bij ons de huur niet meer verhogen, maar er wordt dus ook niks meer aan gedaan, tenzij heeeeeeeeel dringend (lekkage van badkamer in woonkamer kostte half uur overtuiginskracht en ferme taal!!!)
misschien kan je vriendin beter even informeren bij de woningbouw wat voor woningniveau ze heeft, en anders gewoon haar rechtsbijstand (neem automatisch aan dat ze die heeft?) aanspreken om dit op te lossen, want een woning die slecht is voor de gezondheid??? dat mag natuurlijk niet.
succes!

HellenW.

HellenW.

24-01-2010 om 11:30

Schimmel in badkamer

Ik zal het eens bij haar navragen, ik denk niet dat deze woningen op een lijst van sloop staan, daarvoor is het wijkje (met allemaal dezelfde woningen) te goed denk ik. Het is gewoon raar dat een woningbouwvereniging er zo makkelijk mee weg komt lijkt het wel, ze kan vragen wat ze wil, maar het antwoord is toch altijd 'nee', maar een woningbouwvereniging heeft toch ook zijn plichten? Ik kan deze niet terug vinden op internet

Hellen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.